Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.04.2024. 18:49:08
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Jabuka TV – nova mreža lokalnih televizija u Hrvatskoj?  (Pročitano 3364 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Jabuka TV - nova tv mreža
Jabuka TV – nova mreža lokalnih televizija u Hrvatskoj?

Nakon Mreže i CCN-a, slijedi novi pokušaj umrežavanja regionalnih tv postaja u Hrvatskoj kojim će one pokušati pridobiti veći broj gledatelja, a samim time ujedno i veći marketinški kolač. Ime novog projekta je Jabuka TV, a odvija se pod vodstvom Željka Zime, vlasnika Croatia filma, doznaje Poslovni dnevnik iz pouzdanih izvora.


Kako javlja Poslovni dnevnik, Ugovore su zasad potpisale Otvorena televizija Zagreb (OTV) i kutinska Nezavisna Televizija (NeT), no u planu je umrežavanje programa još nekoliko regionalnih televizija. Umrežavanjem bi manje regionalne televizije ponovo pokušale osnažiti svoj ionako nezavidan položaj na tržištu i pokušale ugrabiti ozbiljniji dio ukupnog televizijskog marketinškog kolača od kojeg najveće koristi imaju televizije sa nacionalnim pokrivanjem (HRT, NOVA TV, RTL TV

Već je aktivna i web adresa novog projekta i to na adresi www.jabukatv.com

Zanimljivo je da je ovo ukupno treći pokušaj umrežavanja lokalnih televizija u Hrvatskoj. Prvi pokušaj pod imenom Mreža neslavno je propao unatoč velikim ulaganjima i emitiranju preko satelita u okviru OiV multipleksa na Hotbirdu (13° istočno), a ništa bolje nije prošao ni drugi pokušaj pod imenom CCN (Croatian Commercial Network) koji je među umreženim tv postajama dijelio uglavnom informativne i programe u vlastitoj produkciji.

Zakon o elektroničkim medijima dopušta umrežavanje programa u nacionalnu mrežu, no tada program mora biti dostupan za više od 60 posto stanovništva Hrvatske. Povezivanje mora odobriti Vijeće za elektroničke medije, a program mora imati urednika zajedničkog programa.

U posljednjih nekoliko mjeseci ideju umrežavanja lokalnih televizija obnovio je Željko Mitrović koji je najavio da će u Hrvatskoj otkupiti nekoliko lokalnih tv postaja te njihovim umrežavanjem stvoriti nacionalnu tv mrežu PINK Hrvatska. Nakon što su pregovori između NeT-a i Pinka propali, Željko Mitrović je rekao da je zasad odustao od ulaganja u Hrvatsku.

(Poslovni dnevnik / SateliTV.net)