Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 06:43:52
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup  (Pročitano 23284 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #60 poslato: 17.12.2010. 08:28:15 »


Anderlecht pobjedom nad Hajdukom izborio prolaz dalje

Nogometaši Anderlechta pobijedili su u Bruxellesu Hajduk s 2-0 u dvoboju posljednjeg, 6. kola G skupine Europske lige.
Samo je jedan scenarij uoči zadnjeg kola vodio Anderlecht u nokaut-fazu, njihova pobjeda nad Hajdukom i pobjeda Zenita u Ateni protiv AEK-a. U Anderlechtu se možda i nisu previše oslanjali na tu mogućnost, znajući da je ruski prvak već odavno osigurao daljnji plasman. No, Zenit je u Ateni odigrao pošteno, sportski, te je slavio s visokih 3-0, čime je zadržao niz nepobjedivosti, ali i belgijskom predstavniku otvorio vrata šesnaestine finala.

Splićani su malo toga pokazali u Bruxellesu, gotovo da nisu stvorili izglednu priliku na cijeloj utakmici. Tek je u dva navrata, na početku i pri kraju utakmice, zaprijetio Vukušić, koji je u prvoj utakmici u Splitu zabio u petoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu Hajduka 1-0, pokazalo se, jedinu u skupini, uz pet poraza.

Domaćini su poveli u 12. minuti, kada je Hajdukov vratar Radošević loše ispucao loptu. De Sutter ju je prihvatio, sjurio se prema golu Splićana, te pogodio od vratnice u mrežu. U 41. minuti Suarez je postavio konačnih 2-0, prošao je po desnoj strani dvojicu Hajdukovih igrača, a onda je krasnim udarcem vanjskim dijelom stopala s felšom pogodio u sam kut Radoševićevog gola.

Dodajmo da su Hajdukovi navijači dva puta bacanjem baklji izazivali prekid. Kada su to učinili drugi puta, na ulasku u sudačku nadoknadu, sudac je jednostavno dosudio kraj utakmice, iako je prije toga pokazao tri minute nadoknade.

AEK-u je u Ateni protiv Zenita dovoljan bio i bod za daljnji prolaz. No, gosti su, iako ne u najjačem sastavu, proslavili uvjerljivu 3-0 pobjedu, a pogotke su postigli Buharov u 44., Rosina u 67. i Denisov u 88. minuti. Svaki gol Zenita u Ateni je u Bruxellesu odmah objavom popratio i službeni spiker, a navijači Anderlechta su te objave slavili jednako kao i pogotke svoje momčadi, ako ne i bučnije.

Skupina G:
Anderlecht - Hajduk 2-0 (De Sutter 12, Suarez 41)
AEK - Zenit 0-3 (Buharov 44, Rosina 67, Denisov 88)
Redoslijed: 1. Zenit 18, 2. Anderlecht 7, 3. AEK 7, 4. Hajduk 3.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #61 poslato: 17.02.2011. 09:10:26 »


Arsenal srušio Barcelonu

U sjajnoj nogometnoj predstavi Arsenal je uspio preokrenuti vodstvo Katalonaca i na kraju slaviti pobjedu 2:1.
Barcelona je do 78. minute vodila s 1-0, a na kraju je napustila travnjak poražena! Ludih pet minuta Arsenala razgalilo je domaće navijače i podgrijalo im nadu da bi topnici protiv velikog rivala mogli proći u četvrtfinale.

Igrao se od početka zanimljiv i dopadljiv nogomet na Emiratesu. Van Persie je prvi zaprijetio, a Lionel Messi je u 15. minuti promašio odličnu priliku koju obično realizira. Malo iskosa s lijeve strane, pucao je malo kraj vratnice.

No, u 26. minuti Messi je podsjetio zašto je već dvije godine zaredom službeno najbolji nogometaš svijeta. U prodoru je navukao Arsenalovu obranu na sebe, a onda je u idealnom trenutku gurnuo loptu prema Davidu Villi, koji je izbio sam ispred Szczesnyja, te je gurnuo loptu ispod njega za 0-1. Bio je to Villin treći gol ove sezone u Ligi prvaka.

Odmah nakon toga, Pedro je propustio odličnu šansu za povećanje vodstva Katalonaca, a Van Persie je iz dobre situacije pucao vrlo loše.

Dobar dio nastavka nije ponudio veća uzbuđenja, ali je završnica donijela eksploziju domaćina. Gaël Clichy je u 78. minuti odličnom loptom poslužio Robina van Persieja, koji se sjurio po lijevoj strani, a onda je, sasvim iskosa s lijeve strane, proturio loptu pored Valdesa u njegov bliži kut i zabio za 1-1. Valdes je ostao bez reakcije jer je vjerojatno očekivao centaršut.

Pet minuta nakon toga, Arsenal je iz kontre stigao do pobjede. Samir Nasri je, nakon što je primio odličnu loptu od Fabregasa,  s desne strane odigrao povratnu loptu za Andreja Aršavina, koji je ušao u igru u 68. minuti. Ruski reprezentativac je uhvatio Valdesa u raskoraku, te je preciznim udarcem s nekih 14 metara osigurao pobjedu domaćina!

Bila je to jubilarna, 200. utakmica koju je Arsenal odigrao u europskim natjecanjima. Francuski menadžer 'opnika Arsene Wenger osmijehom je na kraju jasno pokazao koliko je sretan i zadovoljan.

Barcelona je imala 60% loptu u svom posjedu, ali su domaćini imali ukupno više udaraca na gol (13-10), više i u okvir gola (7-5), pa se ne može reći da nisu zaslužili pobjedu. Znali su iskoristiti svoje dvije prilike u završnoj fazi dvoboja, pa će na uzvrat u Barcelonu dobrog raspoloženja.

Dodajmo da su se isti ovi klubovi sastali i prošle sezone u nokaut-fazi Lige prvaka. Tada je u Londonu bilo 2-2, a na Nou Campu je Barça slavila s 4-1, uz četiri pogotka Lionela Messija…

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #62 poslato: 23.02.2011. 23:13:01 »


Gomez osvetio Bavarce

Bayern se na San Siru pogotkom Maria Gomeza uspio revanširati Interu za poraz u prošlogodišnjem finalu Lige prvaka, no za plasman u četvrtfinale treba sačekati i uzvrat u Munchenu.

Nakon 286 dana na suprotnim su se stranama ponovno našli lanjski finalisti Lige prvaka Inter i Bayern. Ishod je, međutim, bio drugačiji, Bayern je na San Siru slavio s 1-0 i to pogotkom u 90. minuti.

Junak europskog doprvaka bio je Mario Gomez koji je, nakon udarca Arjena Robbena i obrane Julija Cesara, pospremio odbijenu loptu u mrežu. Bio je to već sedmi pogodak njemačkog reprezentativnog napadača u isto toliko utakmica ovosezonske Lige prvaka. Sasvim sigurno i najvažniji dosad budući da je njime Bayern napravio veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale. Uzvratna utakmica osmine finala na rasporedu je 15. ožujka na Allianz Areni u Münchenu.

Iako je lopta na San Siru samo jednom prešla gol-crtu, obje su momčadi imale priličan broj prilika, a njemački prvak je dvaput pogodio i okvir vratiju.

Nakon prodora Samuela Eto'oa u 22. minuti u sjajnoj se prilici u petercu, iskosa s desne strane, našao Esteban Cambiasso, ali je Bayernov vratar Thomas Kraft dobro pokrio kut.

Samo dvije minute kasnije Franck Ribery je glavom pogodio gredu nakon ubacivanja Robbena.  U 28. minuti Mario Gomez je iz neposredne blizine napucao loptu preko Interova gola, da bi Eto'o, koji je stvarao najviše problema gostima, u 33. minuti pucao sa sedam, osam metara, ali je Kraft odlično reagirao.

U nastavku je Bayern zavladao terenom. Već u 47. minuti je Thomas Müller nakon nabacivanja Robbena pucao glavom pored gola, a Nizozemac je šest minuta kasnije nakon odličnog solo-prodora pogodio vratnicu. U jeku napada njemačkog prvaka, do velike je prilike domaće ponovno dovukao Eto'o. Kamerunski je napadač još jednom sjajno pucao, a Kraft još bolje obranio, da bi Cambiasso odbijenu loptu poslao preko vratiju.

U samoj završnici, neposredno prije pogotka gostiju, još je dvije prilike imao i europski prvak. Thiago Motta je u 85. minuti nakon kornera snažno pucao glavom, ali točno u vratara gostiju, a Eto'o je dvije minute kasnije poslao loptu nekoliko centimetara s krive strane vratnice.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #63 poslato: 25.02.2011. 08:28:09 »


Edin Džeko sa dva gola, odveo Manchester City u osminu finala

Ekipa Manchester Citya je na svom Eastlandsu u uzvratnoj utakmici 1/16 finala Europe lige savladala solunski Aris sa 3:0.
Englezi su ga u četvrtak osigurali sigurnom 3-0 domaćom pobjedom nad Arisom nakon što je u Solunu prije devet dana bilo 0-0.

Sa dva je gola utakmicu već u početnoj fazi riješio raspoloženi Edin Džeko. Najprije je bosansko - hercegovački centarfor u sedmoj minuti iskoristio oklizavanje Nikosa Lazaridisa, krenuo s poklonjenom mu loptom naprijed, ušao u 16-erac i iskosa s desne strane naciljao suprotni ugao preciznim prizemnim udarcem od vratnice. Samo pet minuta kasnije Džeko je zabio malo izvan 16-erca lijevom nogom nakon dodavanja Carlosa Teveza. Opet je gađao malo iskosa s desne strane, i opet naciljao isti, suprotni ugao.

Imao je naš reprezentativac priliku za hatt-trick nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena, izašao je sam pred golmana Arisa, ali se odlučio da ga prođe te se spetljao, pa je propala prilika da City povede sa 3-0 u prvom poluvremenu.

Džeki su to bili prvi golovi u drugom nastupu u Europa ligi u dresu Cityja. Ukupno je to bio njegov deveti nastup za građane, a na kontu ima četiri pogotka. Čeka se još samo gol u Premierligi, u kojoj nije zabio niti jednom u pet nastupa.

Mario Balotelli u drugom je poluvremenu pogodio vratnicu, a Yaya Toure nakon kornera udarcem iz daljine povisio na konačnih 3-0.

U najatraktivnijem paru 1/16 finala Villarreal je prošao dalje nakon domaće 2-1 pobjede nad Napolijem na Madrigalu. Na San Paolu je prije tjedan dana bilo 0-0. U osmini finala Španjolce čeka Bayer Leverkusen.

Učinkoviti napadački tandem Nilmar – Rossi Španjolcima je donio pobjedu na kraju prvog poluvremena. Najprije je Brazilac Nilmar izjednačio u 42. minuti postigavši uopće svoj prvi službeni gol u 2011. godini, da bi tri minute potom, uz malu pomoć gostujućeg veznjaka Zuñige, od kojeg se lopta odbila u zrak i u luku prevarila golmana De Sanctisa, Talijan Rossi zabio svoj već šesti gol u ovosezonskom natjecanju, te 21. ukupno za Villarreal u 36. nastupu kad su sva natjecanja u pitanju.

Goste je u 18. minuti na nabacivanje Lavezzija s desne strane doveo Slovak Hamšik. Dok se sa suigračima veselio u kutu stadiona, pred vlastitim navijačima, popustila je barijera na tribinama na koju su nahrupili Napolitanci, te je 20-30 navijača palo na travnjak. Ozbiljnije ozlijeđenih nije bilo.

Igrom i nogometaškom klasom lekciju je u Stuttgartu istoimenom Bundesligašu očitala Benfica, koja je 2-1 pobjedi iz Lisabona sada dodala 2-0 trijumf. Krasne su pogotke za goste zabili 20-godišnji Argentinac Salvio (volej s 20-25 metara iskosa s desne strane) i 27-godišnji paragvajski napadač Oscar Cardozo (superpreciznim udarcem od vratnice iz slobodnog udarca).

Benfici je ovo bio 16. uzastopni trijumf u nizu u službenim utakmicama. Posljednji poraz (2-1) upisali su na svom Luzu od Schalkea sedmog prosinca prošle godine, u dvoboju posljednjeg kola natjecanja po skupinama u Ligi prvaka.

Krasne su golove također gledali navijači u Enschedeu, gdje je domaći Twente 2-2 remijem obranio 2-0 prednost stečenu na gostovanju kod Rubina. Gosti su poveli superpogocima Argentinca Ansaldija (s 30 metara iskoso s lijeve strane) i Ekvadorca Noboe (poluvolej u suprotne rašlje unutar 16-erca sasvim iskosa s desne strane). U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvrmena na 2-1 je smanjio Theo Janssen krasnim pogotkom lijevom nogom s 35 metara, da bi Douglas na početku drugog poluvremena izjednačio glavom nakon kornera.

Očekivano je Braga na svom terenu (2-0) nadoknadila zaostatak iz Poznana protiv Lecha (1-0), te Ajax na Amsterdam Areni (2-0, dva gola Sulejmanija) potvrdio 3-0 pobjedu nad Anderlechtom u Bruxellesu.

PSG je odigrao 0-0 na Parku prinčeva s BATE Borisovim, te izborio prolaz zbog golova (2-2) u remiju prije tjedan dana.

 

Europa liga, uzvratne utakmice 1/16 finala:

Zenit – Young Boys 3-1, ukupno 4-3 (Lazović 41, Semak 52, Širokov 76 / Jemal 21)

Stuttgart – Benfica 0-2, 1-4 (Salvio 31, Cardozo 78)

PSG – Bate Borisov 0-0, 2-2

Ajax – Anderlecht 2-0, 5-0 (Sulejmani 11, 17)

Braga – Lech 2-0, 2-1 (Alan 8, Lima 36)

Dinamo K. - Beşiktaş 4-0, 8-1 (Vukojević 3, Jarmolenko 55, Gusev 64, Ševčenko 74)

Villarreal – Napoli 2-1, 2-1 (Nilmar 42, Rossi 45+1 / Hamšik 18)

Manchester City – Aris 3-0, 3-0 (Džeko 7, 12, Yaya Toure 75)

Twente – Rubin 2-2, 4-2 (Janssen 45+1, Douglas 47 / Ansaldi 22, Noboa 24)

Liverpool – Sparta P. 1-0, 0-0 (Kuyt 86)

Spartak M. - Basel 1-1, 4-3 (McGeady 90+1 / Chipperfield 15)

Sporting – Rangers 2-2, 3-3 (Mendes 42, Djalo 83 / Diouf 20, Edu 90+2)

PSV – Lille 3-1, 5-3 (Dzsudzsak 55, Lens 67, Marcelo 73 / Frau 22)

Bayer - Metalist 2-0, 6-0 (Rolfes 47, Ballack 70)

 

Parovi osmine finala:

Benfica - PSG

Dinamo K. - Manchester City

Twente - Zenit

CSKA M. - Porto

PSV - Rangers

Bayer - Villarreal

Ajax - Spartak M.

Liverpool - Braga

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #64 poslato: 08.03.2011. 23:24:25 »


Barcelona u četvrtfinalu

Pobjedom 3:1 nad Arsenalom nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka.
Iako će prestrogo isključenje Van Persiea mnogi okarakterizirati kao ključni moment koji je prelomio utakmicu činjenica je da je sve što je Arsenal pokazao bio korner nakon kojeg je Busquets autogolom poravnao na 1:1. Nakon silnih neiskorištenih prilika Katalonci su mogli skupo platiti ceh da je Danac Bendtner bio prisebniji i na isteku regularnog vremena, u situaciji jedan na jedan, uspio matirati Valdesa.

Van Persie je prvo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena dobio žuti karton, jer je u borbi za jednu loptu ne tako jako odgurnuo Danija Alvesa, a ovaj je pao kao pokošen metkom. U 56. minuti je Van Persie dobio drugi žuti jer je pucao na gol nakon sučevog zvižduka. Po načinu na koji je pucao, može se pretpostaviti da je čuo zvižduk, iako je žestokim gestikulacijama pokušao dati do znanja da nije. No, Busacca ga je isključio.

Iako je Arsenal u tim trenucima imao pozitivan rezultat, bilo je prilično jasno da mu se ne piše dobro. Naime, Barcelona je i do tog trenutka bila izrazito bolji i dominantan suparnik. Van Persie se, praktički, do isključenja nije sastao s loptom. Nakon što su ostali bez Van Persieja, nogometaši Arsenala djelovali su još lošije, iako niti s njime na travnjaku nisu pokazali baš ništa. Arsene Wenger postavio je klasični bunker, iako je najavljivao da to neće učiniti. Odolijevali su gosti do kraja prvog poluvremena, pa sretno zabili početkom nastavka, ali nisu zaslužili prolaz...

Barcelona je imala nekoliko dobrih prilika prije vodećeg pogotka, koji je Lionel Messi zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade u prvom dijelu. Od najboljih prilika, izdvajamo da je Adriano u 36. minuti pogodio vratnicu s lijeve strane, dok je u 45. minuti Messi iz dobre pozicije tukao ravno u Almuniju. Inače, Almunia je u 17. minuti na golu gostiju zamijenio ozlijeđenog Szczesnyja.

Kada se činilo da neće biti golova u prvom dijelu, Barça je ipak povela. Grubo je pogriješio kapetan gostiju Cesc Fabregas, dijete Barcelone, koji se odlučio za dodavanje petom u opasnoj zoni. Iniesta je presjekao loptu, te je briljantno gurnuo Messiju u prostor, u pravom trenutku, jer je prijetilo zaleđe. Argentinac se s loptom približio Almuniji, majstorski je podigao iznad njega, a onda je zakucao u praznu mrežu iz blizine.

U 53. minuti, Nasri je izveo korner s lijeve strane. Busquets je u skoku nekolicine igrača nespretno zahvatio loptu glavom i matirao svog vratara Valdesa.

U 69. minuti, Xavi je zabio iz lijepe akcije Barcelone za 2-1. Samo dvije minute kasnije, Koscielny je srušio Pedra u kaznenom prostoru, a Lionel Messi je svojim drugim pogotkom, ovoga puta s bijele točke, odveo Barcelonu u četvrtfinale.

U 87. minuti, Bendtner je izbio sam pred Valdesa, ali je oklijevao s udarcem, pa ga je Mascherano blokirao. Bila je to, zapravo, i jedina prilika Arsenala na utakmici.

Arsenal u 90 minuta nije uputio niti jedan jedini udarac na gol gostiju! Do gola su stigli zahvaljujući autogolu Busquetsa. Domaćini su, pak, zapucali 19 puta na gol, 10 u okvir gola. Barcelona je imala loptu u nogama 68%. Jasno je, dakle, da bi prolaz Arsenala bio prava sportska nepravda...

Dodajmo još da je Messi s dva pogotka u ovoj utakmici stigao do broje od 8 golova u sezoni u Ligi prvaka, što ga čini vodećim strijelcem natjecanja. Ukupno je u svim natjecanjima zabio 45 golova za Barcelonu ove sezone.

Podsjetimo i na to da je Barcelona prošle sezone u četvrtfinalu izbacila Arsenal u Ligi prvaka. Tada je na Nou Campu Lionel Messi zabio četiri gola u pobjedi domaćina 4-1. Ovoga puta su i dva njegova gola, uz jedan Xavijev, bili dovoljni za slavlje Katalonaca...

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #65 poslato: 09.03.2011. 14:31:33 »


Wenger: Busacca je sramota za nogomet

Iako je Barcelona po prikazanoj igri apsolutno zaslužila pobjedu i prolaz protiv Arsenala u osmini finala Lige prvaka, u taboru gostujuće momčadi je glavna tema razgovora švicarski sudac Massimo Busacca.
Isti je u 56. minuti Robinu van Persieju pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton, jer je Nizozemac šutirao na gol nakon njegovog zvižduka. Pritom je, doslovno gledajući, poštivao pravila igre. No, Van Persie je zgroženo tvrdio da nije mogao čuti zvižduk u buci koju je stvaralo 95.000 navijača.
 
Barcelona je imala 68% posjeda lopte, imala je 19 udaraca prema golu, 10 u okvir. Aarsenal nije imao niti jedan šut prema golu. Do pogotka je stigao zahvaljujući autogolu Busquetsa. Barcelona je imala 738 dodavanja na utakmici, a gosti 199. Opet, ono što statistika ne zna, jest kako bi se razvijala utakmica da je Arsenal ostao kompletan do kraja utakmice...
 
- Razgovarao sam s ljudima iz UEFA-e, i oni su šokirani. Prije utakmice smo svi obećavali fantastični nogometni spektakl. Sada se pitam, zbog čega? Kako je sudac sudio, bilo je to sramotno za nogomet - rekao je Wenger, te nastavio:
- Ispali smo od vrlo dobre Barcelonine momčadi. No, imamo za čime žaliti, jer nismo očekivali da ćemo na ovakav način izgubiti utakmicu.
 
Što se tiče pobjedničkog trenera Josepa Guardiole, zasad je dostupna samo jedna njegova izjava.
 
- Wenger mi je rekao da čestitam sucu na našem prolazu. Na moju žalost, nisam uspio pronaći suca nakon utakmice – našalio se Guardiola, uz vidljivu dozu ironije, te dodao:
 
- Bili smo puno bolji i zaslužili smo pobijediti s većom razlikom. Opet, da Mascherano nije uspio blokirati Bendtnera u završnici utakmice, mogli smo ispasti.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #66 poslato: 10.03.2011. 08:39:18 »


Tottenham se odbranio i prošao u četvrtfinale

Nogometaši Tottenhama plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su na svome White Harta Laneu odigrali 0-0 protiv Milana te tako obranili prednost 1-0 stečenu na San Siru u prvom dvoboju osmine finala...
Ključnim se tako pokazao pogodak Petera Croucha u završnici milanske utakmice prije tri tjedna. Rossoneri nisu ni u uzvratu uspjeli pronaći rješenje za svladavanje Heurelha Gomesa iako su imali više prilika od Tottenhama.

Vodeća momčad Serije A najveću je šansu u prvom poluvremenu imala u 26. minuti kada je Gomes pogriješio i ostavio vrata praznima, ali je udarac Robinha na crti blokirao William Gallas. Pato se šest minuta kasnije našao u dobroj prilici iskosa s lijeve strane, ali je njegov udarac Gomes uspio obraniti.

U nastavku je prvu priliku, već u prvoj minuti nastavka ima Tottenham. Aaron Lennon ubacio s desne strane, ali Crouch, iako sam pred golom, nije uspio zahvatiti loptu glavom na najbolji način.

Igra se nakon toga uglavnom preselila na polovicu londonskog kluba. U 66. minuti je u gužvi pred golom Gomes najprije obranio udarac Robinha, a u ponovljenom je pokušaju Brazilac poslao loptu pored gola. Jedanaest minuta kasnije Pato je pucao s ruba šesnaesterca, a lopta je prošla koji centimetar s vanjske strane vratnice.

U prvoj minuti sudačke nadoknade opalio je još jednom Robinho s otprilike 16, 17 metara, ali lopta je otišla preko gola, a Tottenham u četvrtfinale.

Milan je uputio ukupno 16 udaraca prema suparničkim vratima, Spursi samo sedam, ali na kraju se radovala momčad Harryja Redknappa.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #67 poslato: 16.03.2011. 08:40:42 »


Inter ponovo rastužio Bavarce

U fantastičnoj utakmici punoj preokreta na kraju je s(p)retniji bio Inter koji je pobjedom 3:2 osigurao plasman u četvrtfinale Lige prvaka.
Nogometaši Intera šokantno su preokrenuli dvoboj na Allianz Areni pobijedivši Bayern iz Münchena 3-2 i plasiravši se u četvrtfinale Lige prvaka unatoč domaćem porazu (1-0) u prvoj utakmici...

Najveće zasluge za neočekivan trijumf ima Samuel Eto'o. Doveo je Kamerunac goste u vodstvo na proigravanje Pandeva već u četvrtoj minuti, da bi u drugom poluvremenu asistirao Sneijderu u 63. i Pandevu u 88. minuti. Makedoncu, koji je zabio svoj prvi gol u Ligi prvaka ove sezone, Kamerunac je asistenciju vratio nakon što je osvojio tešku loptu u duelu s Brenom, te poslužio suigrača u napadu koji je natrčao s desne strane i ljevicom majstorski plasirao loptu u daljnji gornji kut Thomasa Krafta.

Eto'ov je gol osmi njegov ove sezone u natjecanju. Izjednačio se njime s najboljim strijelcem, Barceloninim Argentincem Leom Messijem.

Bayern je, nakon Eto'ova gola, dominirao prvim dijelom utakmice. Rezultat su u 2-1 vodstvo za momčad Louisa van Gaala preokrenuli Mario Gomez (također osmi gol u Ligi prvaka) i Thomas Müller. Prvi je gol pao nakon nove tragikomične pogreške vratara Intera Juija Cesara. Niti dvije takve, računajući prvu iz Milana, nisu talijansku momčad koštale ispadanja.

Milanska je momčad tako iznova izbacila Bavarce u važnoj europskoj utakmici nakon finala prošle godine. Bayern je pak postao tek druga momčad u povijesti nokaut-faze Lige prvaka koja je uspjela ispasti nakon gostujuće pobjede u prvoj utakmici.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #68 poslato: 17.03.2011. 13:45:49 »


Real nadigrao Lyon i izborio prolaz u četvrtfinale

Pobjedom s 3-0 nad Lyonom na stadionu Santiago Bernabeu, nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka.
Nakon što je prva utakmica osmine finala u Lyonu završila rezultatom 1-1, Real je pred svojim navijačima demonstrirao klasu i potpuno zasluženo se plasirao u četvrtfinale.
 
Isti klubovi sastali su se i prošle sezone u istoj fazi natjecanja. Tada je Lyon slavio kod kuće s 1-0, a u Madridu odigrao 1-1, te se probio kasnije do polufinala.
 
No, od ove sezone na klupi Real Madrida sjedi Jose Mourinho, trener koji je s Portom i Interom osvajao Ligu prvaka, a nakon ove utakmice je zadržao šansu da to učini i s Realom. Naplatio je ''kraljevski klub'' Lyonu sve dugove s kamatama.
 
Real je bio puno bolji, mogao je i uvjerljivije slaviti, ali je vratar Lyona Lloris u nekoliko navrata dobrim intervencijama spašavao svoju momčad.
 
Real je poveo u 37. minuti. Marcelo je s Cristianom Ronaldom izmijenio dupli pas, a potom se odličnim driblinzima, zapravo lažnjacima, oslobodio Crisa i Lovrena, te udarcem lijevom nogom u padu svladao Llorisa.
 
Drugi gol za Real zabio je bivši Lyonov napadač Karim Benzema u 66. minuti. Benzema je svom bivšem klubu zabio i u prvoj utakmici na Gerlandu. Ovoga puta je njegovom pogotku prethodila duga lopta Marcela koja je prevarila Lovrena, koji je nije uspio skrenuti ili izbaciti. Lopte se dokopao Benzema, koji je izbio pred Llorisa i progurao loptu ispod njega za 2-0. Bio je to Benzemin šesti gol ove sezone u Ligi prvaka.
 
Konačnih 3-0 postavio je Di Maria u 76. minuti, nakon što ga je Özil finim proigravanjem glavom izbacio u priliku.
 
Naš reprezentativac u redovima Lyona Miralem Pjanić, koji je prošle sezone u Madridu zabio gol koji je izbacio Real, ovoga puta je ušao u igru tek u 80. minuti, kada je sve već bilo gotovo.
 
Jose Mourinho proslavio je u svojoj 50. utakmici na klupi Reala krasnu pobjedu. Još jednom se pokazalo da je Real pod njegovim vodstvom vrlo moćan domaćin, te da jako teško prima golove. Ove sezone primio ih je na Santiago Bernabeuu samo osam u svim natjecanjima.
 
Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:
Real Madrid – Lyon 3-0 (Marcelo 37, Benzema 66, Di Maria 76), prva utakmica 1-1

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #69 poslato: 20.05.2011. 10:04:25 »


Porto pobjednik Europske lige

Minimalnom pobjedom 1:0 nad Bragom u finalu Europske lige Dublinu Porto je najbolji mogući način okrunio ionako uspješnu sezonu...
Na fantastično ubacivanje sunarodnjaka Fredyja Guarina s desne strane čudesni je kolumbijski centarfor Porta Radamel Falcao zabio glavom u 44. minuti utakmice. Bio je to njegov 17. ovosezonski pogodak u natjecanju, te 38. ukupno u službenim nastupima za portugalsku momčad, koja je osvojila i treći naslov u sezoni nakon nacionalnog prvenstva i kupa.

Porto je u Dublinu bio za nijansu uvjerljivija momčad. Češće su igrači Andrea Villasa-Boasa prijetili suparničkom 16-ercu, više držali loptu u posjedu i većinom kontrolirali utakmicu.

Za Bragu je najbolju priliku propustio Mossoro, napadač kojeg je trener Domingos Paciencia uveo u igru na početku drugog poluvremena. Već u 46. minuti Mossoro je oteo loptu Portovu stoperu i sam izbio pred vratara Heltona, koji mu je udarac u okvir gola maestralno obranio nogama.

Porto je osvojio ukupno četvrti europski trofej u povijesti i prvi nakon Lige prvaka 2004. godine. Drugi je put isti klub trijumfirao u Europa ligi. U tadašnjem Kupu UEFA-e Porto je pod vodstvom Josea Mourinha slavio 2003. godine. U vitrinama Portugalci imaju još i naslov europskih prvaka iz 1987. godine.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #70 poslato: 29.05.2011. 15:32:01 »


Barcelona pomela Vragove


Nogometaši Barcelone klupski su europski prvaci. U finalu Lige prvaka igranom na Wembleyju španjolski su prvaci pobijedili engleske, sastav Manchester Uniteda, 3-1...
Naslovima iz 1991/92, 2005/06 i 2008/09 Barcelonini su nogometaši dodali i novi, osvojen, baš kao i onaj iz sezone 2008/09, protiv "crvenih vragova". U finalu iz snova Barcelona je pokazala više, najbolji napad Lige prvaka (do subote 27 golova) stavljao je na muke najbolju obranu turnira (do subote samo četiri primljena gola) koja nije pronašla način kako zaustaviti strijelce Lionela Messija, Pedra, Davida Villu, ali i neumornog Andresa Iniestu, radišnog Xavija i ostatak katalonske momčadi snova.

U sjajnoj atmosferi svjetla pozornice na engleskom nogometnom hramu bila su usmjerena na Messija s Bracelonine strane i Waynea Rooneyja, istaknutog pojedinca engleske momčadi. Obojica su se upisala na listu strijelaca, međutim, Messi je aktivan bio cijelu utakmicu, a Rooney uglavnom nevidljiv osim u trenucima kada je sjajno pogodio za 1-1.

Susret je otvoren uz bolju kontrolu Uniteda kojem je pripala uvodna inicijativa, no bez konkretizacije prilika. U istom se istaknula Barcelonina momčad preko Pedra u 27. minuti, no treba naglasiti da je veći dio posla sjajnom asistencijom pritom obavio Xavi. Pogled na jednu, lopta na drugu stranu izbacili su obranu Uniteda i ostavili nesmetanog Pedra koji loptu prizemno šalje pored Edwina van der Sara za uvodno vodstvo Katalonaca.

Posljednju utakmicu bogate karijere igrao je u subotu sjajni nizozemski golman i odigrao ju je dobro. Prigovora na njegove reakcije neće biti, tek pohvala za ono što su Barcelonini nogometaši pokazali.

Nakon što je Rooney smanjio na 1-1 poslije kombinacije s Ryanom Giggsom u 34. minuti očekivalo se da će Manchesterova momčad ponuditi "nešto", no do kraja ogleda ostala je zabilježena statistika od samo tri upućena udaraca prema vratima Victora Valdesa.

Aktivna igra Barcelonine momčad s nizom kratkih i preciznih dodavanja mljela je Unitedov sastav, a potvrda toga došla je u 54. minuti kada je Messi s vrha šesnaesterca zabio za 2-1. Argentinskom genijalcu postignuti gol bio je dvanaesti u natjecanju ove sezone što je izjednačenje rekorda iz sezone 2002/03 kojeg je postavio Ruud van Nistelrooy. Osim toga, Messi je i treću sezonu zaredom najbolji strijelac Lige prvaka. Samo su Gerd Müller i Jean Pierre Papin ostvarili isto.

Konačnih 3-1 postavio je David Villa preciznim, ciljanim udarcem iz daljine u same rašlje Van der Sarova gola.

Liga prvaka, finale:

Barcelona - Manchester United 3-1 (Pedro 27, Messi 54, Villa 69 / Rooney 34)

Sastavi
Barcelona: Victor Valdes, Dani Alves (Carles Puyol, 88), Javier Mascherano, Gerard Pique, Eric Abidal, Xavi Hernandez, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Pedro Rodriguez (Ibrahim Afellay, 90), Lionel Messi, David Villa (Seydou Keita, 86).

Manchester United: Edwin van der Sar, Fabio da Silva (Nani, 69), Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Patrice Evra, Antonio Valencia, Michael Carrick (Paul Scholes, 77), Ryan Giggs, Park Ji-sung, Wayne Rooney, Javier Hernandez.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #71 poslato: 26.08.2011. 08:55:46 »


Dinamo i Pjanić na Bernabeu, Džeko na Alianz Arenu

U Grimaldi Forumu u Monte Carlu prije nekoliko trenutaka okončan je ždrijeb parova grupne faze Lige prvaka...
Ne može se reći da je zagrebački Dinamo imao sreće sa ždrijebom koji ga je smjestio u skupinu zajedno sa Realom, Lyonom i Ajaxom. Izlet na Santiago Benabeu već prerasta u tradicuju za Miralema Pjanića i Lyon dok Manchester City Edina Džeke ima realne šanse za plasman u skupini s Bayernom, Villarrealom i Napolijem no slično bi se moglo reći za bilo koju od ovih momčadi.

SKUPINA A
1. Bayern
2. Villarreal
3. Manchester City
4. Napoli

SKUPINA B
1. Inter
2. CSKA Moskva
3. Lille
4. Trabzonspor

SKUPINA C
1. Manchester United
2. Benfica
3. Basel
4. Otelul

SKUPINA D
1. Real Madrid
2. Lyon
3. Ajax
4. Dinamo Z.

SKUPINA E
1. Chelsea
2. Valencia
3. Leverkusen
4. Genk

SKUPINA F
1. Arsenal
2. Marseille
3. Olympiakos
4. Dortmund

SKUPINA G
1. Porto
2. Shakhtar D.
3. Zenit
4. APOEL

SKUPINA H
1. Barcelona
2. Milan
3. Bate Borisov
4. Plzen