Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

18.04.2024. 19:53:58
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup  (Pročitano 23392 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Champions League 2008/2009
« Poslednja izmena: 03.08.2008. 10:53:16 BANESS »

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #1 poslato: 03.08.2008. 10:49:46 »
Champions League 2008/2009

Veoma nezgodan zrijeb i za Dinamo a i za Partizan.Moja je procjena da Dinamo Zagreb ima vise sansi za prolazak a svi dobro znamo da je Shaktar iz Donjecka veoma ozbiljna ekipa i skoro su svake godine u Ligi Sampiona.
« Poslednja izmena: 03.08.2008. 10:53:42 BANESS »

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #2 poslato: 06.08.2008. 09:21:26 »
LŠ: Partizan bez Sikimića gleda ka Istanbulu
   
Partizan u sredu igra meč sezone. Ako ne izbori plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona to će se smatrati katastrofom i biće devalvirani svi uspesi iz prethodne sezone.

Saznanje da bi eventualni neuspeh u sredu značio i oproštaj od Evrope, jer crno-beli ne bi u tom slučaju igrali ni u Kupu UEFA, stvara pritisak na fudbalere Partizana pred utakmicu sa Interom iz Bakua (prvi meč 1:1).

"Za nas je ova utakmica izuzetno važna. Ušli smo u dvomeč kao favoriti, ali to nismo pokazali u prvom meču. Zato nas očekuje težak zadatak, ali sam siguran da ćemo u sredu opravdati taj epitet. Nemam sumnju da ćemo uz pomoć publike ostvariti taj cilj", rekao je trener Partizana Slavša Jokanović na konferenciji za novinare.

Trener Partizana ne želi da traži opravdanja za bledo izdanje njegovog tima na premijeri sezone u Bakuu. "Klimatski uslovi jesu bili teški, ali vruće je bilo i nama i njima. Inter nam je naročito u drugom poluvremenu zadao dosta problema što ne bih ocenio iznenađenjem, već je dobro iskoristio svoja najjača oružja. Međutim, kao i mi, i protivnik ima mane koje ćemo pokušati da iskoristimo".

U odnosu na prvi meč Jokanović neće moći da računa na povređenog Milovana Sikimića, ali će u timu verovatno biti oporavljeni desni bek Ivan Stevanović, pa će sastav biti verovatno ovakav: Mladen Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Žuka, Lazić, Moreira, Bogunović, Dijara i Paunović.

Jokanović ne kuka zbog problema sa povredama i odsustva olimpijskih reprezentativaca (Tošića Marka Jovanovića i Fejse). "To je naša realnost, nemam nameru ni potrebu da tražim opravdanja", poručio je trener Partizana.

U taboru crno-belih Fenerbahče (potencijalni protivnik u 3. kolu) je zabranjena reč. "Apsolutno ne razmišljam o Fenerbahčeu, jer prvo treba da ispravimo greške i prođemo inter, ali sam siguran da ćemo o turskoj ekipi da pričamo već u četvrtak".

Trener Intera Valentin Hodukin je po dolasku u Beograd u utorak pre podne rekao da je Partizan favorit, ali da se njegov "vrtić" neće unapred predavati.

"Čast nam je što za protivnika imamo tim kakav je Partizan. Naš tim je mlad, jer kada je Partizan igrao u LŠ većina naših igrača je išla u vrtić. Bez obzira na to, potrudićemo se da izgledamo pristojno iako će i to biti izuzetno teško", kaže Hodukin.

Mediji u Azerbejdžanu prenose visok nivo optimizma u taboru Intera, a trener ekipe iz Bakua na to kaže da na to ne treba obraćati preveliku pažnju. "Treba dobro poznavati Kavkaz, tamo je to normalno. I upravo zbog toga tome ne treba predavati veliki značaj. Utakmica će sve pokazati", spustio je Hodukin loptu na zemlju.

Inter ima dosta problema sa povređenim igračima, ali gostima ne pada na pamet da se predaju pre izlaska na teren na stadionu u Humskoj.

"Pema žrebu, odavno je trebalo da se oprostimo od takmičenja, ali fudbal je nepredvidiva igra i svašta može da se očekuje. To je osnova života", rekao je Hodukin.

Obojica trenera su rekla da ne razmišljaju o penalima u slučaju da se utakmica u Beogradu završi istim rezultatom kao prva.

Sudija na meču biće Španac Muniz Fernandes iz Ovijeda. Utakmica počinje u 20.40h.

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #3 poslato: 06.08.2008. 09:22:35 »
LŠ: Rendžersi ispali, Bran se provukao    

Glazgov Rendžers, finalista Kupa UEFA iz prethodne sezone, završio je svoj evropski nastup već u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, gde ga je eliminisao litvanski prvak Kaunas!

Litvanci su prošle nedelje u Glazgovu izvukli nerešen rezultat (0:0), a pred svojim navijačima u utorak su slavili sa 2:1, iako su gosti prvi došli do vođstva.

Rendžersi su poveli golom Kevina Tomsona u 33. minutu, a izjednačio je Nerijus Radzijus pred odlazak na odmor, iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Škotski tim, koji je prošle godine u kvalifikacijama eliminisao Crvenu zvezdu, opredelio se da čuva 1:1 i pokuša da prođe dalje na osnovu gola postignutog u gostima, ali ih je u 87. minutu šokirao Linas Pilibaitis.

Kaunas se prvi put u istoriji našao na korak od plasmana u Ligu šampiona, a uopšte nije isključeno da će načiniti potpunu senzaciju, pošto ga kroz sedam dana verovatno čeka danski Alborg!

Taj tim je otputovao na revanš druge runde protiv Modriče (BiH) sa velikih 5:0 stečenih pred svojim navijačima.

Na drugoj strani, slavni škotski klub moći će u potpunosti da se koncentriše na obaveze u domaćim takmičenjima. Ispadanje u ovoj fazi Lige šampiona ne donosi ni nastavak takmičenja u Kupu UEFA kao utehu.

U utorak je odigrana još jedna revanš utakmica, u kojoj je norveški Bran "kroz iglene uši" stigao do trećeg kola i dvomeča sa Olimpikom iz Marseja.

Bran je kao gost poražen od letonskog Ventspilsa 1:2, ali ide dalje zahvaljujući minimalnoj pobedi od prošle nedelje - 1:0. Ventspils je prvo poluvreme dobio sa 2:0, međutim, platio je danak isključenju strelca prvog gola Mentesašvilija već u 16. minutu.

Arman Bjernson je u 50. minutu sprečio debakl ekipe kojoj ni u nacionalnom šampionatu ne cvetaju ruže.

PAROVI REVANŠ UTAKMICA (sreda):

Partizan - Inter Baku prvi meč 1:1
Dinamo Kijev - Drogeda 2:1
Artmedija - Tampere 3:1
Sparta Prag - Šerif 1:0
Modriča - Alborg 0:5
Visla - Beitar 1:2
MTK - Fenerbahče 0:2
Bazel - Geteborg 1:1
BATE Borisov - Anderleht 2:1
Rapid Beč - Anortozis 0:3
Dinamo Tbilisi - Panatinaikos 0:3
Dinamo Zagreb - Domžale 3:0

U UTORAK:

KAUNAS - Glazgov Rendžers 2:1 (0:0)
Ventspils - BRAN 2:1 (0:1)

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #4 poslato: 06.08.2008. 10:44:36 »
Moze li Dinamo napokon osvariti jednu domacu pobjedu u evro takmicenjima

POSTOJE li realne šanse za trijumf Domžala na Maksimiru? Objektivno bi rekli ne, jer je u Zagrebu uvijek teško igrati pred punim stadionom, pogotovo kad momčad Dinama ima veliku rezultatsku prednost, kao što je ovdje slučaj (3:0). Međutim, svi ljubitelji i prijatelji Dinama pitaju se može li njihov klub napokon odigrati jednu dobru, na europskom nivou, domaću utakmicu i napokon ostvariti pobjedu kod kuće.

Ako uzmemo za primjer uzvratnu utakmicu protiv Linfielda (1:1), ne može se reći da Dinamo ove sezone ostavlja dojam domaće momčadi kad igra na Maksimiru, kao što bi po pravilu to trebalo biti, a posljednju domaću euro pobjedu ostvarili su upravo protiv Domžala prije točno 364 dana, što je vrlo zabrinjavajuća činjenica za jednu momčad koja si je postavila visoke ciljeve u Europi.

Posljednja domaća pobjeda prije točno godinu dana

Nakon posljednje pobjede protiv aktualnog slovenskog prvaka, Werder je odnio pobjedu protiv Modrih (2:3), Ajax je pobijedio 0:1 u najdosadnijoj utakmici koja je ikad odigrana na Maksimiru, Basel se provukao sa 0:0, a točku na "i" stavio je HSV odnijevši važne bodove iz Zagreba u Kupu Uefa nakon poraznog rezultat Modrih (0:2).

Slovenci su svjesni da Dinamo na domaćem terenu ne igra dobro

Iz slovenskog tabora svjesni su da Dinamo ne igra dobro na domaćem terenu i tu činjenicu pokušat će iskoristiti u svoju korist ne bi li popravili loš dojam koji su ostavili na njihovom prvom susretu. Trener Domžala Pevnik šansu svoje momčadi vidi kroz eventualni Dinamov ležeran pristup igri i nedostatku ključnih igrača poput prvog vratara Butine i napadača Mandžukića.

Iako je Dinamo apsolutni favorit za prolaz u treće pretkolo i utakmicu protiv Šahtara, navijači bi napokon voljeli vidjeti jednu domaću pobjedu, a što je još važnije, dobru igru svoje momčadi koja posljednje vrijeme ne pokazuje uigranost, protok lopte, a još manje stvara šanse za pogotke.

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #5 poslato: 06.08.2008. 23:50:14 »
Dinamo konacno pobjedio na svome stadionu

MODRI su pobjedom od 3:2 u uzvratu drugog pretkola Lige prvaka protiv Domžala potvrdili prolazak dalje i ogled s ukrajinskim Šahtarom. Dinamo je tako srušio "europsko prokletstvo Maksimira" i pobijedio na svom stadionu prvi put nakon godinu dana.


Na Maksimiru se okupilo oko sedam tisuća gledatelja koji su došli pogledati utakmicu koja je već i prije početka bila okarakterizirana kao dobivena jer je Dinamo sve dvojbe razriješio u prvom susretu kada je slavio s 3:0.

BBB-i su pomalo iznenađujuće poštedili Mirka Hrgovića uvreda na početku susreta, a navijači Domžala koji su pristigli s dva autobusa su se smjestili na zapadnoj tribini te mirno promatrali utakmicu.

Dinamo je žustro otvorio utakmicu, pritisnuo goste na njihovoj polovici.

Ipak, prvu veliku priliku su imale Domžale u jedanaestoj minuti kada je iz blizine s par metara, doduše iskosa, pucao Kirm, ali je Kelava odlično reagirao i sačuvao mrežu modrih.

Sammir dobar u prvom dijelu

Dinamo je nakon toga krenuo još ofenzivnije, većinom su u akcijama bili Mikić i Etto na desnoj strani, a to se ubrzo i isplatilo.
 
U 17. minuti Mirko Hrgović je izvodio slobodni udarac s desne strane, te se lopta nakon jednog odbijanca dokoprcala do Igora Bišćana koji je lako matirao vratara gostiju Nemeca pogodivši desni donji kut.


Nepunih dvije minute kasnije i Sammir se našao u dobroj poziciji, no njegov je udarac bez problema obranio slovenski vratar. Sammir je odlično iskoristio povjerenje trenera Branka Ivankovića. Bio je razigran i stvarao je puno problema slovenskim igračima u prvom poluvremenu.

Domžale vrlo opasne u prvom poluvremenu

Kada se gotovo nitko nije nadao, Domžale su došle do izjednačenja. U 30. minuti jednu Kirmovu odličnu povratnu loptu topovski je u mrežu pospremio Brezič koji je bio brži od dinamovih obrambenih igrača.

Gostima kao da je izjednačujući pogodak dao vjetra u leđa, počeli su još više napadati dok se Dinamo povukao u svoju polovicu. Dobro su kombinirali i djelovali pokretljivije na terenu od Dinamovaca. Tražili su i kazneni udarac u 36. minuti nakon jednog sumnjivog povlačenja.

Imali su još jednu dobru prigodu u 38. minuti, ali Kelava je odlično i ovaj puta reagirao.


BBB-i su se opet poigrali s Dinamovom sudbinom u 40. minuti kada je jedna baklja završila iza gola Nemeca. BBB-i su tada poručili svima "Ruže su crvene, baklje su skrivene".

Do kraja poluvremena nije se ništa posebno događalo te se na poluvrijeme otišlo s neriješenim rezultatom.

Hrgovićev prvijenac na početku drugog poluvremena

Na početku nastavka Ivanković je odmah izvadio Balabana koji čini se, ima sve manje kredita za igranje u prvoj momčadi. Pomalo je iznenađujuć bio odabir Ante Tomića koji je umjesto njega ušao.

Vrdoljak je odmah na otvaranju mogao i bolje odreagirati kada je dobio povratnu loptu na petnaestak metara od gola, no njegov je udarac otišao daleko od cilja.

I onda se dogodilo. U 50 minuti je Mirko Hrgović izveo slobodan udarac s 20ak metara od gola kada je napravljen prekršaj na Badelju. Lopta je išla oštro i od vratnice završila u mreži slovenskog vratara. Maksimirski stadion podario je Hrgoviću ovacije, osim naravno, upornog sjevera.


Dinamo je nastavio angažirano i nakon vodstva. Čini se da je Branko Ivanković puno toga rekao svojim igračima u svlačionici te da nije bio zadovoljan prezentacijom u prvom dijelu, u kojem su Domžale opasno priprijetile u nekoliko navrata.

U 58. minuti Badelj je odličnom loptom proigrao Mikića koji prolazi po desnoj strani, odlično vraća na drugu stranu, no Tomić iz čiste "šah-mat" pozicije puca pored gola.

Badelj je opet odigrao dobru utakmicu, pametnim je proigravanjima pronalazio slobodne igrače, najviše Mikića dok je ovaj bio u igri. U 65. minuti Mikića je zamijenio Guela.

U 73. minuti je debitirao mladi Lovren, koji je ušao umjesto Igora Bišćana, strijelca prvog pogotka za Modre.

Nekako je s izlaskom Mikića tempo igre malo pao, a Slovenci su došli do izjednačenja u 81. minuti. Pogodak je postigao Zec. Ipak, Drpić je Dinamo opet doveo u vodstvo u 83. minuti. Nakon kornera bio je najviši u skoku i zakucao loptu u kut.

Imao je Sammir još jednu dobru priliku u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali je njegov udarac otišao tik pored lijeve vratnice.

Dinamo je rutinski odradio uzvratnu utakmicu drugog pretkola te na kraju slavio. Sada se sve okreće prema Šahtaru i dvoboju trećeg pretkola za tjedan dana u Ukrajini. Srnina ekipa je velik favorit, no favoriti ne pobjeđuju uvijek. Vidjet ćemo koliko mogu Ivankovićevi momci protiv jedne takve momčadi.
« Poslednja izmena: 06.08.2008. 23:52:06 BANESS »

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #6 poslato: 06.08.2008. 23:51:27 »
Partizan teško do treće runde

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pobedom nad Interom iz Bakua od 2:0.


Golove za tim Slaviše Jokanovića u revanšu u Beogradu postigli su Brazilac Žuka u 62. i Lamin Dijara u 83. minutu susreta. "Crno-beli" su tako dalje prošli sa ukupnih 3:1, pošto je prvi meč u Azerbejdžanu završen rezultatom 1:1. Njihov protivnik u trećoj rundi biće turski Fenerbahče koji je posle 2:0 iz Istanbula, u Budimpešti savladao MTK sa ubedljvih 5:0.

Šampion Srbije se u revanšu protiv Intera dosta mučio u prvih sat vremena, ali je posle vodećeg gola Žuke u 62. minutu zaigrao dosta bolje. Ipak, ukoliko žele nešto više protiv vicešampiona Turske, "crno-beli" će morati da igraju mnogo bolje.

Trener „crno-belih“ Slaviša Jokanović u odnosu na prvi meč napravio je samo jednu izmenu. Umesto povređenog Sikimića meč je počeo Stevanović.

Sastavi:

Partizan: 27 Božović, 3 Stevanović, 4 Đorđević, 24 Knežević, 37 Obradović, 8 Žuka, 14 Lazić, 17 Bogunović, 10 Moreira, 12 Paunović, 26 Diara.
Inter Baku: 88 Simeonov, 2 Robinov, 5 Zagorac, 6 Ismailov, 7 Gurbanov, 10 Imamaliev, 14 Zlatanov, 15 Levin, 16 Petrović, 17 Mamadov Elvin, 21 Ksaga

Partizan je od početka napao protivnika iz Azerbejdžana, i već u prvih devet minuta imao je dve poluprilike.

Prvo je posle solidnog prodora Lamina Dijare sa desne strane i centaršuta u peterac odbrana Intera uspela da otkloni opasnost, a nekoliko minuta kasnije pokušao je i Bogunović dobrim udarcem iskosa sa 20 metara.

Nakon prvih deset minuta gosti iz Azerbejdžana oslobodili su se pritiska, i osim nekoliko pokušaja Moreire da proigra napadače, nije bilo prilika.
Fonet

Prva gol šansa na utakmici viđena je u 25. minutu. Bogunović je odlično centrirao iz 'skraćenog kornera' sa desne strane, na nekih šest metara od gola loptu je glavom zahvatio kapiten Nenad Đorđević, ali je golman Intera ipak ukrotio taj pokušaj.

Desetak sekundi kasnije Moreira je bio u odličnom prodoru, ali je preterao sa driblinzima i odbrana gostiju mu je oduzela loptu na ivici šesnaesterca.

U narednih desetak minuta Partizan je potpuno prebacio igru na polovinu Intera, ali odbrana gostiju se branila sa devetoricom igrača i "crno-belima" je bilo teško da priđu golu protivnika.

U 37. minutu Bogunović je centrirao sa leve strane, najviši u skoku bio je Veljko Paunović, ali je njegov pokušaj glavom završio na gornjoj mreži Simeonova.

Do kraja prvog dela takođe nije bilo šansi, i prvi deo završen je bez golova. U finišu prvog dela domaći navijači su u nekoliko navrata zvižducima ispratili igru svog tima.

Na startu drugog dela trener gostiju napravio je jednu izmenu. Kao i u prvoj utakmici umesto Mamadova ušao je Huseinov.

U 47. minutu Partizan je mogao do gola – Obradović je odlično prošao po levoj strani, ušao je u kazneni prostor, ali njegov centaršut Veljko Paunović na prvoj stativi nije uspeo da sprovede u mrežu, i Simeonov je otklonio opasnost.

Dva minuta kasnije pokušao je i Moreira poluvolejom, ali je i taj pokušaj zaustavljen. Početkom drugog dela Partizan je zaigrao nešto bolje, pa je i atmosfera na tribinama skočila.

Ipak, samo minut kasnije mogao je da usledi hladan tuš, pošto je Inter imao sjajnu priliku za vođstvo. Golman Partizana Božović je uspeo da spreči pokušaj Levina iz odlične pozicije iskosa sa desne strane.

Posle tih prilika ponovo je usledio period sa dosta grešaka na obe strane, i uglavnom se igralo na sredini terena, a onda je u 62. minutu Partizan iznenada poveo.

Lazić je vodio loptu po desnoj strani, loptu je propustio Moreira, a Brazilac Žuka je natrčao i jakim udarcem u donji desni ugao Simeonova doveo Partizan do željene prednosti.

Posle datog gola "crno-beli" su imali još nekoliko prilika, a najbolju je propustio Veljko Paunović.

U 79. minutu trener Intera napravio je i drugu izmenu. Umesto Zlatinova na teren je ušao Šiškin. Kada su svi mislili da će se meč završiti sa minimalnih 1:0, Lamin Dijara je u 83. minutu povećao na 2:0.

Dijara je prvo propustio odličnu priliku posle proigravanja Moreire, Marinković je nakon toga prelepim lob udarcem pogodio stativu, a na odbijenu loptu ponovo je natrčao Dijara i smestio je u mrežu za sigurno vođstvo domaćina.

Do kraja utakmice Partizan je mogao da postigne još neki gol iz kontra napada, ali nije, i publika je ipak na kraju mogla da bude zadovoljna sa pobedom od 2:0.

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #7 poslato: 07.08.2008. 18:08:22 »
Hrgovic:Pogodak mi puno znaci ,ali najbitnije je da je moja ekipa pobjedila

BRANKO IVANKOVIĆ je bio vrlo sretan zbog pobjede, jer je strepio uoči ogleda s Domžalama. Očekuje da Dinamo fanatizmom dođe do dobrog rezultata protiv Šahtara.
Nakon utakmice Branko Ivanković bio je zadovoljan većinom onoga što je Dinamo pokazao protiv Domžala.

"U pripremi sam upozoravao na opasnost da bi eventualnim lošim rezultatom mogli kompromitirati sve dobro što smo napravili u prvoj utakmici. Ipak smo pobijedili i ja sam zbog toga jako sretan, jer sam strepio od ove utakmice. Bilo mi je važno da odigramo dobro kako bi nastavili kontinuitet dobrih igara uoči nastavka natjecanja u HNL-u, ali i u Europi. Vidjelo se da je igračima u glavi Šahtar, zato smo imali padove u igri i tada su Domžale postigle pogotke. Također, gosti su odigrali jako dobro, pogotovo Kirm za kojeg mogu reći da je jako dobar igrač", rekao je Profesor.

Zanima li vas Kirm kao igrač, kao možebitno pojačanje Modrih?

"Jako je dobar igrač, to je sve što ću reći", rekao je Ivanković uz zagonetni smiješak.

Podsjetimo u slovenskim se medijima već neko vrijeme špekulira da je najbolji pojedinac Domžala možebitno novo pojačanje Dinama.


Kako ste zadovoljni Kelavom, može li on dobro braniti i u Donjecku? Zašto nije igrao Morales?

"Kelava je danas jako dobro branio. On ima kvalitetu i ne bojim se za njegov nastup protiv Šahtara. Kako stvari stoje, Butina sigurno neće biti spreman za tu prvu utakmicu. Tu je i Mario Jozić koji će nam biti drugi vratar, nadam se da neće biti potrebe za njegovim ulaskom zbog neke ozljede Kelave, ali ako će trebati, morat će braniti. Sammir je imao malo oscilacija u igri, međutim optimističan sam nakon njegovih posljednjih nastupa. Moralesa nisam uvodio, jer sam se prilagođavao utakmici, bilo nam je bitno da probamo s Guelom nadomjestiti Mikića. Zato Morales nije ulazio u igru."

Imate li dvojbe što se sljedeće utakmice tiče, hoće li igrati Balaban?

"Prvo da kažem da je Balaban imao problema sa skočnim zglobom, zato sam  ga povukao na poluvremenu. Na njegovo sam mjesto stavio Tomića s namjerom da se zatvori Žinko u sredini što nam je i uspjelo. U drugom poluvremenu smo mi bili ti koji su kontrolirali igru. Što se Šahtara tiče, moram vidjeti kakav je zdravstveni karton napadača pa ću odlučiti. Ova pa i sve ostale utakmice će isprofilirati one najbolje koji će voditi Dinamo."



Na redu je Šahtar, kako njih proći?

"Mi smo prolaskom Domžala ostvarili zacrtano, imamo još najmanje četiri europske utakmice. Lagano se okrećemo Šahtaru, idemo rasterećeni napraviti dobar rezultat. Očekujem da igrači toj utakmici pristupe s jednim fanatizmom i velikom borbenošću te da naprave dobar rezultat. Ako odigraju kako ću od njih tražiti onda je sve moguće pa i naš prolaz."


Gostujući trener bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi na Maksimiru. Domžale su odigrale jednu dobru utakmicu.

"Čestitao bih Dinamu na pobjedi i prolazu. Zadovoljan sam kako su moji igrači odigrali utakmicu. Dinamo je ipak bolji, ima dužu klupu te je zasluženo pobijedio. Na kraju se zbrajaju golovi, a njih je večeras više zabio Dinamo. Želim im puno sreće u trećem pretkolu", rekao je trener Domžala Robert Pevnik.


Hrgović: Ne vodim s Boysima rat, pokušavam sve staviti sa strane i dati svoj maksimum

Mirko Hrgović je apsolutni pobjednik ove utakmice. Njegov prvijenac u Dinamovom dresu došao je u najboljem mogućem trenutku za njega, ali i za momčad.

"Jako sam sretan zbog pogotka, puno mi znači, to mi je svakako jedan od najdražih golova. Ipak, najbitnije je da je ekipa pobijedila, zbog koeficijenta i svega. Sada se okrećemo Sesvetama i Šahtaru i nadamo se da možemo napraviti iznenađenje protiv Ukrajinaca."

Nekako ste malo utišali sjever, čini se da dobivate rat?

"Ma ne vodim rat ni s kim, kada sam na terenu dajem sve od sebe za Dinamo i pokušavam te sve stvari staviti sa strane. Koncentriran sam na utakmice."

Šahtar?

"To je jako dobra momčad, s puno internacionalaca i reprezentativaca, no vidimo neku šansu, sigurno ćemo pokušati to iskoristiti."


Ivan Kelava danas je stao među vratnice te je prema mišljenju mnogih i više nego dobro odradio taj posao.

"Drago mi je da sam probio led. Kada izađeš na teren nestane i to malo treme što možda imaš. Tako je bilo i večeras. Mislim da smo bili bolji, zasluženo smo pobijedili. Šahtar nam je sigurno najbitnija utakmica u sezoni, idemo se 'pofajtat' u Ukrajinu i pokušati doći do dobrog rezultata. Spreman sam ispuniti zahtjeve kluba, trenera i momčadi koji su stavljeni pred mene, ne bojim se važnog zadatka."

Mihael Mikić smatra da je Dinamo mogao proći i bolje u ždrijebu, no što je tu je.

"U večerašnju smo utakmicu ušli s nekom rezervom, znali smo da imamo 3:0. No, kad je trebalo, dali smo malo gasa i došli do pobjede. Što se Šahtara tiče, šteta što nismo malo više imali sreće sa ždrijebom, mogli smo možda izvući neke od ovih klubova što su izbacili jače od sebe. Ipak, pokušat ćemo napraviti podvig u Donjecku", zaključuje Dinamovo krilo.

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #8 poslato: 08.08.2008. 13:44:53 »
Van der Vaart:Nisam mogao ni sanjati bolji pocetak


NOVO pojačanje Real Madrida, nizozemski nogometaš Refael van der Vaart, oduševljen je svojim premijernim nastupom u dresu “kraljevskog kluba”.

Nogometaši Real Madrida pobijedili su u Bogoti domaći Independiente Santa Fe 2:1, a Van der Vaart je u igru ušao u drugom poluvremenu, te je zabio prvi i asistirao Pepeu za drugi, pobjednički gol svoje momčadi.

"Bilo je zaista posebno. Sve što se dogodilo na utakmici bilo je fantastično. Gol i asistencija samo su šlag na torti. Bio je to debi kakav svaki igrač može samo sanjati", izjavio je Van der Vaart na internet stranicama  madridskog kluba.

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #9 poslato: 08.08.2008. 13:48:53 »
Ivankovic:lakse cemo sa Sahtarom nego sto smo sa Domzalama


KOLIKO god se Dinamovci pokušavaju koncentrirati na Croatiju iz Sesveta koja je na rasporedu sutra, misli su već okrenute prema Donjecku.

Dinamo sutra igra utakmicu trećeg kola HNL-a protiv Croatije iz Sesveta u Velikoj. Modra momčad želi sutra pobjedu, iako ističu kako ova utakmica neće biti lagan zalogaj iz više razloga. Prvi razlog su brojne ozljede, a onaj drugi, vjerojatno još bitniji, razmišljanje o trećem pretkolu Lige prvaka i ukrajinskom Šahtaru.

"Utakmica protiv Sesveta je vrlo važna, ne smijemo kompromitirati rezultate koje smo napravili u posljednjim susretima. Ona je ključna u ovom dijelu prvenstva. Svjesni smo da je Šahtar svim igračima već u mislima, zato ova utakmica sa sobom nosi brojne opasnosti i zamke. Ne smijemo izgubiti", rekao je Branko Ivanković o sutrašnjem susretu u Velikoj.


Lovren i Maleš umjesto Bišćana i Etta

Dinamo je u problemima s ozljedama, sutra sigurno neće nastupiti Igor Bišćan (zatezanje u mišiću) te Etto (problem s Ahilovom tetivom i petnom kosti), a upitan je nastup i Marija Mandžukića (gležanj). Otprije su izvan pogona Balaban te Ibanez koji bi se za tjedan dana trebao priključiti punim kapacitetom.

"Stavit ću Lovrena ili Carlosa na poziciju Bišćana, a Maleša na desnog beka. Nisam još ništa definitivno odlučio. Siguran sam da će igrati Morales.  Šokota, također, konkurira za sutrašnju utakmicu", objašnjava Ivanković Dinamov zdravstveni karton.

Dakle, Dinamo bi sutra protiv Sesvećana trebao istrčati  u sastavu: Kelava, Drpić, Carlos (Lovren), Maleš, Hrgović, Badelj, Vrdoljak, Morales, Mikić, Sammir, Tadić. To znači da će vjerojatno Ivanković igrati s jednim napadačem, Tadićem te sa Sammirom koji bi bio odmah iza njega. Sličnu bi igru mogao i postaviti u Ukrajini protiv Šahtara.

Petrović je jedan od najboljih trenera s ovih prostora

Dinamo će u svakom slučaju nastojati poštedjeti ključne igrače kako bi bili spremni za srijedu i Šahtar u Donjecku. S druge strane, ekipa Croatije je vrlo dobro posložena momčad koja je u prve dvije utakmice osvojila četiri boda te ima iskusnog Ljupka Petrovića na klupi te brojne bivše Dinamovce.

"Ljupko Petrović je sigurno njihova velika snaga. On je sa Zvezdom bio prvak Europe, trenirao je brojne klubove i sigurno je jedan od najboljih trenera u regiji. S obzirom na njihov kadar u kojem ima puno Dinamovaca, vjerujem da će biti jako napaljeni i da će htjeti pobijediti sutra", kaže Profesor.


O Šahtaru: "Bio bih zadovoljan pobjedom ili neriješenim, s porazom ne"

Tema Šahtar iz Donjecka nije se mogla izbjeći. Utakmica je vrlo blizu, vrlo blizu su i odgovori na pitanja može li ovaj Dinamo nešto napraviti ove sezone.

"Marijan Vlak je u Ukrajini, gledat će njihov večerašnji susret s Dniprom te nam donijeti sve informacije. Gledat ćemo i DVD-e s njihovim utakmicama", kaže Branko Ivanković.

S kakvim biste rezultatom bili zadovoljni?

"S pobjedom. Bio bih zadovoljan i s neriješenim. E, s porazom ne bih bio zadovoljan. S time ne možete biti zadovoljni. Sjetite se prošle godine i utakmice s Werderom. Mnogi su govorili to je aktivan rezultat pa ste vidjeli kako je završilo."

Na čemu gradite optimizam?

"Protiv Šahtara će nam biti lakše nego protiv Domžala. Ulazimo rasterećeni rezultatskog imperativa, bit ćemo bolje motivirani, imat ćemo više strasti, fanatizma. Imamo pravo se nadati da možemo napraviti iznenađenje."


"Badelju poručujem rad, rad i samo rad"

Branko Ivanković se za kraj osvrnuo na Milana Badelja koji se odličnim predstavama, ponajviše inteligentnim nogometom na terenu, nametnuo kao jedan od glavnih igrača u momčadi iako je odigrao tek nekoliko susreta za momčad Dinama.

"Bez obzira na njegovu mladost, moram ga pohvaliti. On je jedan od nositelja igre, igrao je jako dobro, međutim na tome ne može ništa graditi. Bit će odličan nogometaš uz rad, rad i samo rad. Rad je 95 posto, a talent je svega pet posto. To nismo izmislili mi treneri, to je tako", zaključuje Ivanković druženje s novinarima uoči susreta Croatia Sesvete - Dinamo.

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #10 poslato: 08.08.2008. 21:31:37 »
Murinjo: Stanković ostaje!


Trener Intera Žoze Murinjo izjavio je da Dejan Stanković ipak neće napustiti Inter, iako se u poslednje vreme dosta govorilo o njegovom transferu u Juventus.

Bivši trener Čelsija najpre je odgovorio Luisu Felipeu Skolariju na izjavu da je arogantan, rekavši da brazilski stručnjak zapravo žudi za publicitetom.

 

"Zašto je Skolari rekao da sam arogantan? Nemam pojma pitajte njega. Očigledno je da su svi primetili da kada mene stave u usta dobiju sva mesta na naslovnim stranama. To im dođe kao besplatan publicitet", rekao je Murinjo, pre nego što se osvrnuo na kapitena Srbije Dejana Stankovića za koga veruje da će ipak ostati na "Meaci".
Ovo je bio i prvi put da se Murinjo pohvalno izrazio o fudbaleru koji skoro jednu deceniju na dosta visokom nivou nastupa u Italiji.
"Pričao sam sa Strankovićem i više nemamo nikakvih dilema – on ostaje u Interu. Stanković je univerzalan vezista i može da igra odmah ispred odbrane. Meni na tom mestu ne treba fudbaler koji ume samo da izbije loptu, već neko ko ume da je zadrži i izgradi akciju", izjavio je Murinjo čime je i definitvno stavljena tačka na slučaj Dejana Stankovića.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #11 poslato: 28.08.2008. 00:47:29 »
Liga prvaka, 3. pretkolo, 27.08.2008.

Steaua 1 : 0 Galatasaray

Slavia Prag 0 : 0 Fiorentina

Marseille 2 : 1 Brann

Dynamo Kijev 4 : 1 Spartak

Arsenal 4 : 0 Twente

Fenerbahçe 2 : 1 Partizan

BATE 1 : 1 Levski

Kaunas 0 : 2 Aalborg BK

Atletico Madrid 4 : 0 Schalke 04

Basel 2 : 1 Vitoria Guimaraes

Olympiacos 1 : 0 Anorthosis

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #12 poslato: 28.08.2008. 09:57:55 »
"Vaspitna" Koromanu od navijača Zvezde!


Na treningu fudbalera Crvene zvezde u sredu uveče, uoči revanš meča protiv kiparskog Apoela dogodio se incident, kada je jedan navijač crveno-belih lupio šamar Ognjenu Koromanu!

Prema svedočenju prisutnih, grupa navijača Crvene zvezde (njih 30-ak) želela je da razgovara sa fudbalerima uoči revanša sa Apoelom u četvrtak, i došla je na trening.

Nešto ranije, sa igračima je sastanak imao i predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević, tako da je i on, u društvu sportskog direktora Gorana Bunjevčevića bio prisutan kada su došli navijači.

U jednom trenutku dogodio se manji incident kada je jedan od navijača, iz nepoznatih razloga, udario šamar Koromanu.

Na tome se sve završilo, a igrači su nastavili trening.

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #13 poslato: 28.08.2008. 09:58:55 »
Fudbalerima Borca slava i premije 


Čačak i Zapadna Srbnija slave svoje heroje - fudbalere Borca koji su napravili istorijski uspeh plasmanom u 3. kolo kvalifikacija za Ligu UEFA.

Iako su iz Sofije, gde su sa Lokomotivom odigrali 1:1, krenuli odmah posle meča i u Čačak došli u sredu rano ujutro (u 6 časova) trener Nenad Milovanović zakazao je igračima nekoliko sati kasnije trening oporavka.

Potom je generalni sponzor čačanskog Borca Milenko Kostić, vlasnik kompanije "Auto Čačak", priredio je svečani ručak za fudbalere koji su ostvarili veliki uspeh.

A na ručku ih je počastio i premijama - 20.000 evra je podeljeno igračima.

Van mreže BANESS

  • Iskusan
  • *
  • Poruke: 370
  • Like: +11/-5
  • Pol: Muškarac

Odg: Evropska klupska takmicenja-Liga Sampiona/Kup Uefa/Intertoto kup
« Odgovor #14 poslato: 28.08.2008. 10:00:49 »
LŠ: Prošli Bate Borisov, Alborg, Anortozis...


U Ligi šampiona za sezonu 2008/09 neće učestvovati fudbaleri Partizana, ali hoće Bate Borisova, Alborga, Anortozisa...

To su "najzvučniji" pobednici poslednjeg, trećeg kola kvalifikacija za evropsku elitu. Bate Borisov je imao pobedu od 1:0 iz prvog meča protiv Levskog u Sofiji, ali je u revanšu na svom terenu drhtao do poslednjeg sekunda.

Sa igračem manje, Belorusi su se branili, dok je na semaforu pisalo 1:1. Da su Bugari dali gol, gledali bi luksuzan fudbal na svom stadionu. Ovako će možda pisati da se u prvom kolu Lige šampiona sastaju BATE Borisov - Mančester junajted. Ili Real Madrid...

Protivnika tog renomea zaslužio je i danski Alborg, koji je dva puta sa 2:0 pobedio litvanski Kaunas.

Priliku da na Kipru ugoste Barselonu, Inter ili Bajern imaće Anortozis. Taj tim sačuvao je 3:0 iz prvog meča i potpuno zaludeo Pirej. Skupi Olimpijakos posle dugog niza godina neće igrati Ligu šampiona. Crveno-beli su u revanšu stigli samo do 1:0.

Dinamo Kijev je demontirao Spartak iz Moskve pre dve nedelje u Rusiji sa 4:1, a istu predstavu priredili su im i na svom stadionu u prestonici Ukrajine. Ta zemlja imaće dva predstavnika u LŠ.

Drugi je Šahtjor iz Donjecka. "Rudari" su se prošetali kroz Zagreb, posle 2:0 na svom terenu. Ovog puta bilo je 3:1, tako da će "Maksimir" utehu potražiti u Ligi UEFA, eventualno.

Derbi trećeg kola kvalifikacija bio je par Šalke - Atletiko Madrid. U prvom meču u Gelzenkirhenu videlo se da je Atletiko bolji tim, ali je Šalke sa igračem više došao do željenih 1:0.

Ipak, posle revanša ispostavilo se da im je bilo potrebno 5:0.

Atletiko ih je na Kalderonu "napunio" golovima Aguera, Forlana, Garsije i Rodrigeza - 4:0.

U Ligi šampiona je i Fiorentina, koja je "žabarski" sačuvala 2:0 iz Firence. U revanšu u Pragu bilo je 0:0.

Arsenal nije dozvolio luksuz da ne igra Ligu šampiona. Laganih 3:0 na Emiratima i Tvente će pokušati da izbori Ligu UEFA.

Znatno kasnije od ostalih evropskih velikana, svoje mesto u Ligi šampiona izborio je Liverpul. "Ukleti" klub sa Enfilda savladao je Standard sa 1:0 i to golom Dirka Kujta u 118. minutu drugog produžetka revanš utakmice.

U Belgiji, takođe je bilo 0:0 posle regularnih 90.

REVANŠ MEČEVI 3. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LŠ:

BATE BORISOV - Levski Sofija 1:1 (prvi meč 1:0)
/Sosnovski 14 - Gadžev 39/

Kaunas - ALBORG 0:2 (prvi meč 0:2)
/Risgard 72, 88/

DINAMO KIJEV - Spartak Moskva 4:1 (prvi meč 4:1)
/Alijev 4, Banugra 24, Milevskij 49, 76 - Dzjuba 46/

STEAUA - Galatasaraj 1:0 (prvi meč 2:2)
/Nikulica 57/

FENERBAHČE - Partizan 2:1 (prvi meč 2:2)
/Šenturk 28, Aleks 58 - Tošić 76/

BAZEL - Vitorija Gimareš 2:1 (prvi meč 0:0)
/Stoker 11, Derdijok 54 - Fahardo 14 penal/

ATLETIKO MADRID - Šalke 4:0 (prvi meč 0:1)
/Aguero 19, Forlan 51, Garsija 82, Rodrigez 87/

Dinamo Zagreb - ŠAHTJOR DONJECK 1:3 (prvi meč 0:2)
/Balaban 58 - Adrijano 42, Brandao 59, Vilian 70/

OLIMPIK MARSEJ - Bran 2:1 (prvi meč 1:0)
/Nijang 66, 90 - Sigurdson 74/

Olimpijakos - ANORTOZIS 1:0 (prvi meč 0:3)
/Beluši 53/

Slavija Prag - FIORENTINA 0:0 (prvi meč 0:2)

ARSENAL - Tvente 4:0 (prvi meč 2:0)
/Nasri 26, Galas 52, Volkot 66, Bendtner 89/

LIVERPUL - Standard Lijež 1:0 (prvi meč 0:0)
/Kujt 118/

U utorak:

Visla - BARSELONA 1:0 (prvi meč 0:4)
/Kleber 52/

Artmedija - JUVENTUS 1:1 (prvi meč 0:4)
/Fodrek 14 - Amauri 25/

PANATINAIKOS - Sparta Prag 1:0 (prvi meč 2:1)
/Souza 90/


*velikim slovima označeni su timovi koji su se plasirali u grupnu fazu LŠ.