Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

28.03.2024. 09:01:25
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: sportske novosti  (Pročitano 47734 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

sportske novosti
« poslato: 13.07.2008. 23:52:50 »
Hrvatska ostala bez bronce

Hrvatski vaterpolisti vodili su tešku i neizvjesnu utakmicu za brončanu medalju s Mađarima. Nakon četiri četvrtine nije bilo pobjednika, ušlo se u produžetke gdje su Mađari do pobjede došli tri sekunde prije kraja utakmice kad se lopta, nakon Vićanove obrane, sretno odbila u ruke Denesa Varge koji pogađa za konačnih 14:15...

Hrvatska – Mađarska 14:15 (1:3, 4:2, 5:5, 3:3, produžeci 1:0, 0:2)

Nakon što su hrvatski vaterpolisti na početku Europskog prvenstva, u natjecanju po skupinama, doživjeli poraz od Mađari, isto se, doduše tek u produžecima, dogodilo i u utakmici koja je odlučivala o osvajaču brončane medalje. Mađari su gotovo cijelo vrijeme bili u prednosti, u nekim trenucima i po tri pogotka prednosti, ali Hrvatska se uvijek znala vratiti, no, na kraju je ipak poražena.

Utakmicu je pogotkom otvorio Teo Đogaš realiziravši prvog igrača više naše reprezentacije. Već u sljedećem napadu, također s igračem više, Mađarska je poravnala rezultat. I jedni i drugi nakon toga propustili su po nekoliko igrača više. Mađarske je povela iz peterca kojeg je realizirao Biros, a valja kazati da je u napadu ranije, u gotovo identičnoj situaciji, Hrvatska ostala bez peterca (suci su bili proturječni u svojim mišljenjima, no, na kraju je prevagnulo mišljenje grčkog suca koji je smatrao da su Hrvati napravili prekršaj u napadu). Mađari su, nakon toga, u preostalih 15 sekundi do kraja prve četvrtine uspjeli još jednom loptu poslati iza Vićanovih leđa: Varga je izbačen u kontru koju sigurno realizira za 1:3.

Niti na početku druge četvrtine Hrvatska nije izgledala dobro. Mađarska je imala vodstvo od 4:1, nešto zatim i 5:2, ali tada se bude i svjetski prvaci i s tri uzastopna gola dolaze do izjednačenja na kraju druge četvrtine. Prvo je Aljoša Kunac smanjio na 3:5, Pavo Marković realizirao je igrača više za 4:5, dok je posljednji gol u prvom poluvremenu postigao Miho Bošković.

U najefikasnijoj četvrtini, trećoj u kojoj je postignuto čak deset pogodaka (koliko i u prve dvije zajedno) ponovno je krenulo loše za Hrvatsku. U manje od četiri minute igrači Ratka Rudića primili su četiri pogotka, od čega tri iz kontranapada. Mađari su vodili s 9:6, ali Sandro Sukno s igračem više i Igor Hinić s centarske pozicije smanjuju na samo minus jedan (8:9). Vrdoljak je pogotkom iz peterca izjednačio, a do kraja četvrtine po jedan pogodak sa svake strane za 10:10.

Na početku posljednje četvrtine prednost Mađarima donio je Biros koji je na ovom Europskom prvenstvu proglašen za najboljeg igrača. Hrvatska uzvraća pogocima Boškovića i Smodlake, pa u 27. minuti ponovno dolazi do prednosti (12:11). Mađari su izjednačili iz novog peterca, ali Đogaš je ponovno donio na hrvatsku stranu. Realizacijom igrača više Mađari su došli do 13:13. Hrvatska je imala posljednji napad u zadnjoj četvrtini ali nije iskoristila igrača više. Svoju su priliku imali i Mađari, no, ni oni je nisu iskoristili pa se krenulo u produžetke.

Tu je Hrvatska ponovno prva došla do prednosti: Samir Barać odmah je izveo prekršaj koji je bio napravljen nad njim i zatresla se mreža Mađara koji u prvom produžetku nisu zatresli Vićanovu mrežu. Doduše, nisu niti Hrvati njihovu, jer suci su u više navrata našoj momčadi svirali prekršaj u napadu.

Prvi pogotkom Madarasa Mađari su u prvoj minuti drugog produžetka došli do novog izjednačenja, 14:14. Igralo se bez pogodaka sve do posljednjih 30 sekundi kad je u posjed lopte došla naša reprezentacija. No, nakon samo desetak sekundi sviran nam je novi prekršaj u napadu, pa su priliku dobili Mađari. Tri sekunde prije kraja Madaras je pucao prema našem golu, Vićan obranio, ali lopta se, na nesreću, odbila do Denesa Varge, koji je bez problema šalje u mrežu za konačnih 14:15 i brončanu medalju Mađarske.

Europsko prvenstvo, utakmica za treće mjesto:
Hrvatska – Mađarska 14:15 (1:3, 4:2, 5:5, 3:3, produžeci 1:0, 0:2)
_______________

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #1 poslato: 13.07.2008. 23:54:07 »
Crna Gora u prvom nastupu do europskog zlata

U SVOM prvom velikom natjecanju vaterpolisti Crne Gore su otišli do kraja. Osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu koje se održavalo u španjolskoj Malagi.

Crna Gora je u finalu pobijedila Srbiju 6:5 nakon produžetaka, a ključni pogodak je postigao Nikola Vukčević, jedini tijekom šest minuta produžetaka.

Nakon prve četvrtine koju je Crna Gora dobila s 2:1 u drugoj nisu postigli niti jedan pogodak, dok je Srbija s tri pobjegla na, za ovakav finale, veliku razliku (4:2). No, kako Crna Gora u drugoj četvrtini nije došla do pogotka, tako niti Srbija nije uspjela zatresti mrežu Ščepanovića u trećoj dionici.

U zadnji period se tako ušlo s izjednačenih 4:4, a zadnja četvrtina je također završila neodlučeno 1:1.

U produžecima se nastavila drama u kojoj se igrala iznimno čvrsta obrana s malo prilika za pogodak. Zlatni je ipak uspio postići Vukčević za veliku pobjedu i povijesno zlato Crne Gore.

Europsko prvenstvo, finale:

Crna Gora - Srbija 6:5 (2:1, 0:3, 2:0, 1:1, produžeci 1:0, 0:0)

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #2 poslato: 24.07.2008. 00:16:26 »
Alves već diše plavo-crveno

Barca pojačala obranu
Iako još nije stavio potpis na ugovor, 32 milijuna eura skupi Brazilac Daniel Alves kaže da se već osjeća članom Barcelone.

- Na putu sam da to postanem. Vrlo sam zadovoljan što stižem u klub ovakve veličine - rekao je Alves dnevniku Sport.

- Nedostaje potpis, ali to je samo formalnost, jer je sve ostalo već dogovoreno - dodao je dosadašnji igrač Seville.

- Nisam još govorio s trenerom Josepom Guardiolom, ali su ljudi iz moje pratnje bili u kontaktu s njime i upravom Barcelone. Odlično je što je postignut sporazum o mom transferu. Normalno je da klub dovodi pojačanja kad stvari ne idu najbolje, jer tada je vrijeme da se donesu odluke i uvode promjene.

Alves, osvajač dvaju Kupova UEFA i europskog Superkupa nije nimalo sit trofeja.

- Dolazim s nadom u osvajanje titula. Znam da je Barcelona obavezna pobjeđivati i odgovornost je svakog igrača pomoći klubu da ostvari ciljeve.

- Bio bi mi gušt osvojiti i prvenstvo i Ligu prvaka, vrlo sam motiviran domoći se tih trofeja.

Barcelona je dosad uglavnom pojačavala obranu, a u idućim tjednima valja očekivati snaženje prednje linije, jer 18 bodova zaostatka za Real Madridom više se ne smije ponoviti.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #3 poslato: 24.07.2008. 00:29:14 »
Adrian Mutu u Romi?

Sinoć je odjeknula vijest kako je Fiorentina primila službenu ponudu od Rome za svog najboljeg nogometaša, Adriana Mutua. Rimljani su već duže vremena "zagrijani" za Rumunja, koji je protekle dvije sezone blistao u dresu "viola", a budući da je Romu napustio Brazilac Mancini, Mutu je Romi više nego potreban. Iako je interes Rimljana za ovog igrača bio veliki, službena ponuda je stigla tek jučer po riječima Pantalea Corvina, sportskog direktora Fiorentine.

Što se tiče same ponude, špekulira se da je riječ o 19 milijuna eura, što će rukovodstvo ljubičica teško odbiti, pa je tako prema medijima u Italiji, Mutu već novi igrač Rome. Stvar dodatno podgrijava to što se Rumunj jučer nije pojavio na treningu Fiorentine.

Mutu se vjerovatno ne bi mnogo opirao prelasku u Romu, koja mu nudi oko 3.5 milijuna eura godišnje plus bonuse, što nije slučaj ukoliko ostane u Fiorentini, tako da bi novac i u ovom slučaju trebao odigrati ključnu ulogu.

Prema riječima glavnog odgovornog za transfere u Fiorentini Pantalea Corvina, ponuda Rome će se ozbiljno uzeti u razmatranje, jer Viole imaju očiglednih problema sa Mutuovim zahtjevima o novom ugovoru, a kako još i sam kaže, kada se takva ponuda primi za igrača koji ima 29 godina, teško je reći ne. Corvino je najavio pregovore sa čelnicima Rome oko transfera.

U Italiji već spominju Mutuovog nasljednika u Fiorentini, te se spominju imena poput Antonia Di Natalea, Gorana Pandeva i Alessandra Rosine.

Trener Fiorentine, Prandeli se ne slaže sa prodajom Rumunja u Romu, smatravši ga najvažnijim igračem Fiorentine

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #4 poslato: 24.07.2008. 04:59:52 »
 Ronaldinhovo oproštajno pismo

'Bio sam sretan u Barçi. Nogomet je igra, zabava i sport za uživanje, ali i pružanje užitka. Moraš ga igrati s osmijehom. Hvala vam što ste se smijali sa mnom', poručio je Brazilac.
 
Nakon što je potpisao trogodišnji ugovor s Milanom i tako završio višemjesečnu sapunicu i nagađanja o klubu u kojem će nastaviti karijeru, Ronaldinho se oproštajnim pismom rastao od kluba u kojem je proveo pet godina i doživio najsvjetlije trenutke karijere.

"Prvo želim zahvaliti Barceloninim navijačima koji su me uvijek podržavali. Osjećao sam bliskost s njima tijekom svog boravka u tom klubu i to mi je davalo snagu. Odlazim u veliki klub, no pomalo sam i tužan što napuštam mjesto na kojem sam bio sretan, na kojem sam osjetio trijumfe, ali i posebne emocije. Mi Brazilci igramo nogomet kako bismo druge učinili sretnima. To je i bio moj cilj u Barceloni i sretan sam što sam ga ostvario", napisao je Brazilac i poručio:

"Ovdje sam dobio mnogo toga. Bio sam sretan u Barceloni i s Barcelonom. Nogomet je igra, zabava i sport za uživanje, ali i pružanje užitka drugima i zato ga moraš igrati s osmijehom. To je specifično za mene i hvala vam što ste se smijali zajedno sa mnom."
 

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #5 poslato: 24.07.2008. 05:06:58 »
Portsmouth traži 15 milijuna funti za Niku

Dosad smo imali ponude od 15 milijuna eura. Da budem iskren, sumnjam da će se naći klub koji će platiti traženi iznos, cijena je malo previsoka', tvrdi Kranjčarov pravni zastupnik Emil Žgur.
 

Konačno je otkrivena Portsmouthova tajna, odnosno svota za koju bi taj engleski klub iz svojih redova pustio Niku Kranjčara. Menadžer Pompeya Harry Redknapp spreman je otključati vrata Fratton Parka hrvatskom reprezentativcu ako se pojavi klub s ponudom od 15 milijuna funti.

"Informacija je točna, Portsmouth je odredio tu cijenu za Niku. Dosad smo imali ponude raznih klubova koje su se kretale oko 15 milijuna eura. Da budem iskren, sumnjam da će se naći klub koji će biti spreman platiti traženi iznos", izjavio je Kranjčarov pravni savjetnik Emil Žgur i dodao:

"Ja nisam nogometni stručnjak, u njemu sam samo zbog Nike. No, razgovaram s mnogim ljudima koji su aktivni na nogometnom tržištu, tako da znam kako se kreću cijene. Ako mene pitate, cijena koju traži Portsmouth je malo previsoka i ne vjerujem da će neki klub toliko duboko posegnuti u džep da bi doveo moga klijenta", smatra pravnik, koji vjeruje da Kranjčar nema razloga napuštati Fratton Park.

"Niko u Portsmouthu ima osigurano mjesto u početnoj jedanaestorici, dok bi svaka promjena sredine značila da se mora ponovno boriti za udarnu momčad. Vidjet ćemo kako će Portsmouth igrati ove sezone, izazov je i nastup u Kupu UEFA-e. Na Niki je da svojim još boljim igrama privuče interes velikih klubova"
 

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #6 poslato: 24.07.2008. 15:51:07 »
Ćiro i službeno na čelu reprezentacije BiH

Trener svih trenera u Sarajevu je potpisao dvogodišnji ugovor i odmah objasnio pravila igre: 'Ako se netko ne odazove mom pozivu, zauvijek si je zatvorio vrata. Neću dvaput pitati.'
Miroslav Ćiro Blažević je u četvrtak ujutro u Sarajevu potpisao dvogodišnji ugovor s predsjednikom Nogometnog saveza BiH Iljom Dominkovićem i tako i službeno preuzeo dužnosti i obaveze izbornika tamošnje nacionalne reprezentacije.
"Razgovarao sam s većinom nogometaša i zasad nitko nije odbio poziv. Međutim, ako se to i dogodi, zatvorit će si vrata reprezentacije. Ako postoji netko tko nema svijest da je igranje za nacionalnu momčad čast, taj me niti ne interesira. Obećavam da nikoga neću moliti i dva puta pitati za nastup", izjavio je trener svih trenera nakon potpisivanja ugovora i istaknuo da mu za uspjeh treba jedinstvo u reprezentaciji, ali i cijeloj zemlji.
Mi smo tu radi navijača bez kojih nećemo moći računati na uspjeh. Oni su naš 12. igrač i zato ću ih još jednom zamoliti da prestanu s bojkotom reprezentacije", prenosi Ćirine riječi sportin.ba.
Bivši hrvatski izbornik još nije izabrao suradnike u reprezentaciji BiH, a prvi izazov na novom poslu imat će 20. kolovoza u Zenici u prijateljskom susretu s Bugarskom

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #7 poslato: 27.07.2008. 11:10:35 »
Ajax dogovorio transfer Oleguera

Nizozemski nogometni velikan Ajax u subotu je zaključio pregovore oko dovođenja 28-godišnjeg braniča Presasa Oleguera iz Barcelone. 
 
Oleguer će, ako u ponedjeljak prođe na liječničkom pregledu, potpisati trogodišnji ugovor s nizozemskim klubom.

Vrijednost transfera je tri milijuna eura, a Ajax će Barçi platiti dodatnih 2.25 milijuna eura ukoliko se kvalificira u Ligu prvaka u jednoj od sljedeće tri sezone.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #8 poslato: 27.07.2008. 11:28:24 »
Tevez najskuplji engleski nogometaš

Manchester United je menadžerskoj agenciji MSI, pravom vlasniku napadača Carlosa Teveza, odlučio isplatiti 32 milijuna funti za otkup njegovog ugovora. 
 
Argentinac će tako postati najskuplji engleski nogometaš jer je Chelsea prije nešto više od dvije godine Andrija Ševčenka platio dva milijuna funti manje.


Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #9 poslato: 27.07.2008. 16:48:43 »
ZLO I NAOPAKO
Iračanima zabranjene OI u Pekingu

Zbog uplitanje iračke vlade u rad nacionalnog olimpijskog odbora stradali su sportaši. 'Dana je plakala kao da joj je umro otac', tvrdi trener neutješne sprinterice. Video!
 Međunarodni olimpijski odbor donio je odluku da se iračkim sportašima zabrani nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu zbog "političkog uplitanja lokalne vlade u sport", koja je u svibnju raspustila nacionalni olimpijski odbor zbog "nepravilnog rada".
Žao nam je zbog ovakve odluke koja izravno šteti iračkim sportašima, no ona je nažalost nametnuta okolnostima", stoji u kratkom priopćenju Međunarodnog olimpijskog odbora iračkom ministru sporta Jassimu Mohammedu Jafferu.
Glasnogovornica MOO-a Emmanuelle Moreau pojasnila je da je Irački olimpijski odbor suspendiran u svibnju nakon što je nacionalna vlada iz njega maknula izabrane predstavnike i uvrstila ljude koje MOO ne priznaje, a odbila je i poziv da u Lausanni razgovaraju o mogućem rješenju problema.
Neimenovani član raspuštenog Iračkog olimpijskog odbora izjavio je da ga je vlada ukinula zbog ljubomore. Njezini članovi navodno nisu podnosili uspjehe koje je nizao IOO te su nad njim htjeli uspostaviti potpunu kontrolu.
Ovakvu odluku najteže je primila sprinterica Dana Hussain, jedna od sedmero sportaša koji su u Pekingu trebali braniti boje svoje zemlje. Riječi trenera Abdula Rahama da će nastupiti na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu nisu ju nimalo utješile.
Ovo je nevjerojatno, tko zna hoću li tada uopće biti živa", izjavila je slomljena 21-godišnja iračka sportašica.

"Iz dubine srca se nadam da će se još jednom razmotriti ova nepravedna odluka u ime oštećenih sportaša", izjavio je Raham.

 
« Poslednja izmena: 27.07.2008. 16:51:53 mmaslane »

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #10 poslato: 27.07.2008. 23:10:12 »
 
IGRE BEZ GRANICA Kaki u Londonu milja funti mjesečno
 

Nakon što je za Brazilca navodno nudio 100, pa i 150 milijuna eura, bogati londonski klub otišao je i korak dalje te veznjaka mami na Stamford Bridge mjesečnom plaćom od milijun i 200 tisuća eura.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #11 poslato: 27.07.2008. 23:17:42 »
Bouma stradao kao Eduardo

ozlijedio gležanj desne noge i propustit će početak nove sezone Premiershipa. 
Nizozemski reprezentativni nogometaš ozlijedio se u subotu u uzvratnoj utakmici 3. kola Intertoto kupa, u kojoj je Aston Villa na domaćem terenu pobijedila Odense 1:0 pogotkom Younga.
Bouma je prošle sezone igrao u velikoj formi i njegova ozljeda težak je udarac za našu ekipu", izjavio je trener Aston Ville Martin O'Neill.
Aston Villa u prvom kolu engleskog prvenstva 16. kolovoza igra protiv Ćorlukinog Manchester Cityja.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #12 poslato: 28.07.2008. 00:15:06 »
Athletic prvi put s reklamom na dresovima

Ponos Baskije, nogometni klub Athletic Bilbao, sljedećeg će utorka predstaviti dresove s imenom i logotipom novog sponzora, naftne rafinerije Petronor, prvog komercijalnog sponzora na dresovima 110 godina starog španjolskog kluba...

Jedan od najstarijih španjolskih klubova, osnovan davne 1898. godine, a uz Barcelonu i Real Madrid, jedini koji je svoj prvoligaški status uspio očuvati kroz sve godine La Lige (osnovana 1928. godine), u vitrinama čuva osam naslova prvaka Španjolske te 23 pehara pobjednika španjolskog kupa. Sve je te uspjehe, zanimljivo, ostvario sa izdancima svojeg omladinskog pogona i igračima rođenima ili porijeklom iz sedam baskijskih pokrajina.

Bilbao će tako, po prijedlogu novog predsjednika Fernanda Garcie na dres staviti logo naftne rafinerije iz obližnjeg San Mamesa, kao jedan od posljednjih klubova u današnjoj eri komercijalizacije i globalizacije. Osim njega, jedini od španjolskih prvoligaša koji je na dres odbijao staviti logo sponzora bila je Barcelona, no 2006. je i na njihovom dresu osvanula reklama Unicefa, no katalonski klub od te reklame ne dobiva nikakvu novčanu naknadu.

Dosad su, i to samo u europskim nastupima, nogometaši Athletica reklamirali jedino Turističku zajednicu svog grada, te na dresu nosili natpis Euskadi, što je lokalni naziv za Baskiju. Jasno, te reklame nisu bile komercijalne prirode. Prema španjolskoj Marci, Athletic bi od novog sponzora po sezoni trebao utržiti nešto manje od dva milijuna eura
 

 

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #13 poslato: 28.07.2008. 11:50:34 »
Poraz Srbije u finalu Svetske lige

Odbojkaška reprezentacija Srbije
osvojila je srebrnu medalju u Svetskoj
ligi, na završnom turniru u Rio de
Žaneiru.

Srbija je u finalu poražena od
selekcije SAD rezultatom 3:1, po
setovima 26:24, 23:25, 25:23, 25:22. To
je treæe srebro za srpske odbojkaše,
koji su drugo mesto u Svetskoj ligi veæ
osvajali 2003. i 2005. godine. Pre
finalnog meèa Srbija je dobila tri
utakmice, bez izgubljenog seta, a u
prvom kolu porazila je upravo amerièki
tim. To je prvo zlato za Amerikance u
Svetskoj ligi, posle dve bronze.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: sportske novosti
« Odgovor #14 poslato: 28.07.2008. 11:55:32 »
Scolari: Želim sva četiri trofeja

Menadžer Chelseaja Luiz Felipe Scolari je uoči početka svoje prve sezone na čelu momčadi sa Stamford Bridgea izjavio da mu je glavni cilj osvajanje trofeja u svim natjecanjima. 
 

"Pokušat ću osvojiti sve. Naravno da će biti vrlo teško, no imamo igrače koji to mogu učiniti. U životu sam naučio vrlo važnu lekciju - nikad ne reci nikad", izjavio je Brazilac koji ove sezone s Chelseajem želi napraviti napredak.

"Prošle sezone je klub igrao u dva finala i u prvenstvu se borio za vrh. I ja želim stići do finala. Bit ću sretan ako u tome uspijemo jer znam na koji način možemo do trofeja. Igračima sam rekao da naporno rade i vjeruju u sebe, sve ostalo je moj problem", tvrdi Scolari.