I sve što život nosi > Sport

sportske novosti

(1/38) > >>

milenko61:
Hrvatska ostala bez bronce

Hrvatski vaterpolisti vodili su tešku i neizvjesnu utakmicu za brončanu medalju s Mađarima. Nakon četiri četvrtine nije bilo pobjednika, ušlo se u produžetke gdje su Mađari do pobjede došli tri sekunde prije kraja utakmice kad se lopta, nakon Vićanove obrane, sretno odbila u ruke Denesa Varge koji pogađa za konačnih 14:15...

Hrvatska – Mađarska 14:15 (1:3, 4:2, 5:5, 3:3, produžeci 1:0, 0:2)

Nakon što su hrvatski vaterpolisti na početku Europskog prvenstva, u natjecanju po skupinama, doživjeli poraz od Mađari, isto se, doduše tek u produžecima, dogodilo i u utakmici koja je odlučivala o osvajaču brončane medalje. Mađari su gotovo cijelo vrijeme bili u prednosti, u nekim trenucima i po tri pogotka prednosti, ali Hrvatska se uvijek znala vratiti, no, na kraju je ipak poražena.

Utakmicu je pogotkom otvorio Teo Đogaš realiziravši prvog igrača više naše reprezentacije. Već u sljedećem napadu, također s igračem više, Mađarska je poravnala rezultat. I jedni i drugi nakon toga propustili su po nekoliko igrača više. Mađarske je povela iz peterca kojeg je realizirao Biros, a valja kazati da je u napadu ranije, u gotovo identičnoj situaciji, Hrvatska ostala bez peterca (suci su bili proturječni u svojim mišljenjima, no, na kraju je prevagnulo mišljenje grčkog suca koji je smatrao da su Hrvati napravili prekršaj u napadu). Mađari su, nakon toga, u preostalih 15 sekundi do kraja prve četvrtine uspjeli još jednom loptu poslati iza Vićanovih leđa: Varga je izbačen u kontru koju sigurno realizira za 1:3.

Niti na početku druge četvrtine Hrvatska nije izgledala dobro. Mađarska je imala vodstvo od 4:1, nešto zatim i 5:2, ali tada se bude i svjetski prvaci i s tri uzastopna gola dolaze do izjednačenja na kraju druge četvrtine. Prvo je Aljoša Kunac smanjio na 3:5, Pavo Marković realizirao je igrača više za 4:5, dok je posljednji gol u prvom poluvremenu postigao Miho Bošković.

U najefikasnijoj četvrtini, trećoj u kojoj je postignuto čak deset pogodaka (koliko i u prve dvije zajedno) ponovno je krenulo loše za Hrvatsku. U manje od četiri minute igrači Ratka Rudića primili su četiri pogotka, od čega tri iz kontranapada. Mađari su vodili s 9:6, ali Sandro Sukno s igračem više i Igor Hinić s centarske pozicije smanjuju na samo minus jedan (8:9). Vrdoljak je pogotkom iz peterca izjednačio, a do kraja četvrtine po jedan pogodak sa svake strane za 10:10.

Na početku posljednje četvrtine prednost Mađarima donio je Biros koji je na ovom Europskom prvenstvu proglašen za najboljeg igrača. Hrvatska uzvraća pogocima Boškovića i Smodlake, pa u 27. minuti ponovno dolazi do prednosti (12:11). Mađari su izjednačili iz novog peterca, ali Đogaš je ponovno donio na hrvatsku stranu. Realizacijom igrača više Mađari su došli do 13:13. Hrvatska je imala posljednji napad u zadnjoj četvrtini ali nije iskoristila igrača više. Svoju su priliku imali i Mađari, no, ni oni je nisu iskoristili pa se krenulo u produžetke.

Tu je Hrvatska ponovno prva došla do prednosti: Samir Barać odmah je izveo prekršaj koji je bio napravljen nad njim i zatresla se mreža Mađara koji u prvom produžetku nisu zatresli Vićanovu mrežu. Doduše, nisu niti Hrvati njihovu, jer suci su u više navrata našoj momčadi svirali prekršaj u napadu.

Prvi pogotkom Madarasa Mađari su u prvoj minuti drugog produžetka došli do novog izjednačenja, 14:14. Igralo se bez pogodaka sve do posljednjih 30 sekundi kad je u posjed lopte došla naša reprezentacija. No, nakon samo desetak sekundi sviran nam je novi prekršaj u napadu, pa su priliku dobili Mađari. Tri sekunde prije kraja Madaras je pucao prema našem golu, Vićan obranio, ali lopta se, na nesreću, odbila do Denesa Varge, koji je bez problema šalje u mrežu za konačnih 14:15 i brončanu medalju Mađarske.

Europsko prvenstvo, utakmica za treće mjesto:
Hrvatska – Mađarska 14:15 (1:3, 4:2, 5:5, 3:3, produžeci 1:0, 0:2)
_______________

milenko61:
Crna Gora u prvom nastupu do europskog zlata

U SVOM prvom velikom natjecanju vaterpolisti Crne Gore su otišli do kraja. Osvojili su zlatnu medalju na Europskom prvenstvu koje se održavalo u španjolskoj Malagi.

Crna Gora je u finalu pobijedila Srbiju 6:5 nakon produžetaka, a ključni pogodak je postigao Nikola Vukčević, jedini tijekom šest minuta produžetaka.

Nakon prve četvrtine koju je Crna Gora dobila s 2:1 u drugoj nisu postigli niti jedan pogodak, dok je Srbija s tri pobjegla na, za ovakav finale, veliku razliku (4:2). No, kako Crna Gora u drugoj četvrtini nije došla do pogotka, tako niti Srbija nije uspjela zatresti mrežu Ščepanovića u trećoj dionici.

U zadnji period se tako ušlo s izjednačenih 4:4, a zadnja četvrtina je također završila neodlučeno 1:1.

U produžecima se nastavila drama u kojoj se igrala iznimno čvrsta obrana s malo prilika za pogodak. Zlatni je ipak uspio postići Vukčević za veliku pobjedu i povijesno zlato Crne Gore.

Europsko prvenstvo, finale:

Crna Gora - Srbija 6:5 (2:1, 0:3, 2:0, 1:1, produžeci 1:0, 0:0)

milenko61:
Alves već diše plavo-crveno

Barca pojačala obranu
Iako još nije stavio potpis na ugovor, 32 milijuna eura skupi Brazilac Daniel Alves kaže da se već osjeća članom Barcelone.

- Na putu sam da to postanem. Vrlo sam zadovoljan što stižem u klub ovakve veličine - rekao je Alves dnevniku Sport.

- Nedostaje potpis, ali to je samo formalnost, jer je sve ostalo već dogovoreno - dodao je dosadašnji igrač Seville.

- Nisam još govorio s trenerom Josepom Guardiolom, ali su ljudi iz moje pratnje bili u kontaktu s njime i upravom Barcelone. Odlično je što je postignut sporazum o mom transferu. Normalno je da klub dovodi pojačanja kad stvari ne idu najbolje, jer tada je vrijeme da se donesu odluke i uvode promjene.

Alves, osvajač dvaju Kupova UEFA i europskog Superkupa nije nimalo sit trofeja.

- Dolazim s nadom u osvajanje titula. Znam da je Barcelona obavezna pobjeđivati i odgovornost je svakog igrača pomoći klubu da ostvari ciljeve.

- Bio bi mi gušt osvojiti i prvenstvo i Ligu prvaka, vrlo sam motiviran domoći se tih trofeja.

Barcelona je dosad uglavnom pojačavala obranu, a u idućim tjednima valja očekivati snaženje prednje linije, jer 18 bodova zaostatka za Real Madridom više se ne smije ponoviti.

milenko61:
Adrian Mutu u Romi?

Sinoć je odjeknula vijest kako je Fiorentina primila službenu ponudu od Rome za svog najboljeg nogometaša, Adriana Mutua. Rimljani su već duže vremena "zagrijani" za Rumunja, koji je protekle dvije sezone blistao u dresu "viola", a budući da je Romu napustio Brazilac Mancini, Mutu je Romi više nego potreban. Iako je interes Rimljana za ovog igrača bio veliki, službena ponuda je stigla tek jučer po riječima Pantalea Corvina, sportskog direktora Fiorentine.

Što se tiče same ponude, špekulira se da je riječ o 19 milijuna eura, što će rukovodstvo ljubičica teško odbiti, pa je tako prema medijima u Italiji, Mutu već novi igrač Rome. Stvar dodatno podgrijava to što se Rumunj jučer nije pojavio na treningu Fiorentine.

Mutu se vjerovatno ne bi mnogo opirao prelasku u Romu, koja mu nudi oko 3.5 milijuna eura godišnje plus bonuse, što nije slučaj ukoliko ostane u Fiorentini, tako da bi novac i u ovom slučaju trebao odigrati ključnu ulogu.

Prema riječima glavnog odgovornog za transfere u Fiorentini Pantalea Corvina, ponuda Rome će se ozbiljno uzeti u razmatranje, jer Viole imaju očiglednih problema sa Mutuovim zahtjevima o novom ugovoru, a kako još i sam kaže, kada se takva ponuda primi za igrača koji ima 29 godina, teško je reći ne. Corvino je najavio pregovore sa čelnicima Rome oko transfera.

U Italiji već spominju Mutuovog nasljednika u Fiorentini, te se spominju imena poput Antonia Di Natalea, Gorana Pandeva i Alessandra Rosine.

Trener Fiorentine, Prandeli se ne slaže sa prodajom Rumunja u Romu, smatravši ga najvažnijim igračem Fiorentine

milenko61:
 Ronaldinhovo oproštajno pismo

'Bio sam sretan u Barçi. Nogomet je igra, zabava i sport za uživanje, ali i pružanje užitka. Moraš ga igrati s osmijehom. Hvala vam što ste se smijali sa mnom', poručio je Brazilac.
 
Nakon što je potpisao trogodišnji ugovor s Milanom i tako završio višemjesečnu sapunicu i nagađanja o klubu u kojem će nastaviti karijeru, Ronaldinho se oproštajnim pismom rastao od kluba u kojem je proveo pet godina i doživio najsvjetlije trenutke karijere.

"Prvo želim zahvaliti Barceloninim navijačima koji su me uvijek podržavali. Osjećao sam bliskost s njima tijekom svog boravka u tom klubu i to mi je davalo snagu. Odlazim u veliki klub, no pomalo sam i tužan što napuštam mjesto na kojem sam bio sretan, na kojem sam osjetio trijumfe, ali i posebne emocije. Mi Brazilci igramo nogomet kako bismo druge učinili sretnima. To je i bio moj cilj u Barceloni i sretan sam što sam ga ostvario", napisao je Brazilac i poručio:

"Ovdje sam dobio mnogo toga. Bio sam sretan u Barceloni i s Barcelonom. Nogomet je igra, zabava i sport za uživanje, ali i pružanje užitka drugima i zato ga moraš igrati s osmijehom. To je specifično za mene i hvala vam što ste se smijali zajedno sa mnom."
 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju