Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 06:06:09
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Kablovska televizija  (Pročitano 6306 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Kablovska televizija
« poslato: 13.06.2008. 00:23:51 »
B.net u svojoj mreži aktivirao DVB-T signal sa HRT 2 HD!
Autor teksta: SateliTV Redakcija, 7.6.2008 u 12:57

Kabelska televizija B.net odlučila je dodatno iznenaditi svoje pretplatnike neposredno prije početka Eura 2008. Ako niste te sreće da hvatate signal sa DVB-T odašiljača na kojima se emitira HRT 2 u visokoj razlučivosti (HRT 2 HD) možete iskoristiti jednu pogodnost B.netove mreže; na kanalu UHF 45 možete pronaći DVB-T signal sa kanalom HDTV Promo (HRT 2 HD) i to izvrsnoj kvaliteti signala.

Riječ je o parametrima za grad Zagreb, a ukoliko živite u nekom drugom gradu i pritom ste korisnik B.netove mreže, a imate DVB-T prijemnik - skenirajte i javite nam primate li i Vi HDTV promo kanal!

Ovo nije prvi slučaj da B.net u svoju analognu mrežu ubacuje DVB-T signal. Već neko vrijeme emitiraju DVB-T multipleks sa Sljemena na kanalu 27 (isti kanal kao i sa odašiljača, op.a) - za prijem je potreban isključivo DVB-T STB, televizor sa digitalnim tunerom ili DVB-T PCI kartica, dakle, nije riječ o emitiranju signala digitalne kabelske već signala digitalne zemaljske mreže preko kabelske tv.

No ponovit ćemo ono što ste već sigurno imali prilike puno puta pročitati; za prijem HRT 2 HD potreban je Mpeg4 HDTV digitalni zemaljski prijemnik (npr. Topfield 7700/7710 HTCI) i neki HD-ready televizor kako biste mogli uživati u odličnoj kvaliteti slike.

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Kablovska televizija
« Odgovor #1 poslato: 25.07.2008. 01:24:09 »
B.net i službeno započeo digitalnu migraciju u Zagrebu

Kabelska televizija B.net i službeno je ovih dana započela migraciju svojih korisnika sa stare, analogne televizije na novu, digitalnu platformu (DVB-C). Prvi korisnici koji će prvi doći na red su pretplatnici na HBO, Pink Plus i Hustler TV paket, odnosno PAY TV korisnici

Kasnije će na red stići pretplatnici standardnog (proširenog) paketa, a za kraj su ostavljeni i svi ostali korisnici koji danas koriste samo osnovni ili hrvatski paket.

Što donosi digitalna televizija? Osim kvalitetnije slike i zvuka bez smetnji, stižu i brojne pogodnosti kao što su elektronički programski vodič (EPG), mnoge raznovrsne mogućnosti koje nisu bile moguće sa analognom televizijom (npr. jednostavna promjena audio jezika ili jezika na titlu) i naravno - još veći broj kanala. Svi oni korisnici koji se savršeno dobro snalaze sa engleskim jezikom biti će oduševljeni sa opcijom da sklone hrvatski titl sa kanala koji obično imaju prijevod (National Geographic, Zone Reality, HBO...).

Stare i ružne kockaste Dalvi dekodere zamijenit će novi, moderni digitalni slim set top boxovi TechnoTrend TT C251 koji su u potpunosti prilagođeni B.netovoj mreži - od jezika, pa sve do estetskog izgleda, kutije i uputa - sve je na hrvatskom i u stilu B.neta. Dakle, najveći kabelski operater u Hrvatskoj svakako se potrudio da digitalna ponuda izgleda dobro u svakom smislu. Uređaj sadržava sve što vam doista i treba; priključak RJ45 za kabelski internet i interaktivne usluge kao što su VOD ili igre, 2 scart priključka za televizor ili videorekorder, 2 izlaza za cinch audio (left / right) + 2 koaksijalne utičnice za priključenje na kabelsku mrežu odnosno antenski ulaz za tv prijamnik. Uređaj također posjeduje i S/PDIF izlaz za digitalni audio.

Uređaj je vrlo kvalitetan i stabilan, a omogućava brzu i efikasnu pretragu cijele B.netove mreže u samo nekoliko sekundi. Dakako, pronađeni su (ali i automatski poredani) svi digitalni programi. Tako prve pozicije zauzimaju dakako - hrvatski kanali HRT 1, 2, Nova TV i RTL, a potom slijedi niz od desetak kanala koji su lokalizirani na hrvatski jezik. Naravno, programe možete poredati i po svojoj želji. Uređaj posjeduje ugrađeni Conax dekoder uz kojeg ćete dobiti i B.net dekodersku karticu koja je, moramo priznati, iznimno lijepo dizajnirana.

Daljinski k'o daljinski - sve standardne funkcije su tu, možemo reći da je uređaj vrlo dobar omjer uloženog i dobivenog. Na žalost, nedostaje HDMI priključak no nadamo se da će u budućnosti, kada B.net u svoju ponudu uvrsti i HDTV programe ponuditi pretplatnicima jednako kvalitetan HDTV set top box.

Ako imate tu sreću da ste već dobili svoj digitalni STB, sa njime možete gledati nekoliko novih digitalnih kanala kao što su Nickelodeon, Jetix Play, NASN ili KidsCO.

Unatoč tome što dobijete digitalni STB to ne znači da se morate odreći starih, analognih tv kanala koje primate preko kabelskog priključka. Prespajanjem priključka kabelske tv u digitalni STB preko ulaznog RF priključka i potom ponovno spajanje na televizor preko izlaznog RF priključka omogućava nastavak praćenja "po starom sistemu", ako se netko ne može ili jednostavno ne želi u tako krakom roku prilagoditi novim tehnologijama koje nekima jednostavno nisu tako jednostavne za razumijevanje ili korištenje.

(SateliTV.net)

 

Van mreže veca

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 633
  • Like: +66/-0

Odg: Kablovska televizija
« Odgovor #2 poslato: 25.07.2008. 16:19:17 »
negdje sam procitao da ce ubaciti i espn   8)

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Kablovska televizija
« Odgovor #3 poslato: 03.09.2008. 22:36:17 »

TV Jadran stigao u digitalnu ponudu B.neta u Zagrebu

Novi domaći kanal

Digitalna ponuda kabelske televizije B.net u gradu Zagrebu obogaćena je za jedan novi lokalni kanal iz Hrvatske. Riječ je o regionalnoj televiziji TV Jadran iz Splita koja se emitira na području Splitsko-dalmatinske županije. TV Jadran je pokrenut davne 1993 godine pod imenom CATV pošto je bio dostupan isključivo preko kabelske mreže.


Nekoliko godina kasnije dobio je dozvolu za emitiranje u Splitsko-Dalmatinskoj županiji pa je tako postao dostupan i ostatku žitelja regije pod imenom Adriatic TV (ATV). Konačno, od početka 2004 godine kanal je i konačno promijenio ime u sadašnje TV Jadran.

TV Jadran je sastavni dio B.net ponude u gradu Splitu, no zbog tehničkih ograničenja dosad nije bio sastavni dio B.net ponude u ostalim gradovima. U gradu Zagrebu kanal TV Jadran možete pronaći na sljedećim parametrima:

Frekvencija: 802 MHz (K62)
Symbol Rate: 6900
Modulacija: QAM-64
CA: Conax

Osim TV Jadran u digitalnoj platformi B.neta moguće je pronaći i nekoliko test kanala (TEST 1, TEST 2, TEST 3, TEST 4 i TEST 6). Nije poznato koji se točno kanali emitiraju ispod ovih testova, no sasvim je moguće da je riječ o Free-X-TV paketu koji se svojevremeno testirao u digitalnoj ponudi.

(SateliTV.net)


Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Kablovska televizija
« Odgovor #4 poslato: 09.09.2008. 00:46:56 »
Još jedan novi digitalni kanal
Sailing Channel stigao u B.netovu digitalnu ponudu

Nakon što je prošlog tjedna u B.netovu digitalnu ponudu u gradu Zagrebu stigla regionalna televizija TV Jadran i ovaj je tjedan započeo sa novitetima u digitalnoj ponudi najvećeg kabelskoj operatera u Hrvatskoj. U digitalnu ponudu je stigao i Sailing Channel - kanal posvećen jedrenju, sportovima i životu na moru.



Sailing Channel sa emitiranjem je krenuo prije nekoliko godina, a preko satelita je dostupan isključivo u kodiranom obliku u različitim digitalnim satelitskim platformama, a najpoznatija od njih je talijanska Sky Italia.

U Hrvatskoj, Sailing Channel možemo pratiti i u okviru osnovnog paketa T-comove IPTV platforme MAXtv. Uvođenje Sailing Channela u B.netovu ponudu možemo na neki način gledati kao još jedan korak B.neta kojim se njihova ponuda pokušava kanalno gotovo izjednačiti sa ponudom MAXtv-a. Naime, veliki dio kanala koji možemo pratiti u MAXtv-u je dostupan i u digitalnoj ponudi B.neta, a tu spadaju: Nickelodeon, Jetix Play, NASN, ESPN Classic Sport, Playboy TV, Private Spice, Adult Channel a sada i Sailing Channel.

Sailing Channel u B.net digitalnoj ponudi u Zagrebu emitira se na sljedećim parametrima:

Frekvencija: 810 MHz (K63)
Symbol Rate: 6900 MSym/s
Modulacija: QAM-64
Kodiranje: Conax


Iako pozdravljamo uvođenje svakog novog kanala u ponude svih naših operatera ipak se moramo upitati hoćemo li napokon dočekati uvođenje nekih konkretnijih atraktivnih kanala sa hrvatskim prijevodom.

(SateliTV.net)

Van mreže veca

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Poruke: 633
  • Like: +66/-0

Odg: Kablovska televizija
« Odgovor #5 poslato: 09.09.2008. 09:05:36 »
dobio sam ga i stoji ko ukras za sada  ;D

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Kablovska televizija
« Odgovor #6 poslato: 01.10.2008. 16:43:41 »
Mini TV za sve B.net korisnike
Mini TV dostupan i u osnovnom paketu B.neta

Prvi dječji kanal na hrvatskom jeziku Mini TV od danas je postao dostupan svim korisnicima kabelske televizije B.net. Naime, kanal Mini TV je sa radom krenuo i u okviru analogne (osnovne) ponude B.neta i to umjesto kodiranog premium kanala Pink Plus koji je od danas dostupan isključivo u digitalnom obliku.

Korisnici B.neta u gradu Zagrebu, Zadru, Rijeci i Splitu novi dječji kanal mogu pronaći na frekvenciji S 05 dok gledatelji u gradu Osijeku novi dječji kanal mogu pronaći na frekvenciji S07



Mini TV je ujedno i prvi usko specijalizirani tematski kanal u produkciji naše komercijalne televizije Nova TV.

Na kanalu Mini TV emitiraju se mnoge atraktivne dječje serije koje su u Hrvatskoj osvojile srca najmlađih gledatelja. Neki od poznatijih naslova na novom kanalu su: Pokemon, Teenage Mutant Ninja Turtles, Winx, Graditelj Bob i Fifin svijet. Sve crtane serije emitiraju se sinkronizirano na hrvatski jezik.

Kanal je dostupan ekskluzivno za pretplatnike B.net kabelske televizije.

(B.net)

Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Kablovska televizija
« Odgovor #7 poslato: 01.10.2008. 16:57:33 »
Wild stigao u B.net ZG
NatGeo Wild nakon Splita stigao i u B.net u Zagrebu

Nakon što smo jučer objavili da je digitalna ponuda najveće kabelske televizije u Hrvatskoj, B.net u gradu Splitu obogaćena sa jednim novim edukativno dokumentarnim kanalom NatGeo Wild, danas je ovaj kanal stigao u ponudu B.neta i u gradu Zagrebu.
S obzirom da je NatGeo Wild lokaliziran na hrvatski jezik smjestio se ispred kanala kao što su Discovery World, Discovery Science i Discovery Travel & Living. NatGeo Wild je ukupno 14-ti lokalizirani kanal na hrvatski jezik u B.netovoj mreži.
NatGeo Wild jedan je od brojnih kanala koje producira National Geographic Channel, a karakteriziraju ga programski sadržaji o prirodi i njezinim ljepotama, te životinjama i divljem svijetu općenito.


NatGeo Wild sa regularnim emitiranjem je krenuo u 3. mjesecu 2007 godine, a posebno je zanimljiv zbog toga što je od jeseni iste godine lokaliziran i na hrvatski jezik. Kanal je dostupan u velikom broju europskih zemalja, između ostalih i u Rumunjskoj (posebna verzija), Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Nizozemskoj i Srbiji.

NatGeo Wild je prisutan i u druge dvije najveće digitalne platforme u Hrvatskoj; satelitskoj platformi Digi TV preko satelita Intelsat 10-02 i Thor 5 na 1° zapadno, ali i u okviru T-comove IPTV platforme MAXtv.

(SateliTV.net)


Van mreže milenko61

  • Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Poruke: 4105
  • Like: +149/-12
  • Pol: Muškarac

Odg: Kablovska televizija
« Odgovor #8 poslato: 19.10.2008. 02:41:39 »
Novi HD test kanali u kabelskoj tv B.net

Kabelska televizija B.net ponovo je aktivirala nekoliko novih test kanala u svojoj digitalnoj platformi u gradu Zagrebu. Od četiri nova test kanala čak tri su u visokoj razlučivosti (HD) i identificirani su pod imenom Test HD 1, Test HD 2 i Test HD 3



kanalu Test HD 1 emitira i djelomičan EPG uspjeli smo zaključiti da se ispod njega krije popularni dokumentarno edukativni tv kanal National Geographic Channel HD. Ūto će biti na preostala dva testna HD kanala zasad nije poznato, no kandidata je doista više nego dovoljno:
History Channel HD,
Eurosport HD,
MTV HD,
Discovery HD,
Voom HD,
Fashion TV HD,
Anixe HD

Pretplatnici koji će željeti pratiti HD ponudu B.neta morati će zatražiti posebne digitalne prijemnike koji su kompatibilni sa HD signalima i koji posjeduju adekvatne video izlaze za prikaz visokih rezolucijaValja spomenuti i to da se od početka 10. mjeseca u B.netovoj mreži eksperimentalno emitira i HD program naše komercijalne televizije Nova TV - Nova TV HD. Dakle, B.netov HD paket bi u samom početku mogao imati barem četiri kanala u visokoj razlučivosti, no ako žele impresionirati pretplatnike i sustići T-comov MAXtv morat će se dodatno potruditi kako bi sustigli broj HDTV kanala koje trenutno ima MAXtv.


Eurosport HD - jedan od mogućih kandidata za HD ponudu B.neta
I kao što smo i spomenuli na samom početku ovog teksta, tri od ukupno četiri nova test kanala su u visokoj razlučivosti dok je jedan u SD kvaliteti (Standard definition) identificiran pod imenom "Test 8". Zasad nije poznato što se krije ispod ovog test kanala, no s obzirom da kanal nema oznake roditeljskog nadzora možemo zaključiti da se ne radi o programu za odrasle.
Parametri za prijem:
Frekvencija: 818 MHz
Symbol Rate: 6900
Modulacija: QAM-64
Kanali: Test HD 3, Test 8
Frekvencija: 722 MHz
Symbol Rate: 6900
Modulacija: QAM-64

Kanali: Test HD 1, Test HD 2, NatGeo Wild, Test 6
Svi kanali kodirani su u sistemu Conax.




(mPortal.com.hr)
_________________
« Poslednja izmena: 19.10.2008. 09:52:41 mmaslane »