Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

25.01.2021. 14:13:36
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: dreambox 500s problem  (Pročitano 6315 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DangerousB

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 8
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

dreambox 500s problem
« poslato: 17.08.2012. 00:24:28 »
Jucer gledam normalno tv kad od jednom samo zakocilo i morao iskljuciti iz struje, kad sam ponovo ukljucio slika je treperila i u boxu se cuje samo neko zujanje...nekad se zna desiti iskljucim iz struje opet ukljucim zelena lampica gori ali na tv-u nema slike daljinski ne reaguje, pokusao drugi skart, drugi tv ali svugdje ista situacija! odradio sam flash drugi image ali isti problem opet.. primjetio sam da zuji kod chipa na kojem pise IBM.. koristim motor i napajanje je 12v 2a! jel moguce da je napajanje oslabilo?

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #1 poslato: 17.08.2012. 21:55:58 »
Vrlo vjerovatno da je napajanje kih nulo
Moje je napajanje uredno bilo pokazivalo 12V na multimetru ali nakon ištekavanja u box, došlo je do veloikog pada napona na 8,3 i box nije mogao boot-at....

Van mreže DangerousB

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 8
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #2 poslato: 18.08.2012. 11:43:55 »
nadam se da je do napajanje.. :D ali nigdje naci u sarajevu 12v 3a :S

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #3 poslato: 18.08.2012. 18:21:41 »
Pa toga imaš na svakom buvljaku :)

Van mreže robit

  • Moderator
  • Iskusan
  • *****
  • Poruke: 299
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #4 poslato: 18.08.2012. 22:39:21 »
Možda ti se  pregrijalo  , pa  je napajanje riknulo !  Ali to  nije   baš  toliko  tragično , i  mislim  da  to možeš popravit  , i  ne  moraš  da  potrošiš  bogatsvo !!!
« Poslednja izmena: 19.08.2012. 07:46:37 robit »

Van mreže DangerousB

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 8
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #5 poslato: 19.08.2012. 01:27:05 »
Možda ti se  pregrijalo  , pa  je napajanje riknulo !  Ali to  nije   baš  toliko  tragično , i  mislim  da  to možeš popravit  , i  ne  moraš  da  potošiš  bogatsvo !!!

ma meni cudno sto zuji u dreambox-u nakon sto par puta iskljucim i ukljucim napajanje :S

Van mreže robit

  • Moderator
  • Iskusan
  • *****
  • Poruke: 299
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #6 poslato: 19.08.2012. 07:45:41 »
Može  biti  , recimo  da te  trafo  zajebava , to  zna  da  zazuji  ponekad , ako  se pregrijava , mada ne  bih  rekao da  je  probijen , jer  ti  onda  ne  bih  ni  mogao  da ga upogoniš , ako  ti  je trafo  u  kvaru !  Za svaki  slučaj  , ti  promjeni  napajanje , da  te  više  ne  zeza !

Van mreže robit

  • Moderator
  • Iskusan
  • *****
  • Poruke: 299
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #7 poslato: 19.08.2012. 07:51:00 »
Nisam  te  ni  pitao , dali  imaš kineza ? ili  orginalni Dream ? Mada  predpostavljam  da  , i  ti   kineza  imaš !

Van mreže DangerousB

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 8
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #8 poslato: 19.08.2012. 09:52:41 »
Nisam  te  ni  pitao , dali  imaš kineza ? ili  orginalni Dream ? Mada  predpostavljam  da  , i  ti   kineza  imaš !

kinez je u pitanju. evo 2 slike mozda vi nesta sumnjivo prepoznate..

Van mreže robit

  • Moderator
  • Iskusan
  • *****
  • Poruke: 299
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #9 poslato: 19.08.2012. 20:57:21 »
Prijatelju , ovako se  ne  može, ništa primjetit , jer su   komponenti , skoro identični , sa  minimalnim  razlicima , sad  mislim na processor , tu  imaš isto  neke samo minimalne  razlike  , da se  stručne  oči  mogu  da  to  prepoznaju  , ali  moje mišljenje  je  , da  , tu mnoge   razlike  i  nema  , jer   se  ionako  sve  proizvodi  na  istoku ,
a  , znaš  da  je  izvor  isti !!!! Samo  još  toliko , vjeruj  , stvarno  nema  mnogo razlike , jer dosad  , što  sam  koristio ( Nytrobox 7000, to  ti   je  inače   clon od  Dreama 500s ) nisam imao  problema , radio  je  kao  sat , sad koristim kineski Dream 800  HD  isto  mi  radi  bez  griješke , hvala  bogu ! Ali  za  poznato  IME  se  plača  , znaš  i sam !
Ja  sam  platio 2000 Kn  za  njega  , ali   da  sam  uzeo , recimo  orginal  njemački , došao  bi  mi  oko  500€ - ra , a  to  ti  je  ipak  mnogo velika  razlika  !!

Van mreže DangerousB

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 8
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #10 poslato: 20.08.2012. 00:29:24 »
ok hvala vam.. sutra cu dobiti adapter sa 3a pa cu probati... bas sam neki dan gledao momak prodaje dm500hd original njemacka hoce 680 maraka za njega...

Van mreže robit

  • Moderator
  • Iskusan
  • *****
  • Poruke: 299
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #11 poslato: 20.08.2012. 08:30:33 »
Probaj  da  pogledaš , koji  su  offeri na  www, njuškalo.hr , jer  čini  mi  se  da  sam  tamo  vidio  , i  to  baš  Dream 500 HD , i to  za  mnogo  jeftinije , sad  , normalno  zavisi od  ponude  !!

Van mreže DangerousB

  • Novi na forumu.
  • *
  • Poruke: 8
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #12 poslato: 20.08.2012. 15:28:07 »
Probaj  da  pogledaš , koji  su  offeri na  www, njuškalo.hr , jer  čini  mi  se  da  sam  tamo  vidio  , i  to  baš  Dream 500 HD , i to  za  mnogo  jeftinije , sad  , normalno  zavisi od  ponude  !!

druze  ja sam u sarajevu.. :) a evo jutros probao drugo napajanje od 3a i nece :( ali sam se zajebo sto nisam uradio flash s novim napajanjem... evo uradio opet flash sa starim napajanjem i primjetio da i adapter zuji...
« Poslednja izmena: 20.08.2012. 16:43:02 DangerousB »

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #13 poslato: 20.08.2012. 18:24:53 »
Nosi ga u servis nekom elektronicaru, greska nije u software-u.

Van mreže robit

  • Moderator
  • Iskusan
  • *****
  • Poruke: 299
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: dreambox 500s problem
« Odgovor #14 poslato: 20.08.2012. 19:13:23 »
Izvini , što   nisam  uzeo  u  obzir  da  si  ti   iz  Sarajeva , ali  nije  vrag  , da  kod tebe  nema  slične  webstranice  ,  recimo  kao  što  je  njuškalo   kod  nas  ,(koji bi  bilo  za  tebe  lako , ili lakše    postupan ) jako  bih  se  začudio ! Ti  ako  tražiš  malo  upornije , ja  vjerujem  da  češ  i  nač ! Sam  nemoj  , da  čekaš  , da  ti  pečeni  golub  pada  u  usta  , da  sam  ja  to  čekao , možda  bi   bio još  i  dan  danas  u  kurcu , izvinjavam se  zbog  te  male  vulgarnosti !! , ali ja  sam tražio , i  tražio , ali  sam  konačno i pronašao  ! Zato  kažem  , ili  bolje  rečeno  savjetujem , da  se ljudi  u krizi , kao  mi , ne  predaju  tako  lako !!! Mislim  , nažalost  se  može dogodititi , da  čovjek  naleti  na  ozbiljniju  grešku , ali , i  to  je  nažalost  isto dio  života  !!!   Jer nije  uvijek tako lako  živjeti , kao  što  bi  čovjek  to   volio !   
Pozz