Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 08:17:36
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: EURO 2012  (Pročitano 3543 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

EURO 2012
« poslato: 09.06.2012. 08:26:11 »


Ruska igra bila je enigma za Čehe!

Nakon što je susret završio, Bilek je priznao kako njegovi izabranici nisu imali rješene za večeras raspoložene Ruse...
Nakon što je susret između Poljske i Grčke završio bez pobjednika na otvaranju Eura ( 1:1), u drugoj večerašnjoj utakmici skupine "A", Rusi su bez većih problema savladali Češku, rezultatom od 4:1.

Selektor Češke, Michal Bilek poslije susreta izjavio je kako njegovi izabranici nisu imali rješenje za večerašnju igru Rusa, koji su zbilja na terenu izgledali impresivno.

Imali smo mnogo problema sa pasovima ruske reprezentacije.  Stvorili su nam dosta šansi i nismo im uspijevali uzeti loptu.

Rusi su tehnički superiorna reprezentacija, koja je večeras potvrdila kvalitet, bile su riječe Bileka poslije susreta.
sportin.ba

A danas su na rasporedu isto dvije utakmice,koje ce po meni biti mnogo interesantnije... prva pocinje u 18:00 Holland   ? - ?   Denmark
dok druga     20:45     Germany   ? - ?   Portugal...

mislim da nebi bilo lose praviti dnevnu anketu,ko ce dobiti prvu a ko drugu utakmicu....
Prodigy.ba ;)

Van mreže scoobydoo

  • Globalni moderator
  • Super clan
  • *****
  • Poruke: 1786
  • Like: +38/-5
  • Pol: Muškarac
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

Odg: EURO 2012
« Odgovor #1 poslato: 09.06.2012. 08:42:43 »
Rusi su uistinu za 3 klase bili bolji, to se mora priznat. Jedino mi žao poljaka što nisu pobjedili prvu utakmicu al to je ipak nogomet. Tu se nikad ne zna tko će koga.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: EURO 2012
« Odgovor #2 poslato: 09.06.2012. 14:18:22 »
rusi su sinoc pokazali klasu,pogotovo fizicku spremnost,a sad je pitanje za dalje ipak se cesi smatraju jednom od najslabijih ekipa na euru sto su sinoc i demostrirali,ali nikad se nezna tek su prve utakmice.... ;D

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: EURO 2012
« Odgovor #3 poslato: 09.06.2012. 22:54:32 »

Gomez slomio tvrde Portugalce, sreća saveznik Nijemaca
Piše: E. Škorić Danas, 22:38

U najatraktivnijem susretu dosadašnjeg dijela Eura u Poljskoj i Ukrajini, Njemačka je u jednoj dosta tvrdoj utakmici, pogotkom Marija Gomeza, savladala Portugal s 1:0. Bio je to drugi susret 1. kola grupe B.

Puno više se očekivalo od duela Njemačke i Portugala, reprezentacija u čijim sastavima je veliki broj zvijezda. S jedne strane igrali su Oezil, Gomez, Muller... s druge Nani, Ronaldo... Za imalo bolji dojam potrudio se Mario Gomez, napadač Bayerna, koji je pogodio na ubačaj Samija Khedire za pobjedu Švaba na otvaranju Eura.
 
Nijemci su nakon nepune dvije minute zaprijetili. Boateng je sjajno ubacio, a skoro s ruba šesnaesterca Gomez glavom šutirao, Rui Patricio je bio siguran. Ubrzo su Portugalci uzvratili. Povukao je Coentrao polukontru, pokušao je uposliti Postigu, ali na kraju svega korner, kojeg je izveo Veloso, ali ravno u ruke Neuera.

Uvodne minute nagovještavale su puno, a onda je ritam opao. U devetoj minuti Podolski je snažno isprve pucao s 20-ak metara, ali je Patricio uspio odbraniti. U 25. minuti Gomez postiže pogodak, ali je prethodno dosuđen prekršaj Meirellesa nad Khedirom. Podolski je upropastio dobru priliku, iz dobre pozicije gađa samo živi zid.
 
Novopečeni Arsenalov napadač u 31. minuti jednu povratnu loptu Lahma šalje visoko preko gola Rui Patricija. Do kraja prvog dijela vidjeli smo jednu, ali vrijednu priliku Portugala. Jedini udarac u okvir gola od strane Portugala umalo se pretočio u pogodak.
 
Izveo je Veloso korner, na kraju Realov stoper Pepe sa 11 metara desnom nogom plasira loptu, koja od prečke pada na samu gol-liniju, a Nijemci je na kraju izbacuju daleko od gola.
Na poluvremenu nije bilo izmjena, drugi dio nastavilo je istih 22 igrača. U četvrtoj minuti mlak pokušaj planetarne zvijezde, Ronalda, Neuer je s lakoćom odbranio. Dvije minute kasnije Ronaldo "lomi" Boatenga na lijeoj strani, sjajno centrira, a Hummels je na mjestu.
 
U 57. minuti Podolski je izvrsno uputio centaršut s lijeve strane, Gomez je glavom loptu s 10-ak metara poslao visoko iznad portugalskog gola.

Moutinho je sjajno uposlio Ronalda u 65. minuti, a Realov napadač, ispred kojeg se samo nalazio još Neuer, ne uspijeva opaliti po lopti, koju mu je s noge skinuo požrtvovani Boateng, uklizavši u posljednji čas.
 
Sedam minuta kasnije, dakle u 72. minuti, Njemačka je stigla do vodstva. Sami Khedira je uputio odličan centaršut s desne strane, Pepe zakasnio, Pereira nije mogao u duelu s Gomezom, koji glavom, u svom stilu, loptu šalje u lijevu stranu gola ovoga puta nemoćnog Rui Patricija. 

Očekivano, uslijedili su napadi Portugala, koji je išao na sve ili ništa. U 82. minuti Ronaldo je uputio jedan snažan udarac, Neuer je izbacio u korner. Dvije minute kasnije, Nanijev centaršut s desne strane umalo je završio u mreži - lopta je odsjela na prečki Neuerovog gola!

Bayernov golman spasio je Elf u 88. minuti. Lahm je zabrljao, Varela sa svega nekoliko metara šutirao, Neuer odlično odbranio, nakon čega su navijači i klupa Njemačke mogli odahnuti. Portugalski selektor Paulo Bento nije mogao vjerovati da ova prilika nije pretvorena u pogodak. Nani u 93. minuti u dobroj prilici, Badstuber je izblokirao njegov udarac, a nakon kornera Bruno Alves glavom šutira preko gola.

Podsjetimo da su ranije Danci iznenadili i s 1:0 pobijedili Holandiju. I taj rezultat odgovara Njemačkoj, ali i Portugalu zasigurno. Bit će uzbudljivo do kraja u grupi B, popularno nazvanoj "grupi smrti".
 
NJEMAČKA - PORTUGAL 1:0 (Gomez 72.)
 
NJEMAČKA: Neuer, Hummels, Badstuber, Lahm, Boateng, Khedira, Schweinsteiger, Özil (od 87. Kroos), Müller (od 94. Bender), Podolski, Gomez (od 80. Klose).
 
PORTUGAL: Patrício, Alves, Pepe, Coentrão, Pereira, Veloso, Moutinho, Meireles (od 80. Varela), Nani, Ronaldo, Postiga (od 70. Oliveir



Holanđani napadali, Danci pobijedili
Piše: O. Škundrić Danas, 19:50
Holandija je uputila 25 udaraca na gol Danske, koji su pet puta šutirali na gol Oranjea, ali ipak pobijedili. Michael Krohn-Dehli bio je strijelac jedinog gola na susretu za pobjedu Danaca 1:0.
Prvu ozbiljniju priliu na susretu imao je napadač Arsenala Robin van Persie. Nakon centaršuta Wesleya Sneijdera, lopta se neočekivano odbila do holandskog napadača, a on je nije očekivao, pa je neometan sa desetak metara šutirao pored gola.
 
Arjen Robben je u 18. minuti odlično probio lijevu stranu, ušao je u kazneni prostor Danaca i pokušao uposliti Sneijdera i Van Persiea, ali je Daniel Agger u posljednji čas uklizao i otklonio opasnost od svog gola.
 
Iako su Oranje držali kontrolu nad utakmicom, Danska je povela. U 24. minuti sjajan soloprodor sa vrha kaznenog prostora Holandije izveo je napadač Brondbya Michael Krohn-Dehli, te probacio loptu kroz noge Maartenu Stekelenburgu za vodstvo Danaca.
 
Odličnu priliku za izjednačenje imao je Robben, koji je na poklon dobio loptu od Stephana Andersena. Međutim, krilo Bayerna je odlično šutiralo i pogodilo stativu. Tri minute kasnije Ibrahim Affelay je nakon solo prodora snažno šutirao, ali lopta odlazi preko gola.
 
Danci su uzvratili u 40. minuti, ali je loptu ispred Denisa Romedahla izbio John Heitinga. Novu fenomenalnu priliku za Oranje imao je u 43. minuti Van Persie. Holandski je napadač dobio sjajnu loptu od Sneijdera, ali je Andersen odbranio njegov šut u situaciji jedan na jedan.
 
Početak drugog dijela potpuno je pripao Oranjeu. Prvo je odličnu priliku imao Van Persie, ali se okliznuo u odsutnom trenutku. U narednom napadu mogao se iskupiti napadač Arsenala, ali je iz pada šutirao direktno u danskog golmana.
 
Kapiten Holandije Mark van Bommel snažno je šutirao u 50. minuti, a golman Danske je vrhovima prstiju skrenuo loptu u korner. Već u narednoj minuti Affelay je prizemno šutirao, a lopta odlazi pored same stative gola Danske.
 
Strijelac vodećeg gola za Dansku Krohn-Dehli imao je odličnu priliku u 70. minuti, ali Stekelenburg je krajnjim naporom loptu odbio u korner.
 
Bert van Marwijk u igru je uveo Van Der Vaarta i Huntelaara u 71. minuti, te promijenio formaciju iz 4-2-3-1 u 4-4-2.
 
Fenomenalnu priliku za izjednačenje u 74. minuti imao je Huntelaar, kojeg je fenomenalno uposlio sjajni Sneijder, ali je Andersen ponovo izašao kao pobjednik u situaciji jedan na jedan.
 
Holandija je bila dominantnija tokom cijele utakmice, ali to im ne vrijedi mnogo jer je Danska ubilježila velika tri boda.
 
HOLANDIJA: Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel (od 85. Dirk Kuyt)l, Johnny Heitinga, Ron Vlaar, Jetro Willems, Nigel de Jong (od 71. Rafael van der Vaart), Mark van Bommel, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay (od 71. Klaas Jan-Huntelaar), Robin van Persie.
 
DANSKA: Stephan Andersen, Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Simon Poulsen, William Kvist, Niki Zimling, Dennis Rommedahl (od 84. Tobias P. Mikkelsen), Christian Eriksen (od 74. Lasse Schone), Michael Krohn-Dehli, Nicklas Bendtner.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: EURO 2012
« Odgovor #4 poslato: 10.06.2012. 08:56:41 »
da najavimo danasnje meceve :)

Group C   P   W   D   L   F   A   GD   Pts
1.     Spain   0   0   0   0   0   0   0   0
1.     Italy   0   0   0   0   0   0   0   0
1.     Croatia   0   0   0   0   0   0   0   0
1.     Rep. of Ireland   0   0   0   0   0   0   0   

znaci u 18:00h igraju Spain vs. Italy  sto ce biti jako interesantna utakmica bar meni zbog italije,da vidimo kako ce se italija ni suprostaviti spanskim tehnicarima i brzom igrom,mislima da ce ih talijani polomiti ;D

dok se druga utakmica igra u  20:45, a to je Rep. of Ireland vs. Croatia...  u svakom slucaju ovdje dajem prednost croati-ji,mada nije ni rep.irska za zapostaviti,svi znamo kako irci znaju igrati borbeno kao i sve reprezentacije sa otoka,dok se mi balkanci imamo taj mentalitet kod kojeg se nikad nezna ;D

dodat cu anketu pa glasajte ;D

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: EURO 2012
« Odgovor #5 poslato: 11.06.2012. 08:26:30 »


Remi Italijana i Španaca

I jedna i druga reprezentacija imale su svoje prilike za pobjedu, ali je na kraju ostalo Španija 1, Italija 1...
Još jedan derbi gledali smo na Europskom prvenstvu. Ovoga puta u okviru skupine "C", u kojoj su snage odmjerili dvije fudbalske velesile, Italija i Španija. Nakon posljednjeg zvižduka mađarskog suca, Victora Kassaija, nije bilo pobjednika. Na semaforu je stojalo 1:1.

Prvu priliku na utakmici vidjeli smo u 13. minuti susreta, kada je Pirlo sa oko 23 metra izveo slobodan udarac, ali se nije dao prevariti prvi portir svijeta, Iker Casillas.

Iako su Španci, aktuelni eruopski ali i svjetski prvaci bili dominantniji, ponovo su Italijani pred golom došli do izražaja. U 23. minuti susreta Antonio Cassano je šutirao iskosa, ali lopta odlazi pored gola.

Španci su prvi put ozbiljnije zaprijetili preko Inieste, tačno nakon pola sata igre, ali promjene rezultata nije bilo.

Do kraja poluvremena vrijedi izdvojiti još dvije opasnosti u španskom šesanestercu. Najprije je u 34. minuti Cassano ponovo prijetio, Casillas je bio nesiguran, ali nije dolazilo do promjene rezultata. No, ikona Real Madrida i španske reprezentacije iskupila se u 45. minuti, kada je na centaršut Maggija uputio udarac glavom Motta, ali sjajno je intervenisao Casillas.

Za samo jednu minutu, Španci su dva puta prijetili Buffonu. Najprije Fabregas u 50. minuti šutira topovski, ali nije bilo promjene rezultata, kao ni nakon pokušaja Andreasa Inieste.

Italijani su u 54. minuti susreta mogli doći do vodstva, ali ih je koštala neozbiljnost Marija Balotellija. Naime, problematični Mario sjajno je kod aut linije otresao Ramosa, ali ovaj ga je stigao, te spriječio u zamisli da zabije pogodak. Mada je teško shvatiti šta je zapravo želio Balotelli.

Nije ga shvatio ni Prandelli, pa ga je samo tri minuta nakon te situacije zamijenio Di Nataleom, koji mu se u 61. minuti susreta odužio pogotkom. Pirlo je sjjano uposlio Di Natalea, a ovaj maestralno vara Casillasa za 1:0 za Italiju.

No, nisu se Italijani dugo radovali. Samo tri minuta kasnije sjajno je David Silva proigrao Cesca Fabregasa, a ovaj pogađa Buffonovu mrežu, 1:1.

Do kraja utakmice obje reprezentacije imale su svoje prilike. Sa jedne strane vrijedi izdvojiti zicer Di natalea, ali lopta odlazi pored gola. Sa druge, Torres je propustio dvije sjajne šanse. Najprije je pokušao zaobići Buffona, ali ga je ovaj pročitao. Ni lob mu nije iašo od ruke. Buffon je neopravdano istrčao na loptu, Torres pokušao prebaciti, ali ne samo Buffona, već na kraju i prečku, tako da je završilo sa 1:1.
sportin.ba



Hrvatska lagano sa Irskom za vrijedna tri boda

Reprezentacija Hrvatkse večeras je u okviru grupe C Evropskog prvenstva, bez mnogo problema slavila protiv nemoćne Irske.
Hrvati nisu mogli poželjeti bolje otvaranje utakmice. Već u 3. minuti zatresla se mreža Iraca. Centrirao je sa desne strane Dario Srna, a najviši u skoku bio je Mandžukić koji sa preko 10 metara, glavom pogađa mrežu Iraca za erupciju oduševljenja među hrvatskim navijačima.

Hrvatska je bila bolja i u nastavku, imala više loptu u svom posjedu, ali su Irci došli do poravnanja u 19. minuti susreta. Iz slobodnog udarca ubacio je McGeady, a na drugoj strani glavom pogodio St Ledger.

Ovaj gol nije poremetio Hrvate koji su i dalje nastavili sa dominacijom na terenu koju su ponovo krunisali u 42. minuti. Nakon jednog udarca lopta je došla do Nikice Jelavića, koji je ostao usamljen ispred Givena i lako poentirao. Iako se činili da je napadač Evertona u ofsajdu usporeni snimak je pokazao da ga je uposlio irski igrač.

Već nakon tri minute igre u drugom dijelu, Hrvatska je totalno nokautirala Irsku. Ponovo je Srna bio asistent, a Mandžukić egzekutor, ubacio je Srna sa desne strane a Mandžukić bio precizan i doveo Hrvatsku u vodstvo od 3-1.

Hrvatska je sigurno čuvala vodstvo u nastavku susreta, Irci djelovali dosta bezidejno, treba spomenuti priliku Andrewsa iz 80. minute susreta kada je dobro šutirao glavom nakon ubačaja od strane Duffa, ali je Srna bio siguran.

Hrvati su tako došli do vrijedne pobjede pred nastavak prvenstva i za sada su na dobrom putu da se plasiraju u četvrtfinale.
sportin.ba

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: EURO 2012
« Odgovor #6 poslato: 12.06.2012. 08:34:33 »


Ševčenko je heroj Ukrajine!

Ševčenko je od večeras heroj nacije. Naime, ovaj stari lisac u razmaku od samo sedam minuta dva je puta pogodio mrežu Švedske, te Ukrajini obezbjedio pobjedu, sa kojom domaćin ima izglede da se plasira u naredni krug takmičenja...
Odigrana je i druga utakmica 1. kola skupine D na EP. Ukrajina je nadoknadila gol zaostatka protiv Švedske, koja je povela preko Ibrahimovića, a dva pogotka za domaćine dao je Ševčenko...
 
Najljepše moguće otvaranje Europskog prvenstva za Ukrajinu priredio je Andrij Ševčenko. Šveđani su poveli preko Ibrahimovića, ali u samo pet minuta Ševa je preokrenuo rezultat i s dva gola donio pobjedu Ukrajini 2-1.
 
Švedska je ostala dosljedna svojoj igri, visoki ubačaji za svoje stasite skakače i sve lopte upućene prema Ibrahimoviću. S druge su strane vrlo oprezno i zatvoreno u igru ušli Ukrajinci koji su se oslanjali tek na kontre i time pokušavali ugroziti Šveđane.
 
Milanov napadač u prvom se poluvremenu našao tek u jednoj izglednoj prilici, ali ispriječila mu se vratnica. Inicijativa je uvijek bila i ostala na Ibri i svaka šansa Švedske bila je u njegovim nogama.
 
Ukrajinci su se s druge strane oslonili na iskustvo Ševčenka i njegove bljeskove u kontrama koje je jedino domaća momčad i iskorištavala.
 
Pretjerani oprez dviju momčadi donio je dosadno poluvrijeme s tek pokojom prilikom i puno prekida pogotovo od strane švedskih igrača. Zaživjela je utakmica tek posljednjih desetak minuta kada je domaća momčad zaposjela gol Isakssona i u nekoliko naleta stigla vrlo blizu pogotka.
 
Nastavak je donio konačno pravu igru i tri gola u svega deset minuta i to od onih od kojih se to i očekivalo. Doveo je u vodstvo Šveđane Ibrahimović golom u 52. minuti, ali odgovorio mu je miljenik Ukrajine Andrij Ševčenko. Samo tri minute trajalo je vodstvo Šveđana. Podigao je Ševčenko stadion na noge i pet minuta kasnije kada je opet bio precizan glavom. Pokazao je najbolji ukrajinski napadač, s 48 postignutih golova u reprezentativnom dresu, da s 35 godina još nije otpisan i da može odlučiti tok Eura za Ukrajinu.
 
Ukrajina je pobjedom protiv Švedske skočila na prvo mjesto skupine D nakon što su Francuska i Engleska remizirale u ranijem susretu.


Podjela bodova u derbiju skupine D

Iako su Francuzi bili dominantniji, nisu uspijeli doći do pobjede nad Engleskom, pa je prvi susret posljednje skupine "D" završio bez pobjednika, rezultatom 1:1...
U najzvučnijoj utakmici skupine D Francuska i Engleska odigrali su 1-1 u prvom kolu. 'Tri lava' su poveli golom Lescotta u 30. minuti, a izjednačio je Nasri u 39. min.
 
Prvi današnji dvoboj donio je sraz Francuske koja traži povratak na veliku scenu i Engleske pune problema. Dvoboj je to velikih reprezentacija, bogate povijesti koji bez obzira na stanje u momčadima, uvijek izaziva veliku pozornost svjetske javnosti.
 
Alex Oxlade-Chamberlain našao je mjesto u početnoj postavi pomalo iznenađujuće te je na taj način postao drugi najmlađi Englez nakon Waynea Rooneyja koji je debitirao na Europskom prvenstvu. Osim Arsenalovog tinejdžera, Hodgson je na teren poslao i mladog Dannyja Welbecka koji je dobio priliku ispred iskusnijih Andyja Carrolla i Jermainea Defoea. Francuzima je najviše nedostajao mladi veznjak Yann M'Vila koji bi vjerojatno imao sigurno mjesto u prvih 11 da se nije ozlijedio na pripremama i tako propustio neke treninge. Posebno se to osjetilo u predaji lopte u sredini terena gdje bi igrač njegove kvalitete jako puno značio.
 
Početak susreta donio je sigurnu igru na obje strane, nitko nije posebno preuzimao rizik i vrlo teško se ulazilo u prilike. Sve do bezopasnog pokušaja Nasrija u 11. minuti nije ubilježen niti jedan udarac prema golu pa čak niti ulazak u priliku za šut, a onda u 15. minuti prvi bljesak Engleza. Ashley Young je u sjajnu poziciju izbacio Jamesa Milnera koji je dao predug for, zakasnio na udarac i umjesto u praznu mrežu, loptu je poslao pokraj gola.
 
Uslijedilo je vrlo dosadnih 15 minuta bez ikakvih pokušaja, pa čak niti neke posebne borbenosti, a onda su Englezi poveli. Igrala se 30. minuta kad je dosuđen slobodan udarac za Engleze na 30-ak metara iskosa, Steven Gerrard je sjajno ubacio u peterac Francuza gdje Diarri bježi Joleon Lescott i glavom šalje loptu u mrežu za 1:0 Engleske.
 
Diarri je malo nedostajalo da se iskupi za pogrešku kod gola Engleske. Pet minuta kasnije slična situacija, samo pred golom Harta, Nasri je odlično ubacio, a Diarra glavom dobro pucao, no Hart je odbio loptu. Bile su to naznake kako će se utakmica razviti i postati zanimljivija, nakon stvarno dosadnih 30 minuta, uslijedila su u svega pet minuta dva velika uzbuđenja od kojih je jedno rezultiralo pogotkom.
 
Francuzi su polako uspjeli prebaciti igru pred 16 metara Engleske i nije proteklo puno vremena do pogotka za 1:1. U 39. minuti mrežu Harta pogodio je Samir Nasri odličnim udarcem s 20-ak metara nakon duge kombinacije Francuza i ostavljene lopte od strane Riberyja. Bio je to ujedno i rezultat prvog poluvremena s kojim je definitivno bila zadovoljnija Engleska koja je imala više problema i uopće nije izgledala dobro. Francuzi su se nakon sporog ulaska u utakmicu probudili i odigrali posljednjih 15 minuta poluvremena kako se od njih i očekuje.
 
Drugo poluvrijeme otvoreno je obostrano žustro, Englezi su nešto ambicioznije došli iz svlačionice, no u napadu su bili jalovi. Apsolutno svi ofenzivci su već u prvom ili drugom dodiru gubili loptu i nije bilo konkretne prijetnje. Nije je bilo niti na drugoj strani, Francuska je teško dolazila do situacije za pogodak pa je tako monotoniju razbio tek dalekometni pokušaj nevidljivog Benzeme s gotovo 30 metara u 65. minuti.
 
Da su se kojim slučajem brojale teniskim rječnikom neforsirane pogreške, statistika obje momčadi bila bi porazna. Svako imalo okomitije ili riskantnije dodavanje je završilo u nogama protivnika ili van terena, na prste jedne ruke su se mogla nabrojati dodavanja koja zaslužuju naziv kvalitetna i opasna.
 
Deset minuta prije kraja se ponovno situacija malo "zakuhala". Francuzi su ponovno pritisnuli, a dobar udarac Cabayea je ipak završio pokraj gola Harta koji bi bio svladan da lopta nije dodirnula na svom putu Welbecka.
 
Do kraja susreta Francuska je bila poduzetnija i više pokušavala doći do pogotka, no najviše je na pogodak mirisala situacija pred Llorisovim golom kada je Milner ubacio na pet metara, a francuska obrana u zadnji čas ispred Defoea izbila loptu u korner.
 
Susret je završen bez pobjednika 1:1, Francuska je bila nešto bolja, međutim nedostajalo je i kod njih konkretnosti te je remi u konačnici i najpravedniji rezultat.
sportin.ba


dok su veceras na rasporedu utakmice iz skupine A:    June 12   18:00   Greece vs. Czech Republic
                                                                                                                                             June 12   20:45   Poland vs. Russia

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: EURO 2012
« Odgovor #7 poslato: 13.06.2012. 08:25:00 »


Česi se pobjedom nad Grcima vratili u igru za četvrtfinale


Blitz krieg s početka utakmice donio je Česima prednost od dva gola koja je bila dovoljna za konačnu pobjedu 2:1 protiv Grčke...
Česi su se s današnja tri boda protiv Grčke našli u situaciji da u posljednjoj utakmici protiv Poljske sami odlučuju o plasmanu u četvrtfinale, za što će im biti dovoljan i bod ukoliko Rusija večeras savlada domaćine prvenstva. To bi odgovaralo i Grcima koji bi u tom slučaju u posljednjem kolu igrali protiv momčadi koja je već osigurala plasman u četvrtfinale.

Nakon blijedog izdanja i poraza u prvoj utakmici protiv Rusije Česi su u prvom poluvremenu današnjeg susreta igrali kao preporođeni. Uhvatili su Grke na spavanju i već nakon šest minuta stekli prednost od dva gola koja se kasnije pokazala krucijalnom. Igrala se treća minuta kada je Jiraček, izvrsno uposlen jednom okomitom loptom, poentirao udarcem s ruba šesnaesterca. Nedugo zatim, nakon jednog ubacivanja s desne strane, grčki vratar Chalkias nije najbolje intervenirao te je loptu s peterca u gol ugurao Pilar.

U drugom dijelu Česi su se povukli, prepustili jalovu inicijativu Grcima koji nisu uspijevali stvoriti neku izgledniju priliku. Gol nade postigao je Gekas u 53. minuti zahvaljujući velikoj pogreški Petra Cecha, a sudeći po viđenom to je bio jedini način da momčad izbornika Santosa poentira.



Remi u Varšavi zadovoljio i Poljake i Ruse

Nakon navijačkog rata na ulicama Varšave utakmica između Poljske i Rusije protekla je u relativno mirnoj atmosferi, a rezultat 1:1 i jednoj i drugoj momčadi osigurava realne šanse za plasman u četvrtfinale...
Remijem u poljskoj prijestolnici i Rusija i Poljska našle su se u situaciji da u posljednjem kolu sami odlučuju o svojoj sudbini. Rusima je za četvrtfinale dovoljan i samo bod dok će Česi i Poljaci u međusobnom dvoboju tražiti putnika za četvrtfinale s tim da je domaćoj momčadi potrebna pobjeda.

Večerašnja utakmica ostala je u sjeni velikih obračuna poljskih i ruskih navijača u kojima je bilo desetine ozlijeđenih, no čini se da ipak nije bilo poginulih iako se pred početak susreta pojavila takva (dez)informacija.

Iako su Poljaci imali inicijativu i jedan zbog ofsajda poništen pogodak do vodstva prvi stigli Rusi zahvaljujući pogotku Alan Džagoeva koji je sa tri postignuta pogotka najbolji strijelac dosadašnjeg dijela prvenstva. Džagoev je ramenom ugurao loptu u mrežu nakon izvrsno izvedenog slobodnog udarca Andreja Arshavina.

Drugo poluvrijeme Poljska je otvorila furiozno. Lewandowski se našao sam ispred Malafejeva, ali je otišao previše iskosa i izborio samo korner.

Domaća momčad je izjednačila u 57. minuti. Još jednom su odlično kombinirali Blaszczykowski i Piszczek, suigrači iz Borussije Dortmund, a je Blaszczykowski je fantastičnim udarcem s desne strane svladao Malafejeva i postigao 10. pogodak u 53. nastupu u poljskom dresu.

Do kraja utakmice niti jedna od momčadi nije preuzimala rizik i lovila sva tri boda tako da je rezultat ostao nepromijenjen 1:1.
Iz sigurnosnih razloga ruski navijači su zadržani na tribinama nakon završetka susreta čemu su i sami kumovali nakon što su na početku susreta istakli ogromni transparent Ovo je Rusija uz sliku ruskog generala koji nije imao milosti prema Poljacima.
sportin.ba

da najavim jos danasnje meceve: 18:00 Denmark vs. Portugal, a zatim    20:45 Holland vs. Germany

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Odg: EURO 2012
« Odgovor #8 poslato: 01.07.2012. 23:04:18 »


Najubjedljivija pobjeda na EP: Španci demolirali Italijane

Reprezentacija Španije predvođena Vicente del Bosqueom, novi/stari je prvak Europe. Bio je to za Furiju treći naslov zaredom na velikim takmičenjima....
Večeras je bio istorijski momenat za fudbal! Španija je prva reprezentacija u istoriji koja je uspjela odbraniti naslov Europskog prvenstva. Španija je reprezentacija koja je ostvarila najubjedljiviju pobjedu u finalnim susretima Europskog prvenstva. Španija je prva reprezentacija svijeta koja je nanizala tri prvenstva zaredom!

Iako su Španci u prethodnim utakmicama igrali onoliko koliko im treba, večeras su dali posljednji atom snage i u vrhunskom izdanju deklasirali Italiju, koja večeras kao da nije bila na terenu.

Rani pogodak Silve Italijane izbacio iz takta

Susret su bolje otvorili Španci, koji su zagospodarili terenom već od prve minute susreta. Na početku meča već dva puta je Furija prijetila preko Sergija Ramosa. Najprije iz slobodnog udarca, a potom i nakon kornera, ali oba puta lopta je preletjela preko prečke.

Prvu pravu akciju, ujedno i priliku vidjeli smo početkom 10. minute susreta. U konačnici je Fabregas proigrao Xavija, njegov rezantan udarac sa vrha šesnaesterca preletio je tik iznad prečke.

Otpor Italijanima je slomljen u 14. minuti susreta, kada je David Silva pogodio glavom za vodstvo Španije. Fabrgas je sjajno probio po desnoj strani, ušao u prostor od 16 metara, odigrao povratnu za Silvu, koji u maniru rasnih strijelaca pogađa glavom mrežu Buffona.

Nakon pogotka, Italijani su se pokušali trgnuti, ali bez većih opasnosti. Izdvojili smo pokušaje Pirla iz slobodnog udarca, dva Cassana, te jedan Balotellija, ali mreža Casillasa bila je netaknuta.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 41. minuti, kada su Španci realizirali munjeviti kontranapad. Xavi je sjajno tisnuo za Albu, koji iz sprinta šutira iza leđa Buffona za 2:0. Bio je to prvi pogodak Albe u reprezentativnom dresu.

Katastrofa u nastavku

Već u prvoj minuti nastavka zaprijetili su Italijani. Udarcem glavom zaprijetio je Di Natale, ali nije bilo promjene rezultata.

Uzvratio mu je Fabregas u 48. minuti, kada je Barcelonin vezista izvrtio odbranu italijanske reprezentacije, ali se ispriječio Buffon. Ponajbolju priliku za gol izabranici Cezare Prandellija imali su u 51. minuti, kada je Casillas spriječio pogodak.

Nevolja je Italijane zahvatila u 61. minuti. Ovoga puta nije se tresla mreža, već se povrijedio Thiago Silva. Budući da je Prandelli već ranije izvršio tri izmjene, Italija je do kraja bila prinuđena igrati sa igračem manje.

Posle toga Španci su stali na loptu onako znalački, a sve do kraja susreta bilo je u znaku rezervista, Torresa i Mate.

Najprije je Torres u 84. minuti pogodio za tada ubjedljivih 3:0. A tačku na "i" stavio je Juan Manuel Mata, tek što je kročio na zelenu podlogu, i to nakon nesebične asistencije Torresa.

Pored iskrenih čestitki Furiji, dodajmo za kraj da je ovo bila 10. knockout utakmica u kojoj je mreža Ikera Casillasa ostala netaknuta.
sportin.ba