Welcome to the official website of VLADIX NETWORK group !!!

VLADIX istorija : Put kroz vrijeme

El. pošta Štampa PDF

Kraj 2005. se veže za ime VLADIX, tada je sadašnji VLADIX.NET bio pod imenom DVV production. Tih mjeseci aktuelan je izlazak samostalno amatersko rađenih zabavnih programa u VB6 kao i CD/DVD izdanja.

Stalnom progresijom 5.6.2006. godine DVV production prerasta u VlaDiX i započinje amaterske korake ka internetu, a samim tim i web tržištu.

Septembra 2006. godine VLADIX se prvi put oglašava na internetu. Do kraja 2006. godine izlazi nekoliko verzija sajta. Od novembra do januara se postepeno razvijaju zabavni programi (KLIK, Tajni Agent, Svemirska Groznica, Monopol).

Početkom 2007. dodaje se sufiks ProSOFT i izvršava rebranding.

1. janura 2007. otvara se forum na www.vladix.aceboard.com, koji je za nekoliko sedmica bio vrlo posjećen, zahvaljujući ambicioznim članovima i želji za napretkom.

U sljedećem periodu izlazi 4.0 verzija sajta, a otvara se i zabavni portal 15.03. koji ipak nije uspio zaživjeti. Upload center na kome su se najčešće mogli naći fajlovi o satelitskim resiverima otvoren je u martu 2007 i trenutno je offline.

Na Developers Srbija sajtu (programi iz Srbije i okoline) program KLIK je proglašen kao najbolji za mjesec april 2007.

Vrše se eksperimentalne faze vladix sajta, a u maju se otvara niz projekata koji više ne egzistiraju na internetu.

VLADIX wap kreće od juna 2007. godine, a od jula je aktivna domena NET. Od tog trenutka VLADIX prelazi granice amaterskog ka profesionalnom.

U septembru se otvara novi forum, a stari (vladix.aceboard.com) je ostaje kao arhiva. Odmah potom izlazi BILEĆAinfo koji donosi VLADIX ProSOFT-u značajnu reputaciju pogotovu lokalnog stanovništva grada Bileće. U narednom periodu izlazi nekoliko DVD/CD izdanja. Početak 2008. se veže za dodatne projekte BILEĆAinfo sajta. Marta 2008. kreće VLADIX hosting u međusobnoj saradnji sa DeltaBit Srbija koji se sada nalazi u našem vlasništvu.

Od juna do septembra je urađeno na desetine sajtova za klijente i izvršene su rekonstrukcije sajtova u našem vlasništvu.

Početak 2009. godine bilježi porast klijenata VLADIX hostinga, naročito u polju audio streaminga. Sarađivanje sa jakim medijima kao što su Radio S Vam govori o kvalitetu naših usluga. Sredinom 2009. godine počinje sa radom VLADIX TVCT IPTV gdje trenutno imamo preko 600 klijenata. Od ostalih sopstvenih projekata bi izdvojili OFAH fan site i potpuno novi svjetski projekat još neviđen u svijetu na kome radimo već 2 godine, planirani izlazak je početak 2018. godine.

xD.RS je projekat u izradi, dok je mobifi.rs smartphone portal, pokrenut u martu 2017.

Sufiks "ProSOFT" je uklonjen krajem 2009. godine te finalni naziv ostaje VLADIX.NET, a kasnije VLADIX NET (net, network = mreža). Maja 2010. godine VLADIX hosting mijenja ime u RAPIDHOSTER .

Od 6. januara 2011. godine dostupan je i VLADIX radio koji (preko interneta) emituje inostranu i domaću pop/rock muziku nekadašnjice tj. muziku '70tih, '80ih, '90tih... Zaključno sa početkom marta 2012. ima preko 3000 unikatnih slušalaca dnevno i do 200 u PEAK vremenu (11-15h radni dani).

Od 1. marta 2012. godine otvara se i game hosting  gamehosting.rs.

Početkom 2013. godine RAPIDHOSTER mijenja ime u DUKA hosting. Početkom aprila predstavlja se nova ponuda i sajt te se ulaže u marketinšku kampanju.

"VLADIX" se vidljivo preorjentisao na više oblasti gdje se ističu:

VlaDiX ProSOFT - VLADIX.NET

VLADIX hosting - DUKA hosting (RAPIDHOSTER), GH

VLADIX online - Forum

VLADIX video - Video produkcija, youtube.

VLADIX radio

"VLADIX je bilo i biće ime kome se vjeruje!"  Jer mi trajemo.

Joomlart