Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

11.06.2026. 01:28:59
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: eMETABOX III  (Pročitano 3341 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lion406

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac
  • Sammy my precious !!!

eMETABOX III
« poslato: 07.04.2008. 12:24:52 »
Pozdrav svima.... ::)

kao prvo me zanima ovaj eMETABOX III....šta mu znači ovaj mali "e" ispred ???  :-\
druga stvar koja me zanima je null modem kabel (RS232), i da li je to isto kao i RS232 C Data ?
našao sam negdje da moraju biti spojeni pinovi 2-3,3-2,5-5 (mislim da tako treba i biti), ali sam i našao da treba biti 2-3,3-4,5-1 ili tako nešto (možda sam i krivo poredao brojke!)...uglavnom ako treba biti onako kako mislim (2-3,3-2,5-5)..da li ima veze kako su ostale žice spojene tj. da li utječe na prijenos podataka između recivera i PC-a?

inače sam uzeo reciver od prijatelja da mu ubacim što mu treba u njega da može gledat SAT...ali me po malo buni šta stvarno treba biti tj. šta reba ubacit u njega..
skinu sam tutorijal od @vladix-a ali za METABOX II (da li je sve isto i za ovaj moj?)...
koja je razlika između Metadream-a i Dreamsoft-a...(da li su to emulatori ili...?) i ovog metabox_sw_mtg-10...

pošto ja imam Samsung DSR 9500 VIA CI i kod njega se ubacuje EMU (emulator) pa onda ključevi ovisno o tome da li je EMU sa nekim auto update za neke pakete programa (npr. AU mi je za Premiere, TPS), i za njih ne trebam dnevne ključeve...a za Polsat mi trebaju trenutno dnevni ključevi....da li je kod tog eMETABOX III isti princip ili ne tj. da li se u njega isto ubacuje emulator pa onda ključevi ili je sve to u ovim Metadream ili Dreamsoft...???

jučer sam probavao sa ovim gore upustvima (od @vladix-a), ali kad kliknem na "Open Code Data" i izaberem Metadream ili Dreamsoft ili ovaj treći ...mtg-10... dobijem da nema odgovora "No answer" i odbrojava 1,2,3,4,5...itd...(možda nije null modem kabal dobar-mislim na spojeve pinova?)

oprostite ako gnjavim ali bi htio pohvatat konce pa da ubacim to sve što treba...  :-\
Nitko nije savršen pa tako niti ja !!!
Pozdrav iz Zagreba !

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

Odg: eMETABOX III
« Odgovor #1 poslato: 07.04.2008. 14:01:05 »
tvoj rec je vjerovatno klon,ubacuješ dreamsoft,imaš ga u metabox test zone,kabal ti je ok ako piima jedan soft primaće i drugi,malo čitaj u metabox generalno,tu imaju svi problemi i rješenja.file dender je alat s kojim ubacivaš novi soft,pošalji nam sliku tvog reca ako ima oznaku e sigurno je klon,ako sam u krivu netko će me ispraviti.mtg bi trbao da bude au ali očito to nije :'(-pozdrav čitaj malo pa ako nije jasno pitaj-poz

Van mreže lion406

• Novi na forumu.
  • *
  • Sammy my precious !!!

« Odgovor #2 poslato: 07.04.2008. 19:42:07 »
evo slike recivera

i da dodam da sam uspio sa File senderom 2007 ubaciti "Dream SoftT 1.4.4.8_POLSAT OK ABSAT AUTO OK PREMIER,E OK  SśRśUS OK."...
nego što se tiče postupka ubacivanja...ja sam upali reciver odostraga i nakon 2 sek sam kliknuo na "start send" i krenulo je ubacivanje...e sad da li se na taj način ubacuje ili može ako je na stand by-u ili može biti i isključen odostraga?

Hvala ti na pomoći @miklav  :)
« Poslednja izmena: 07.04.2008. 19:52:57 lion406 »
Pozdrav iz Zagreba !

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 07.04.2008. 19:53:38 »
da klon je nema hologram na utoru za kartice,pogledaj tj skini file sender ubaci najnoviji dreamsoft,napravi reset key sa crvenim gumbom,ugasi rec i opet upali,to imaš u tutorijalama detaljno opisano-i gledaj.pošto je klon nije za ubacivanje metadreama,dreamsoft je sasvim dobar.javi da znamo kako je prošlo.pozdrav.pročitaj upute obavezno.

Van mreže mix

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +36/-2
    • sat-hr forum

« Odgovor #4 poslato: 07.04.2008. 20:10:21 »
vidi se da je klon  ;)
Kathrein UFS910 HD (HDD 80GB)
SkyStar2

Van mreže lion406

• Novi na forumu.
  • *
  • Sammy my precious !!!

« Odgovor #5 poslato: 24.04.2008. 17:52:08 »
novi problem.... :(
naime probavao sam ubaciti preko USB to RS232 kabla ali mi javlja cijelo vrijeme "no answer" i odbrojava....(izabrao sam dobar port i postavke sam složio)...ali prije toga mi je normalno ubacivao preko null modem kabla koji je bio direktno spojen na Com port (RS232) na kompjuteru...
e sad (danas) sam probao opet preko tog adaptera (USB to RS232) i neki program sam skinuo za ubacivanje (prvi put sam probao sa File Sender-om 2007) , a sad sa METAloaderom i kad sam izabrao koji file (.bin) onda mi je prikazao da ubacuje "transmising counter"..ili tako nešto...i ubacivao je (na diplay-u mi je pisalo "load")..(ubacio sam "DreamSoftSST 1.4.4.8" od 23.4.)
sad mi je na display-u samo cijelo vrijeme "ON" i to je to...mrtav !!!

Pozz !!!
Pozdrav iz Zagreba !

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #6 poslato: 24.04.2008. 19:25:34 »
Uf, kod tzv. Allways On problema smo sve mile i nemile varijante probali, ali koliko je meni poznato pomaže samo jTag. :(

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 24.04.2008. 19:33:24 »
nadam se da neće trebati jtag.probaj ubaciti s filesenderom drugi soft ugasi rec otvori soft pošalji ga kad počne odbrojavati upali metabox.on je inače problem,pogledaj malo u problemima,nisi jedini.nadam se da će oživjeti,javi pa da vidimo što dalje.dok sam pisao naš admin je poslao odgovor,vjerovatno je u pravu,ali nećeš mu naškoditi ako probaš.

Van mreže lion406

• Novi na forumu.
  • *
  • Sammy my precious !!!

« Odgovor #8 poslato: 25.04.2008. 17:35:09 »
nisam riješio problem  :( ....probao sam ubaciti SW tako da počne odobrojavanje i onda uključio reciver (odostraga sam ga isključio na prekidač)...
odvest ću ga da mi naprave Jtag...pročitao sam da to rade ili hoće napravit u MKE dućanu...ima u Zagreb jedan...

P.S.-Hvala na brizi @miklav...(ne mogu ti poslat PM jer ne ropducira mi slova koja moram staviti za potvrdu nit sa org. linka )

Pozz  !!!
Pozdrav iz Zagreba !

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 25.04.2008. 17:39:44 »
lion406 nadam se da ćeš rješiti problem,jtag je oko 8 eura,mislio sam da nije onaj soft kriv ali soft je ok-alati-najbolji je file sender i ubacuj samo preko njega-poz i javi nam kad živne metabox