Pozdrav svima....

kao prvo me zanima ovaj
eMETABOX III....šta mu znači ovaj mali
"e" ispred

druga stvar koja me zanima je null modem kabel (RS232), i da li je to isto kao i RS232 C Data ?
našao sam negdje da moraju biti spojeni pinovi
2-3,3-2,5-5 (mislim da tako treba i biti), ali sam i našao da treba biti 2-3,3-4,5-1 ili tako nešto (možda sam i krivo poredao brojke!)...uglavnom ako treba biti onako kako mislim (2-3,3-2,5-5)..da li ima veze kako su ostale žice spojene tj. da li utječe na prijenos podataka između recivera i PC-a?
inače sam uzeo reciver od prijatelja da mu ubacim što mu treba u njega da može gledat SAT...ali me po malo buni šta stvarno treba biti tj. šta reba ubacit u njega..
skinu sam tutorijal od @vladix-a ali za METABOX II (da li je sve isto i za ovaj moj?)...
koja je razlika između
Metadream-a i
Dreamsoft-a...(da li su to emulatori ili...?) i ovog
metabox_sw_mtg-10...
pošto ja imam Samsung DSR 9500 VIA CI i kod njega se ubacuje EMU (emulator) pa onda ključevi ovisno o tome da li je EMU sa nekim auto update za neke pakete programa (npr. AU mi je za Premiere, TPS), i za njih ne trebam dnevne ključeve...a za Polsat mi trebaju trenutno dnevni ključevi....da li je kod tog eMETABOX III isti princip ili ne tj. da li se u njega isto ubacuje emulator pa onda ključevi ili je sve to u ovim Metadream ili Dreamsoft...

jučer sam probavao sa ovim gore upustvima (od @vladix-a), ali kad kliknem na "Open Code Data" i izaberem Metadream ili Dreamsoft ili ovaj treći ...mtg-10... dobijem da nema odgovora "No answer" i odbrojava 1,2,3,4,5...itd...(možda nije null modem kabal dobar-mislim na spojeve pinova?)
oprostite ako gnjavim ali bi htio pohvatat konce pa da ubacim to sve što treba...