Informacione tehnologije > Kompjuteri - generalno
gasi mi se kompjuter
dajac:
već mi se nakon nekog vremena kompjuter dva puta sam restarta,u čemu može biti problem
biha:
dajac!
Ja se ne kuzim puno o racunarima,samo cu ti iznjeti moje iskustvo koje sam imao u vezi toga! Kod mene stalno se ukljucivao nakon gasenja?
Muku sam mucio dok nisam ,ustvari moji moci odkrili! ,,Greska" je bila na ruteru! Naime ruter uvjek je davao signal racunaru da se ukljuci! Da bi
izbjegao toga moras ici na ,,bios" od racunara i tamo trebas iskljuciti: Ako ne znas sam potrazi od nekoga pomoc? Toliko od djeda!
dajac:
kolega,može i to biti jer imam novi ruter nekih mjesec dana od optime sagem 1704 fast,sačekaću još par odgovora da vidim što mu može biti,evo već nekih sat vremena normalno radi,poz i čekam dečke sa odgovorima jer nevjerujem da je do napajanja
prodigy:
--- Citat ---kolega,može i to biti jer imam novi ruter nekih mjesec dana od optime sagem 1704 fast,sačekaću još par odgovora da vidim što mu može biti,evo već nekih sat vremena normalno radi,poz i čekam dečke sa odgovorima jer nevjerujem da je do napajanja
--- Kraj citata ---
pa sve je moguce,comp se moze gasiti iz raznoraznih razloga,naravno to moze biti i napajanje...
moze biti da ti se je zaprljao comp pa ti se pregrijava,po meni bi trebao provjeriti ram module,jel su ono najcesci razlog gasenjea i restartovanja comp-a
VLADIX:
Forsirano restartovanje kompjutera može biti zbog mnogo čega, razloga je na desetine. Jedino što mi pada na pamet je pregrijavanje, kao što reče prodigy. Provjeri temperaturu preko everest programa, ako ide CPU preko 90 nije ok, prati stalno...
Teško je reći napamet, ako ne riješiš najbolje nosi servisu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju