Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 10:10:33
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Dreambox 500s i po?etnik  (Pročitano 13732 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže freedado

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0
  • Pol: Muškarac

Dreambox 500s i po?etnik
« poslato: 02.02.2011. 19:03:17 »
Pozdrav svima!

Kako od sutra (nadam se) postajem vlasnik ovog prijemnika, malo sam proučavao materiju pa me zanimaju neke pojedinosti tako da sve imam u pripravnosti prije instalacije:

- da li prije  ugradnje image treba provjeriti Mac adresu (bez obzira o kojem se image radi)
- od image bi ubacio pli jade 3 (ili ako imate drugi prijedlog) i treba li napraviti back up prije ubacivanja image (i poslije) ili samo poslije
- slijedi ubacivanje lista kanala
- ubacivanje emulatora CCcam ili neki drugi? Ovdje sam naišao da se isti ubacuje direktno preko prijemnika, a poslije se vrši ubacivanje C linije u isti.
- Gdje se i kako provjeravaju  prava  na 755

Da li je to dovoljno za početak, pošto bi bio samo klijent? :dontknow:

Van mreže MoMo

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0
    • www.terra.net.ba

Odg: Dreambox 500s i po?etnik
« Odgovor #1 poslato: 02.02.2011. 19:19:25 »
Pozdrav svima!

Kako od sutra (nadam se) postajem vlasnik ovog prijemnika, malo sam proučavao materiju pa me zanimaju neke pojedinosti tako da sve imam u pripravnosti prije instalacije:

- da li prije  ugradnje image treba provjeriti Mac adresu (bez obzira o kojem se image radi)
- od image bi ubacio pli jade 3 (ili ako imate drugi prijedlog) i treba li napraviti back up prije ubacivanja image (i poslije) ili samo poslije
- ubacivanje emulatora CCcam ili neki drugi? Ovdje sam naišao da se isti ubacuje direktno preko prijemnika, a poslije se vrši ubacivanje C linije u isti.

Da li je to dovoljno za početak, pošto bi bio samo klijent? :dontknow:
Sve si dobro pripremio i PLI image je pravi tako da sa njim ne moras strahovati od "time bomb".
Kada sve odradis i konektujes se na internet ,mozes skinuti CCcam  a C liniju odradis ,najlakse,sa programom DCC296 a listu mozes takodjer direktno ubaciti ili sam da ubacis listu koja ti je interesantna i to sa DreamBoxEdit.
Evo ovdje imas dcc296 a drugi soft skini.

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #2 poslato: 02.02.2011. 19:35:26 »
Nadam se da si skinuo i pročitao Vladix-ov tutorial o dreambox-u 500s.
to je sve što ti treba.

Van mreže freedado

• Junior clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 02.02.2011. 19:41:22 »
Jesam, skinuo i pročitao, ali kako još nemam prijemnik, onda pokušavam sve pripremiti (na slijepo) tako da što brže stavim isti u funkciju CS.

Što znači: C liniju odradiš? Zar je ne upisujem u CCcam.cfg kad skinem CCcam i koji da skinem?

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #4 poslato: 02.02.2011. 20:31:35 »

Citat
možeš (ako ćeš ubacivati originalni gemini 4.3 i veći), a i ne moraš
Citat
-  od image bi ubacio pli jade 3 (ili ako imate drugi prijedlog) i treba  li napraviti back up prije ubacivanja image (i poslije) ili samo poslije
(pli jade 2)
Citat
dreambox edit programom
Citat
-  ubacivanje emulatora CCcam ili neki drugi? Ovdje sam naišao da se isti  ubacuje direktno preko prijemnika, a poslije se vrši ubacivanje C linije  u isti.
instalira se automatski tj. preuzme sa panela, a kasnije ako imaš c liniju ubaciš CCcam.cfg u var/etc
Citat
to ti ne treba, zaboravi prava

sve imaš na http//download.vladix.net
tutorijal: http://download.vladix.net/download.html?task=summary&cid=23&catid=8

Van mreže freedado

• Junior clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 02.02.2011. 20:52:30 »
Znači pli Jade 2, a ne 3.

A što se tiče tutorijala, njega sam i skinuo, ali ne sa ovog foruma i čitajući ga došao do ovog foruma i registrirao se i sad malo propitujem, pošto prijemnik još nije tu (valjda će ga poštar sutra dostaviti)

Van mreže freedado

• Junior clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 03.02.2011. 10:30:08 »
Kako još nema prijemnika molim znalce za jedno pojašnjenje:

Da li kod ubacivanja image i lista treba u prijemniku biti spojen koaksijalni kabel (pretpostavljam da ne, jer se ne radi o skeniranju kanala), jer nemam dugi lan kabel a računalo i prijemnik ne bi bili u istoj prostoriji.

Van mreže shockata

• Senior clan
  • *
  • Like: +8/-1

« Odgovor #7 poslato: 03.02.2011. 14:22:32 »
Kako još nema prijemnika molim znalce za jedno pojašnjenje:

Da li kod ubacivanja image i lista treba u prijemniku biti spojen koaksijalni kabel (pretpostavljam da ne, jer se ne radi o skeniranju kanala), jer nemam dugi lan kabel a računalo i prijemnik ne bi bili u istoj prostoriji.

Ma netreba antenski kabal,samo internet kabal i da su DM i dreambox na istom modemu-routeru.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #8 poslato: 03.02.2011. 16:06:36 »
inače vodi računa da ti je stalno coax kabal u dreamboxu dok radi jer se lako može desiti da izgori tuner. posebno je bitno da ne izbacuješ i ubacuješ dok radi...

Van mreže freedado

• Junior clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 03.02.2011. 17:43:30 »
Evo dobio prijemnik i već problemi.

Prvo lan kabel malo prekratak (jer router i prijemnik nisu u istoj prostoriji, jedvo se spojim, ali dosta nezgodno za prolaziti iz prostorije u prostoriju. Usput može li se lan kabel produžiti nekakvom spojnicom).
Ajde kad sam nekako spojio sa routerom dobio sam IP adresu 192.168.1.4 i u web browseru se sa username i pass spojio bez problema. Kako nisam mogao dalje (nekakva poslovna zauzetost) sve sam odspojio i sad ponovo spojio (ugašen Dream) i kad sam pokušao ubaciti image preko Flashwizard dobijem obavijest da se ne mogu spojiti ( u FlashWizard podesio IP, username i pass). Probam i u browser sa IP adresom ali neće.
Nisam ga nanovo spojio sa TV, nego samo lan kabel i mrežna, odnosno za browser preko routera.

U čemu je sad problem?

Van mreže rbuksa1

• Senior clan
  • *
  • Like: +5/-0

« Odgovor #10 poslato: 03.02.2011. 17:46:53 »
Upiši IP u dreambox i isključi opciju DHCP pa se probaj spojiti.

Van mreže freedado

• Junior clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 03.02.2011. 22:20:16 »
Upisao sam krivu IP adresu, umjesto 192.168.1.2, ja sam upisao 192.168.1.4.
Neznam zašto mi je ostalo u glavi 4. a ne 2.
Spojio, ubacio image, liste kanala i sad pokušavam CCcam preko download panela ali tu mi opcije nisu baš jasne, ali to ću sutra. Za danas dosta :)

Van mreže freedado

• Junior clan
  • *

« Odgovor #12 poslato: 04.02.2011. 11:33:49 »
Evo sam nastavio, ali nikako na zelenu granu!? BangHead.gif

Prvo sam morao probiti rupu u zidu da skratim udaljenost, provukao lan kabel, spojio, plavi panel-dream settings-software management i otvori mi se prozor "Standard software menu" i tu mi ponudi - download latest menu. Kad kliknem OK pita me:Are you sure to download the latest menu-YES, i nakon 2 min dobijem slijedeće:
PPanel Update version 0.12
Downloading from a non_PLi server

Idem provjeriti konekciju i vidim da mi spojeni Lan kabel na routeru nema ikonicu (vjerojatno prilikom provlačenja kroz rupu u zidu nešto se otkačilo)

Onda spojim Dream putem kraćeg kabela (bez koaksijalnog) i normalno se logiran preko browsera, ali kad idem ponoviti postupak preko blu panela opet dobijem informaciju da je server down or you have no internet connection.

U uputstvu sam pročitao da se prvo u image mora omogućiti opcija Downloads, ali ne znam kako!!!

Van mreže lupo77

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0

« Odgovor #13 poslato: 04.02.2011. 15:14:08 »
Ides plavo dugme na software management i aktiviras auto downloads (enable automatic menu downloads).Provjeri u networku (komunikacija) da je zakaceno enable network i dhcp

Van mreže freedado

• Junior clan
  • *

« Odgovor #14 poslato: 04.02.2011. 15:33:01 »
Aktivirao sam auto downloads i u networku mi je čekirano i enable network i dhcp (ovo prije nije) i sad u software management imam samo opciju disabled automatic downloads i manual instal. Znači opet nemam opciju ugradnje CCam!?

Sad ima, valjda je trebalo malo pričekati, a ja nestrpljiv. Skida CCam pa ćemo dalje vidjeti.

Download prozor otvoren 20-tak minuta i ništa se kanal ne popunjava!? Za koliko on to treba skinuti?
« Poslednja izmena: 04.02.2011. 16:08:39 freedado »