Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 09:34:23
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Amerikanci kupuju OBN televiziju  (Pročitano 2389 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže prodigy

  • Moderator
  • Super clan
  • *
  • Poruke: 1820
  • Like: +21/-5
  • Pol: Muškarac
  • out off space

Amerikanci kupuju OBN televiziju
« poslato: 22.12.2010. 21:40:50 »


Amerikanci kupuju OBN televiziju

Televizija OBN, prema svemu sudeći, u narednu godinu ući će s novim vlasnikom. Kako neslužbeno saznaje Dnevni avaz to će biti američka kompanija koja je kratko vrijeme bila suvlasnik jedne televizijske stanice u susjednoj Srbiji.

Navodno, pregovori između predstavnika tvrtke iz Sjedinjenih Država te vlasnika i direktora OBN-a Ivana Ćalete, odnosno Nevena Čičke, u samoj su završnici. Tako bi uskoro u Zagrebu trebao biti potpisan ugovor prema kojem bi američka kompanija postala većinski vlasnik OBN-a s udjelom od 70 posto. Ćaleta bi, prema izvorima sarajevskog lista, zadržao 30 posto vlasništva, ali nije poznato bi li imao još neku funkciju u novoj OBN-ovoj kadrovskoj strukturi.

Iznos za koji bi veliki dio OBN-a trebao biti prodan Amerikancima za sada je obavijen velom tajne. Špekulira se da će tvrtka iz SAD tek pokriti OBN-ove dugove, ali u kuloarima se može čuti i verzija prema kojoj će Ivan Ćaleta ipak nešto zaraditi.

Nakon potpisivanja ugovora, početkom 2011. godine, američka kompanija na čelo OBN-a će postaviti glavnog managera, koji će imati odriješene ruke u vezi sa svim pitanjima. Promjenom vlasnika vrlo vjerojatno bi bio promijenjen i koncept OBN-ovog programskog sadržaja, ali bi bilo i nekih novih kadrovskih rješenja. Cijelu "operaciju" vodit će, naravno, glavni direktor.

Priča o novom vlasniku OBN-a, inače, se već dugo vrti po medijima u BiH i Hrvatskoj, ali je ovog puta, kako tvrde Avazovi sugovornici, vrlo blizu realizacije.

Ivan Ćaleta i Neven Čičko tije kom jučerašnjeg dana nisu odgovarali na telefonske pozive novinara Avaza. Navodno se nalaze u Zagrebu, gdje bi ovih dana trebali finalizirati dogovor s američkom kompanijom, a potom doći u Sarajevo kako bi uposlenike OBN-a obavijestili o promjeni vlasničke strukture.

Izvor: dnevnik.ba