Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 07:52:26
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: NGrabLite - dodatna podešavanja na Windows 7/Vista  (Pročitano 3152 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Igor

  • Senior clan
  • *
  • Poruke: 86
  • Like: +1/-0
  • Pol: Muškarac

NGrabLite - dodatna podešavanja na Windows 7/Vista
« poslato: 11.08.2010. 17:44:22 »
Napomena:
Dolje navedena podešavanja su isprobana na DM500s, Gemini 4.7, Win 7 i KIS 2011 (što naravno ne mora da znači da istu proceduru nije moguće primjeniti i na drugim risiverima sa različitim softverom)!!!

1.Kako podesiti NGrabLite da radi na Vašoj Win 7-ici ili Vista-i? Osnovna podešavanja možete naći u DREAMBOX uputstvu (str. 31) sa ovog Foruma, a ja ću navesti samo jednu stvar kao dopunu, na osnovu ličnog iskustva, a koja se razlikuje u odnosu na standardna podešavanja na XP operativnom sistemu, a zbog koje sam ja kao i neki drugi korisnici Windows 7-ce imali probleme sa povezivanjem reca sa PC-em preko NGrabLite.

2. Kada budete vršili instalaciju NGrabLite-a najbolje bi bilo da odaberete opciju „Trusted“ u Vašem AV programu, kako Vam firewall ne bi blokirao konekciju.

3. Bitna stvar koju treba znati je da je „Telnet Client“ po default-u izbrisan iz Win 7 i Win Vista OS-a, jer predstavlja veliki sigurnosni propust (rupu) u OS-u zbog čega je i uklonjen (prema riječima stručnjaka), pa stoga je potrebno da otvorite: Control Panel/Programs and Features/Turn Windows Features on or off, zatim čekirate „Telnet Client“ u ponuđenom prozoru i restartujete računar.

4. Kada restartujete računar, otvorite Telnet Client preko Run komande da vidite da li je operativan. Ovo je veoma bitno, jer je npr. kod mene Telnet Client je već bio aktivan, ali mi nije radio NGrabLite. Zašto? Zato što se desio nekakav „bug“ u programu. Ne znajući ovo, satima sam probavao razne varijante i tražio pomoć na forumu, ali nije išlo. Ukoliko se desi da imate nekakav "bug" na Telnet-u, dovoljno je otići na gore pomenutu lokaciju, ukloniti pa ponovo aktivirati Telnet Client i restartovati računar. Nakon ovoga, meni je proradio NGrabLite na Windows 7-ci, naravno, uz prethodna podešavanja u skladu sa gore pomenutim Uputstvom za DBox.

P.S.
Tražeći rješenje na netu pročitao sam dosta raznih savjeta tipa: mreža mora biti podešena na Home, a ne na Public, ne smiju biti velika slova u folderu na koji se snima materijal, folder mora biti na Share i mora biti na root "C" particiji, itd, itd. Vjerujte mi da ništa od pomenutog nije tačno!
velemajstor ;-)