Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

23.05.2012. 21:12:11
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: dreambox 500s- ip adresa  (Pročitano 770 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže chomba

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

dreambox 500s- ip adresa
« poslato: 16.03.2010. 15:55:26 »
Ovako, u pitanju je dreambox 500s, cccam 2.1.1 , image nabilo darkstar II. Problem je sledeci: Dream radi bez problema do trenutka kad se promeni ip adresa. Kad se promeni ip adresa, ja i dalje nesmetano gledam od svojih servera ali klijentima sam off. Inadyn sam pravilno konfigurisao (bar ja mislim), i kad je sve ok dole pise running, a kad se promeni adresa, stoji stopped . Menjao sam setings listu, stavljao drugi cccam, ali problem i dalje stoji. Da li neko ima ideju ili resenje ovog problema. (Da napomenem da imam telekomov ruter Huawei HG510-nisam nasao kod njega ip changer).

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +94/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: dreambox 500s- ip adresa
« Odgovor #1 poslato: 16.03.2010. 16:06:48 »
bez pogovora u pitanju inadyn - dyndns jer kada se promjeni dođe do problema.
na nabilu mi nikad nije dobro radio inadyn, iako vjerujem da nekom radi, probaj neki drugi image, a možda nije loše da pogledaš ima li modem inadyn, dyndns ili već neki dinamički servis jer preko modema to najbolje ide i odmah ga ažurira.

Van mreže chomba

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #2 poslato: 16.03.2010. 16:48:14 »
Kod drugara nabilo radi bez problema, sto se inadyna tice, a sve isto smo podesili. Sto se rutera tice, ovaj model nema taj ip changer. Ipak cu morati neki drugi image, pre sam imao gemini i radio skoro 9 meseci bez problema i onda se aktivirala bomba, a mac adresa je bila dobra?! Sada se ne usudjujem da ga ponovo ubacim iako mac adresa pocinje sa 00:09:34. Ne znam da li ima neka verzija geminija preko 4.2 bez bombe?

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +94/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 16.03.2010. 16:58:41 »
ova verzija geminija http://download.vladix.net/download.html?task=summary&cid=32&catid=6  radi na istim takvim resiverima i nema time-bombu. Probaj, al ponovo na svu odgovornost, ja mogu tvrditi da je ok al ko zna opet...

Van mreže chomba

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #4 poslato: 16.03.2010. 16:59:40 »
Hvala,