Ovako...
...das e umešam u raspravu,
Vidim da si TOTALNI početnik,neka te to ne brine,svi smo mi bili neznalice pa smo ovde jedni uz pomoć drugih naučili

Ovako,moj ti je predlog da svoj receiver odneseš kod nekoga ko ima podešena ta tri satelita koje ti hoćeš i da onda u recu podesiš sve postavke za 1 (JEDAN) satelit (za početak),spojiš onda jedan lnb (od tog satelita) preskeniraš frekvencije i memorišeš,onda ponoviš tako postupak za ostala 2 satelita.
šta smo time dobili,pa dobili smo da u svome recu imaš 100% frekvencije sa satelita koje tražiš i koje FUNKCIONIŠU odnosno rade.
Drugi korak bi bio da kada dođeš nazad kući vidiš svoju geografsku poziciju (severnu geografsku širinu) za početak i uz pomoć tablice koju ćeš da pronađeš negde na netu (ako neko od kolega ima neka slobodno priloži) da odrediš NAGIB svojoj satelitskoj anteni.
Kada to uradiš namesi onda antenu na šipku na kojoj će i da stoji,nagib imaš,ostaje ti samo da je cimaš levo-desno,naravno... nagib iz tablice nije baš 100% pa ćeš možda još morati za koji stepen da je malo cimneš gore-dole,ali... to su finese.
Onda ćeš da montiraš svoja tri LNB-a onim redosledom kako ti je kolega Maverick rekao,ali nemoj da spajaš Diseq,već svaki LNB najpre spoji direktno sa recom dok ne pronađeš najbolji signal za svakoga od njih,odnosno za svaki satelit služeći se memorisanim kanalima sa satelita iz prethodnih koraka.
Kada si se uverio da svaki LNB funkcioniše,odnosno da rec prima signal sa svakog ZADOVOLJAVAJUĆE kvalitete,e onda spajaš Diseq i u Recu podesiš Diseq ON i kako to sve već ide,odrediš u recu za svaki LNB ulaz,itd... tu moraš patiti da sve podesiš kako treba,mislim da to sve podesiš u meniju reca i da spojiš ulaze Diseqa i LNB-a kako treba.
Naravno... kada budu sva tri LNB-a uštimana i anten pozicionirana,zategni joj šrafove jer je više ne pomeraš.
Cena LNB-a nema veze,važno da su novi,i ja imam najjeftiniji pa mu ništa ne fali

Toliko... probaj pa javi kako ide :-)
Pozdrav!