Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

23.05.2012. 20:14:03
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: dreambox na dva telvizora  (Pročitano 599 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mrmacc

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

dreambox na dva telvizora
« poslato: 17.10.2009. 16:57:50 »
Imam dreambox 500s, i spojen je na dva TV-a, na jedan putem skarta a na drugi preko AudioVideo kabla.
Imam problem sa drugim TV-om, taj AV kabal je dug 10m, i ako su ukljucena oba izlaza iz Dreamboxa, onda na drugom TV-u je slika nesto losija, tamnija, talasa...
Kad iskljucim tv1 skart iz Dreama (znaci da je ostao AV kabal za tv2), slika na tv2 je odlicna, a cim opet ukljucim tv1 opet slika na tv2 talasa.
slika na tv1, koji je spojen preko skarta je uvijek dobra.

interesuje me:
1) da li postoji mogucnost da dodje do kvara na DreamBoxu kada su ukljucena oba Tv jer citam da je Dream jako osjetljiv?

2) postoji li neki nacin da slika bude dobra na oba TV-a, neki spliter ili pojacivac ili nesto slicno?

hvala na svim odgovorima unaprijed

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: dreambox na dva telvizora
« Odgovor #1 poslato: 17.10.2009. 17:24:40 »
1. nije dreambox tako osjetljiv  :)
2. postoje na tržištu scart razdjelnici tako da iz jednog scart ulaza dijeliš na dva izlaza, mislim da je to bolja opcija nego kombiniranje scart i AV chinch kabla
3. većina scart kablova koje vidimo po dućanima su nažalost škart kablovi, tako da je vrlo lako moguće da je i tvoj scart kabl uzročnik problema

Van mreže mrmacc

• Junior clan
  • *
  • Like: +0/-0

Odg: dreambox na dva telvizora
« Odgovor #2 poslato: 17.10.2009. 17:28:24 »
hvala na odgovoru.

mislim da si u pravu za kvalitet skarta, platio sam ga 0.5 eura  :udri: tako da je najvjerovatnije to problem.