Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

13.06.2026. 01:44:07
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Dreambox-pomoc  (Pročitano 8197 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *
  • Like: +1/-0

Dreambox-pomoc
« poslato: 07.09.2009. 15:06:50 »
Sve radilo perfekt na dm 500s.Uradio ga neko sa foruma,ne bih ga imenovao,jer neznam da li bi se ljutio.Medutim zadnjih par dana nestaje mi slika,ne mogu uci preko telneta,kao da je promijenjen pass ili sta vec,preko totalkomandera isto.Radi sa mbox-om i neznam da li je najbolje rjesenje da idem na tvornicke postavke i sve iznova da ubacujem ili se neko susreo sa ovim problemom,pa mi moze dati savjet.
Hvala

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: Dreambox-pomoc
« Odgovor #1 poslato: 07.09.2009. 15:34:34 »
možeš li preko web interfejsa ...
http://ipadresa    i username, šifra ?

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 07.09.2009. 15:36:31 »
Ne.Pronasao sam samo nesto.Promijenila se ip adresa sama na dm na naprednim postavkama.Zasto,neznam.Niko nije nista dirao.

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 07.09.2009. 15:47:21 »
Ima jos nesto zanimljivo ili se nerazumijem toliko u sve ovo.Isao sam na tvornicke postavke.Ubacio flash sa tvornickim root i dreambox i prima preko ip adrese 192.168.2.3 i primi flach.Kada sam izvadio kabl on neta i stavio u pc pise mi da je adresa 192.168.2.7 koja je bila stara adresa dreambox-a.Bas zanimljivo.Mozda trebam uci u ruter i promijeniti i tamo adresu,pa da rijesim tako ovaj problem?Neznam.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #4 poslato: 07.09.2009. 19:07:28 »
Ubaci mu image s dream Upom i null modem kabelom, tada će ti login biti root/ dreambox.
Neko ti je hacknuo dream vjerojatno... Kad ubaciš novi image i poštelaš mrežne postavke, promjeni mu pass u n eki novi, tek onda ga pusti na mrežu u cs.

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 07.09.2009. 19:27:00 »
Tako sam i napravio.Ali posto si mi odradio mbox,ja dalje neznam od gbox-a.

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +14/-0

« Odgovor #6 poslato: 07.09.2009. 20:27:42 »
mislim da je tebi bio upaljen dhcp isključi to pa ti se neće mjenjat ip u dm
Why drink and drive when you can smoke and fly?

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 07.09.2009. 20:35:18 »
Tako sam i napravio.Ali posto si mi odradio mbox,ja dalje neznam od gbox-a.
Sad samo instaliraj mbox i pokreni ga i trebalo bi radit,ukoliko ti radi gbox...

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 07.09.2009. 20:40:32 »
Neznam vidak.Neznam je li mi proslo ovo sto sam pisao maloprije,ali cu ponoviti.Nije bio upaljen DHCP.Imam postavljen mbox na pc-u i radio je dobro.Jeste  zadnje vrijeme stao total,ali je ostalo radilo savrseno.Malo c prelistati forum,pa mzda i uspijem vratiti gbox.Imam flach image,ali cim ga ubacim sve ponovo stane.Ne mogu uci preko pc-a u njega,preko total komandera ili mbox-a.Neznam zasto je to tako.Hvala na savjetima

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 07.09.2009. 21:23:01 »
Neznam vidak.Neznam je li mi proslo ovo sto sam pisao maloprije,ali cu ponoviti.Nije bio upaljen DHCP.Imam postavljen mbox na pc-u i radio je dobro.Jeste  zadnje vrijeme stao total,ali je ostalo radilo savrseno.Malo c prelistati forum,pa mzda i uspijem vratiti gbox.Imam flach image,ali cim ga ubacim sve ponovo stane.Ne mogu uci preko pc-a u njega,preko total komandera ili mbox-a.Neznam zasto je to tako.Hvala na savjetima

Vidi ovako, kad image ubaciš preko Dream Up programa, nemožeš komunicirati preko LAN-a prije nego podesiš mrežne postavke u dreamu, dakle , u dreamu moraš dati IP adresu, netmask, nameserver i gateway. Najlakše ćeš to napravit tako da označiš dhcp i ponovo rebootaš dream, kad si ga rebootao on već ima neku IP, promjeni samo tu IP u onu koja je bila snimi sa zelenom tipkom i ponovo rebootaj box, tada ćeš moći pristupiti boxu preko LAN-a, ali moraš promjeniti ili pass u dreamboxu u onaj koji je bio ( da bi ti radio total commander i ostali programi, ili ako boxu dodijeliš novi pass, onda u svim programima moraš također promjeniti pass u onaj koji si mu friško zadao.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #10 poslato: 07.09.2009. 21:32:04 »
Downloaduj ovaj program
http://download.vladix.net/download.html?task=summary&cid=19&catid=7

i pokreni ga, sa njim ćeš vidjeti koju ip adresu koristi dreambox.

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 07.09.2009. 21:59:46 »
Razumijem ja vidak sta mi zelis reci.Mozda ja nisam dobro pojasnio.Prije par dana nisam vise mogao uci na komande preko pc-a da mijenjam kanale,jer me zeza daljinski kako sam kupio dbox.Onda nisam vise mogao uci u mbox koji si mi odradio i koji je radio savrseno.Stajali su kanali,prekidali ili nisu se ogli nikako otvoriti,dok nisam danas zatrazio pomoc na forumu.Tada sam vidio da da nemogu uci preko tatal komandera jer kao da nije tacan pass.Medutim vise ip adresa u dbox-u nije bila ista i ako je ugasena ona opcija i sam je promijenio na 192.168.2.3 a postavke u ruteru su 2.7.Vratim na tvornicke postavke i onda mi izbaci adresu u dbox-u na 2.3 zadnji,a iskljucim kabl i stavim u laptop i pokaze mi 2.7.Tu nesto nestima.Sada trenutno radi,jedino sto je gbox,jer prilikom ubacivanja flacha sve se opet izmjesa i sve stane.Neznam koliko sam sada bio jasan u objasnjenju.Neznam koliko je vazno da 4 pc-a su u mrezi na ruteru i dbox.Primjetio sam i da je jedan pc koji radi bezicno isto promijenio ip adresu i nije vise 2.4 nego 2.6.Neka je zbrka vjerovatno dogodila u ruteruHvala puno na strpljenju i savjetima.
P.S.jos kada bi mi neko rekao koji Mbox da stavim posto neznam koji je bio,a bio sam prezadovoljan njegovim radom

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #12 poslato: 07.09.2009. 22:09:59 »

P.S.jos kada bi mi neko rekao koji Mbox da stavim posto neznam koji je bio,a bio sam prezadovoljan njegovim radom

Stavi Mbox 0004_0025

Van mreže brzi25

• Senior clan
  • *

« Odgovor #13 poslato: 07.09.2009. 22:16:19 »
Smrc,tog nema vidak.Ja stavio Mbox 06 0010,ali nece da se pokrene.Mislim kada aktiviram nema slike,vratim na gbox ima.

Van mreže Bobo

• Globalni moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +14/-0

« Odgovor #14 poslato: 07.09.2009. 22:23:41 »
probaj mbox 023 on ti radi s d-linijama
Why drink and drive when you can smoke and fly?