Razumijem ja vidak sta mi zelis reci.Mozda ja nisam dobro pojasnio.Prije par dana nisam vise mogao uci na komande preko pc-a da mijenjam kanale,jer me zeza daljinski kako sam kupio dbox.Onda nisam vise mogao uci u mbox koji si mi odradio i koji je radio savrseno.Stajali su kanali,prekidali ili nisu se ogli nikako otvoriti,dok nisam danas zatrazio pomoc na forumu.Tada sam vidio da da nemogu uci preko tatal komandera jer kao da nije tacan pass.Medutim vise ip adresa u dbox-u nije bila ista i ako je ugasena ona opcija i sam je promijenio na 192.168.2.3 a postavke u ruteru su 2.7.Vratim na tvornicke postavke i onda mi izbaci adresu u dbox-u na 2.3 zadnji,a iskljucim kabl i stavim u laptop i pokaze mi 2.7.Tu nesto nestima.Sada trenutno radi,jedino sto je gbox,jer prilikom ubacivanja flacha sve se opet izmjesa i sve stane.Neznam koliko sam sada bio jasan u objasnjenju.Neznam koliko je vazno da 4 pc-a su u mrezi na ruteru i dbox.Primjetio sam i da je jedan pc koji radi bezicno isto promijenio ip adresu i nije vise 2.4 nego 2.6.Neka je zbrka vjerovatno dogodila u ruteruHvala puno na strpljenju i savjetima.
P.S.jos kada bi mi neko rekao koji Mbox da stavim posto neznam koji je bio,a bio sam prezadovoljan njegovim radom