Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

13.06.2026. 01:51:20
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: snimak sa dreama  (Pročitano 3768 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže radoslav

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

snimak sa dreama
« poslato: 13.09.2009. 21:51:05 »
imam jedan problem ali neznam kako ga rešiti.kada snimim sa dreama na komp (koristim program WinGrabZ)i on mi sačuva na hd (to odradi ok)e onda ovde mi nastaju problemi.imam i program za sečenje reklama(MPEG Video Wizard DVD)i to sam provalio kako se radi ali kako snimak skinut sa satelita prebaciti u dvd format.šta mi je potrebno i koji program se koristi za obradu?
hvala u svakom slučaju na pročitanom postu i na svakom odgovoru.

:( BangHead.gif :dontknow:

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: snimak sa dreama
« Odgovor #1 poslato: 13.09.2009. 23:10:55 »
WinGrabZ je najjednostavnije ali sigurno ne i najbolje rješenje za snimanje. Bilo koji MPEG to DVD converter može da posluži, ne bih da potenciram neki jer sam slabo radio sa dvd, ali ImTOO MPEG to DVD Converter ili bilo koji drugi poznatiji može poslužiti... naravno full verzija.

Van mreže radoslav

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #2 poslato: 14.09.2009. 08:31:55 »
ok jasno mi je sve ali mene zanima samo koji je format kada se snimi sa satelita i koji program treba da njega odradi  tj.da ga kompresuje u dvd.

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 14.09.2009. 17:59:14 »
format je .ts ali ga možeš slobodno preimenovati u mpg običnom rename funkcijom u windows-u.

Van mreže cronicus

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +12/-0

« Odgovor #4 poslato: 14.09.2009. 19:09:15 »
bilo bi poželjno odradit demux tog TS fajla jer se zna dogodit da se prilikom pravljenja dvd-a nekim authoring programom javljaju kockice...ubiti TS je mpeg2 fajl ali koji sadrži dodatne streamove,dodatni audio,teletext,subtitlovi i sve ostalo šta je višak u odnosu na čisti mpeg2 i to može stvarat problem...demux ts fajla traje par minuta tako da to nebi triba bit problem za odradit
..da mi uzmu sve su smjeli.....

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
    • VLADIX.NET

« Odgovor #5 poslato: 14.09.2009. 19:30:51 »
bilo bi poželjno odradit demux tog TS fajla jer se zna dogodit da se prilikom pravljenja dvd-a nekim authoring programom javljaju kockice...ubiti TS je mpeg2 fajl ali koji sadrži dodatne streamove,dodatni audio,teletext,subtitlovi i sve ostalo šta je višak u odnosu na čisti mpeg2 i to može stvarat problem...demux ts fajla traje par minuta tako da to nebi triba bit problem za odradit
slažem se

Van mreže radoslav

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #6 poslato: 14.09.2009. 19:53:36 »
zahvaljujem se cronikusu i vladixu na svim odgovorima i na uloženom trudu na mom problemu

:taptap: :ziveli: :occasion14:

Van mreže cronicus

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +12/-0

« Odgovor #7 poslato: 15.09.2009. 08:41:41 »
e i zaboravio sam,to vrlo brzo i jednostavno možeš uradit sa programima mpeg-vcr,mpeg streamclip,ima ih još podosta,ova dva su mi nekako najdraža,bit svega je da se demuxiranjem nekog fajla ne gubi na kvaliteti
..da mi uzmu sve su smjeli.....