Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

19.04.2024. 05:30:15
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Elektri?ni Trabant  (Pročitano 2239 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

Elektri?ni Trabant
« poslato: 14.08.2009. 15:21:55 »

Nekadašnji automobil snova državljana Istočne Njemačke uskoro bi se mogao vratiti u život, iako će, istini za volju, s originalom imati isto toliko sličnosti koliko ih ima i aktualni Mini sa svojim slavnim pretkom.

Budući, novi Trabant djelo je njemačke tvrtke Herpa Miniaturmodelle i zapravo je suvremeno vozilo s električnim pogonom. Herpa će električnog Trabanta izložiti na predstojećem salonu automobila u Frankfurtu s ciljem privlačenja potencijalnih ulagača koji su spremni financirati lansiranje reinkarniranog Trabija na tržište.U Herpi odbijaju usporedbe novog Trabija s drugim umjetno oživljenim modelima poput VW-ove Bube ili Minija rijećima: "Novi Trabi je automobil sa stilom i poviješću."

Na krovu novog Trabanta, na čijeg su slavnog pretka sretni kupci čekali godinama i koji je poput tolikih automobila bivšeg "istočnog bloka" bio više prijevozno sredstvo, a manje sredstvo za uživanje u vožnji, nalazit će se solarni kolektor za punjenje akumulatora u automobilu. S jednim punjenjem Trabi će imati oko 250 kilometara autonomije što je više nego solidno za gradski autić. Masa električnog Trabanta bit će manja od 1 tone.

Tvrtka Herpa pogone ima u istom okrugu u kojem se nalazila tvornica za proizvodnju originalnih Trabanata. Pravo na korištenje imena i izgleda bivšeg automobila Herpa je kupila 2007. godine.