Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

23.05.2012. 19:32:17
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Backup DM 600  (Pročitano 1157 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vojkan

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +7/-0

Backup DM 600
« poslato: 30.06.2009. 14:04:18 »
Zamoio bih nekog ko ima DM 600 da mi napravi backup toj svoj image i listu da skine i postavi na forum jer mi je potrebno radi probe , jer imam jedan vrlo neobičan problem sa ovim risiverom , a mislim da bih možda mogao sa tim da ga riješim . Unaprijed zahvaljujem .

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +94/-4
  • Pol: Muškarac
    • VLADIX.NET

Odg: Backup DM 600
« Odgovor #1 poslato: 30.06.2009. 15:13:42 »
malo ko ima na forumu DM 600 ... nadam se da će neko postaviti.

Van mreže vojkan

• VIP
  • Senior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 30.06.2009. 16:04:12 »
To i jest problem što rijetko ko ima takav rec il su 500 il onaj ko ima para kupi sebi 800 a njega rijetko ko uzme . Problem sa ovim je što u postavkama nema opciju pretraživanja usluga . Vadio sa karticu ispod modula sa tjunerom i čistio , pa sam sa DreamUP pached i sa Enforserom ubacio novi image , pa prelisto sve napone ,pa i tjuner zamijenio ali opcije nema pa nema pa reko jedino da isprobam i sa backupom .

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +94/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #3 poslato: 30.06.2009. 17:03:13 »
To i jest problem što rijetko ko ima takav rec il su 500 il onaj ko ima para kupi sebi 800 a njega rijetko ko uzme . Problem sa ovim je što u postavkama nema opciju pretraživanja usluga . Vadio sa karticu ispod modula sa tjunerom i čistio , pa sam sa DreamUP pached i sa Enforserom ubacio novi image , pa prelisto sve napone ,pa i tjuner zamijenio ali opcije nema pa nema pa reko jedino da isprobam i sa backupom .
nemoguće...probaj više images-a. PLi Jade probaj.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #4 poslato: 30.06.2009. 17:27:44 »

imao je jedan kolega s foruma takav problem, ja sam mu pokušao sve mile i nemile opcije, ali nisam uspio, na kraju je 600-tka završila u servisu, pa iz servisa u njemačku u valjda tvornicu, pa iz tvornice došo novi jerbo poznatog popravka nema

dakle ako je u garanciji nađi mu originalni image upucaj i nosi prijavit kvar, ako nije...  :udri:

Van mreže vojkan

• VIP
  • Senior clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 30.06.2009. 21:03:57 »
Ja sam vratio 800 sa DreamUp patchedom i Enforserom ali kod ovog ne vrijedi zato sam mislio sa neko izvrši backap na svom pa da onda sve ubacim možda tako proradi mada su šanse male .

Van mreže ivo1

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #6 poslato: 30.06.2009. 21:17:50 »
Traži od scubyja on ima 600 -icu
I nikad, ama baš nikad, ne prekidajte ženu kad - šuti.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 30.06.2009. 22:33:32 »
Ja sam vratio 800 sa DreamUp patchedom i Enforserom ali kod ovog ne vrijedi zato sam mislio sa neko izvrši backap na svom pa da onda sve ubacim možda tako proradi mada su šanse male .

ne bi te htio obeshrabrit al mislim da ni backup neće pomoć, meni se činilo kao na kompu kad nema driver za nešto

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +36/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #8 poslato: 30.06.2009. 23:14:48 »
Evo pa probaj sa mojim Nabilom Darkstar 2.Imaš cijeli backup image-a a stavio sam i konfiguraciju.Ako di zapne,javi mi se na pm.

Van mreže vojkan

• VIP
  • Senior clan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 01.07.2009. 09:19:25 »
Zahvaljujem na backupu .Obiđoh brdo foruma i niko da se javi sem nekoliko provokatora koje većina zna da vole pametovat a kad treba nešto konkretno nema ih nigdje . Uvijek govorim nije bitno koliko članova imaš na forumu bitna je saradnja i razmjena iskustava .Lako je napravit copy - paste ali treba znat šta je iskopirano i čemu to služi . Još jednom zahvaljujem i trudit će se da malo više vremena provodim kod vas i bitzi vam od pomoći koliko je u mojoj moći .

Van mreže vojkan

• VIP
  • Senior clan
  • *

« Odgovor #10 poslato: 01.07.2009. 13:10:58 »
Mali problem sa datotekom pošto ti je vjerovatno bla na hardu pa je spakovana u format nero koji dreamup ne prepoznaje ako može preimunuj u nfi format .Izvini na dosađivanju .

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 01.07.2009. 17:36:52 »
Backup preko Dreamup-a neće ići jer dreamup prepoznaje samo nfi fileove.
Da bi napravio restore slijedi ove upute:
Prvo što ćeš napraviti je da preko FTP-a tj Total comandera ubaciš backup.img file koji se nalazi u privitku u var/tmp/.
Zatim se preko telneta spoji na root dio dreambox-a i upiši sljedeću naredbu  "cd /var/tmp" bez navodnika i stisni ENTER a iza toga ukucaj sljedeću naredbu isto tako bez navodnika
 "eraseall /dev/mtd/3 && cp backup1.img /dev/mtd/3" i stisni ENTER.
Kad završi instalaciju, utipkaj "reboot" zatim ponovo stisni enter i to je to.
Nabilo Darkstar2 tj moja verzija enigme bi trebala biti u Dreamboxu.
Dakle,restore ide samo preko telneta u ovom slučaju

Van mreže vojkan

• VIP
  • Senior clan
  • *

« Odgovor #12 poslato: 01.07.2009. 18:39:45 »
Ovakakav kakav je sad jedino se može odradit sa DreamUp patchedom i Enforcerom i nijedan drugi alat ne radi zato sam i mislio da odradim da sve zajedno ubacim ,pa možda tako vratim nazad izgubljenu opciju .

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *

« Odgovor #13 poslato: 01.07.2009. 18:43:58 »
Ovakakav kakav je sad jedino se može odradit sa DreamUp patchedom i Enforcerom i nijedan drugi alat ne radi zato sam i mislio da odradim da sve zajedno ubacim ,pa možda tako vratim nazad izgubljenu opciju .
Hoćeš reći da se ne možeš spojiti preko FTP-a na dream???

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #14 poslato: 01.07.2009. 19:54:02 »

postoji i ona opcija preko browsera, neznam dobro 600-tku samo nabacujem ideju ako će šta pomoći :dontknow: