Ovako...
Na pomenutoj frekvenciji između ostalih programa emutuju i Rtl i Nova tv na kojima je u kombinaciji sa Metabox II prijemnikom u kom se koristi Dreamsoft software primetno "zamrzavanje" na ta dva programa (na ostalima ne,ili jako retko i sporadično) svakih malo-malo i resetiranje recivera samog od sebe.
U kombinaciji Metabox II neki drugi soft (MTG ili Metadream) ne dolazi do te nemile i neugodne pojave.
Zašto dolazi do toga još uvek nismo otkrili,mada se dosta članova foruma (i moja malenkost) dosta bavila tim pitanjem,jer se to redovno događa i kod mene.
Jedino rešenje bi za sada bilo preći na neki drugi soft (Metadream ili MTG) gde te pojave nema ili je jako slaba,gotovo zanemarljiva.
Što se tiče signal odnosa jačina/kvaliteta tu još ima mesta za poboljšanje,jer... eto npr. kod mene je taj odnos na toj frekvenciji 71/91%,na drugim frekvencijama je u glavnom za koji procenat bolji,mada ima i par frekvencija gde je malo lošiji,ali to mi je neki prosek,a može i još jače,ja sam sam nameštao antenu,a imam i motorizovan sistem pa sam zadovoljan sa tim "kompromisom" odnosa jačina/kvaliteta,mada ponavljam može i bolje,pa... nekih npr. 80/94% bez po muke,i to sa najobičnijom čeličnom antenom od 90cm,veća natena naravno znači i bolji odnos signala jačina/kvaliteta! A ako si već platio nekog da ti to odradi onda je trebalo da bude negde tako. Ovo tvoje je skoro na donjoj granici koja je negde što se tiče kvaliteta na 82 do 84% i tu već počinje slika da "secka" i ton da "puca".
Ja ti predlažem da pokušaš da poboljšaš taj "ratio" jačina/kvaliteta i to sam,jednostavno namesti tu frekvenciju,pritisni tipku "signal" na daljincu,odi do antene,pomeraj je mic po mic po obe ose i pokušaj da "ubodeš" bolji signal/kvaliteta i to bi ti bilo to,slika i ton ti ne bi trebali onda više pucati,a što se tiče resetiranja recivera na toj frekvenciji samog od sebe (ako ti se to događa,ako ne onda još bolje),e tu ti nema pomoći.
Pozdrav

!