Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

29.03.2024. 05:44:58
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: BMW bolid za visoke ciljeve  (Pročitano 2482 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže trucker

  • Moderator
  • Forum pomocnik
  • *****
  • Poruke: 820
  • Like: +30/-0
  • Pol: Muškarac

BMW bolid za visoke ciljeve
« poslato: 20.01.2009. 16:15:53 »

Momčad BMW danas je predstavila bolid za predstojeću sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1, a očekivanja ekipe su ambicioznija nego ikada prije.



Šef ekipe Mario Theissen spremno je, prilikom predstavljanja bolida F1.09, rekao da BMW ove godine otvoreno kreće u lov na pobjede i naslove u momčadskoj i vozačkoj konkurenciji. Prošle sezone BMW je došao do prve F1 pobjede, a uz malo stalniju formu na kraju sezone su mogli doći i do boljeg plasmana u obje konkurencije. Ipak, napredak koji je BMW Sauber ostvario tijekom 2008. bio je velika motivacija za pripremu bolida i momčadi za sezonu 2009., otkriva Theissen. Kako su BMW i Robert Kubica prošlu sezonu okončali na trećem mjestu u ekipnoj odnosno vozačkoj konkurenciji logično je da njemačka ekipa ove godine želi na sam vrh.
"Imamo zadaću raditi na daljnjem unaprijeđenju naših performansi u odnosu na izravne konkurente. Svjesni smo činjenice da su se sve momčadi pripremile za novu sezonu i da odnosi snaga iz 2008. možda neće biti isti i ove godine, ali imamo razloga za optimizam i samopouzdanje. U Kanadi smo ostvarili dvostruku pobjedu, a naši su vozači u 2008. na pobjedničkom postolju bili 11 puta, to su temelji na kojima nastavljamo razvoj momčadi. U 2009. namjeravamo zadržati rekordnu pouzdanost i istovremeno raditi na poboljšanju performansi kako bismo se uključili u borbu za pobjede na svakoj utrci. Svjesni smo da je riječ o velikim ciljevima, ali to je logičan korak ka kranjem cilju - osvajanju obje titule. U tri godine koliko smo u Formuli 1 uvijek smo uspješno ostvarivali zadane ciljeve, nema razloga da to ne uspijemo i u 2009.", optimističan je bio dr. Theissen.