Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

11.06.2026. 00:41:59
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: HRT problem  (Pročitano 10471 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže botastejem

• Junior clan
  • *
  • Like: +4/-0

Odg: HRT problem
« Odgovor #15 poslato: 12.01.2009. 09:21:19 »
1.9.2.3 Metadream (starija verzija od prije nekoliko mjeseci) se pokazala (meni) kao idealna za HRT karticu ,a uz nju samo ručno ubacim ključeve za Digi (prije Premiere i Polsat) i sve mi šljaka skoro godinu dana.
Više mi se na resetira na HRT-u, a na Digiju mi se to nikada nije događalo.
Imaš starih SW-a na forumu pa probaj i vidi hoće li odgovarati ,meni za Metbox ll je ova verzija starijeg sw idealna.

probao sam neke starije verzije metadreama (digi tv mi radi ali mi hrt steka). Daj mi molim te posalji na mail tu verziju koju ti koristis... botastejem@yahoo.com
Alma 2200 HD

Van mreže Domo59

• Table Tennis Player
  • VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +25/-4
  • Pol: Muškarac

« Odgovor #16 poslato: 12.01.2009. 22:00:23 »
Imam Metabox ll,a ti koristiš Metabox lll i prije godinu dana se javljao problem kod ubacivanja SW u tricu-štekanje ,blokanje resetiranje.Sjećam se da su u to vrijeme trice imale problem kod ubacivanja SW-a...sa dvicama je sve bilo u redu.
Koristim ovaj Metadream:

FRONT:MTG10-18-xxMIC02.56-00-XX-YS-04-01-13
1.9.23(ROM11) Beta Test S/W July 2007

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #17 poslato: 13.01.2009. 19:50:18 »
Čuj,što se tiče resetiranja reca samog od sebe sa Dreamsoftom na nekim programima Digi paketa to se događa i kod mene,a i još kod nekih članova na forumu,jednostavno događa se i to na pojedinim kanalima kostantno,a ne ostalima nikada,kanali na kojima se s vremena na vreme rec sam resetira su:Nova TV,RTL televitija,Viasat Explorer,i možda još neki,ali na ova prva dva obavezno.
Leka za sada nema,i kod mene je sve bilo OK kada sam koristio MTG,a kada sam opet prešao na dreamsoft (zbog motora jer najbolje radi ta kombinacija softa i motora) onda je počelo i resetovanje sam od sebe,jednostavno...    pomiri se sa tim,šta da se radi.
Problem je u software-u.

Pozdrav :)!

Dosao sam na jednu ideju, probajte na tim kanalima na kojima se događa reset malo korigirat frekvenciju za jedan ili dva pa probat onda.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • Like: +26/-4
  • Burning ring of fire...

« Odgovor #18 poslato: 16.01.2009. 09:41:19 »
Hvala Vvidak11 na ideji,nešto gruntam...     to su uglavnom programi sa frekvencije 12607v,javi se još neki a neke druge frekvencije ali jako sporadično,no...     na tako reći identičnoj frekvenciji 12608h sve je u redu,da li radi polarizacije ili radi razlike u tom "1" ne preostaje nam ništa nego da probamo da ono 12607v preimenujemo u 12608v pa vidimo kako će da bude.
Još jednom hvala na ideju i

« Poslednja izmena: 16.01.2009. 16:15:33 marre »
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #19 poslato: 16.01.2009. 16:26:16 »
Evo probao frekvenciju na kojoj su Nova i RTL koji se najčešće resetiraju,svakih nekoliko min. do nekoliko 10-ina min. (ako imaš sreće ;)) da preimenujem sa 12607 na 12608 i...     nisam primetio neku razliku u intervalima resetiranja >:(,otprilike je isto,videću još,možda je ipak pomoglo,ima večeras na NovojTv DAREDEVIL ;D i UNDERWORLD ;D,probaću da ih odgledam i nadam se da će se resetirati manje pa onda vidimo da li to vredi ili ne,mada ???...      što bi rekao Grunf:"Ako ne škodi onda mora da koristi" ;),odnosno,ako nije donelo (a to će mo još jednared da proverimo) poboljšanja što se resetiranja tiče,ono je bar,koliko sam primetio odnos signal/kvaliteta povećano na toj frekvenciji za 1 do 2 procentna poena ;D ;D! Ako to nekome nešto znači neka preimenuje frekvenciju i ipak je nešto dobio ;D! Kod mene je bilo negde oko 71/92% a sada je 73/94%. Eto...   bar neka korist ;D.Mada još moram nešto da primetim,na toj istoj frekvenciji emituje (između ostalih) i OBN a on mi se nije NIKADA resetirao ???.

I još nešto...   nema veze sa ovom temom,samo primećujem...     ovo mi je 200-ti post :-[...     ko bi rekao...   kada sam došao na ovaj forum činilo mi se to tako daleko :-[...    a sada evo...     baš lepo :).

Najlepši pozdrav svima :)!
« Poslednja izmena: 16.01.2009. 16:28:30 marre »

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan

« Odgovor #20 poslato: 17.01.2009. 10:17:01 »
E ovako...
Nakon višečasovnog "testiranja" ;) ja na žalost mogu reći da ne primetim neku razliku,ono što sam napisao u prethodnom postu o poboljšanju signala/kvaliteta (koji je i onako bio dobar),pa...     možda je to samo bilo zbog vremena,ono kao...    probilo se sunce kroz oblake i osvetlilo antenu,he,he,he ;)...     A resetiranje,pa...    moram priznati da sinoć dok sam gledao Daredevil-a na NovojTv nije mi se resetirao NI JEDANOM,ali je zato kako je film završio isti tren zablokirao i na restart,a i pre toga (pre 08:00) mi se resetirtao nekoliko puta tako da...    što se mene tiče rekao bih Ista meta,isto odstojanje.
Mada ne vidim da je ovo pomeranje frekvencije za +1 na gore išta pogoršalo,tako da ću to tako da ostavi,ako ništa ne šteti onda može samo da koristi ;),jel da ;D ;D!?

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #21 poslato: 17.01.2009. 19:11:15 »
ne mora to bit samo + ili minus 1 može mislim do 10 ili čak dvadeset bit pomak

Van mreže spaky

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

« Odgovor #22 poslato: 18.03.2009. 01:52:37 »
pozdrav svima ima victory caci i u njemu Dreamsoft1.4.4.8update13-03-09 i staru hrt karticu i neće da prepozna karticu. šta mi je činiti? hvala... puno korisnim informacijama

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *
  • Like: +38/-5
  • Dežurni zajebant Vladix foruma, Antilaser Team HR

« Odgovor #23 poslato: 18.03.2009. 07:38:50 »
Koliko je stara kartica?
Možda caci ne podržava viaccess.....

Van mreže spaky

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #24 poslato: 18.03.2009. 10:13:09 »
mislim da je stara 2.5god. prije je radila. bili su riknuli kondenzatori na mreži pa sam ih za zamjenio i oživio ga. uopće mi ne prikazuje karticu  kad gledam u meniju.

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *

« Odgovor #25 poslato: 18.03.2009. 13:24:35 »
Zanimljivo.Dakle ranije je radila...... ???
Probaj promjeniti soft sa najnovijim MTG-om
http://www.vladix.net/forum/index.php/topic,2509.new.html#new

Van mreže spaky

• Novi na forumu.
  • *

« Odgovor #26 poslato: 18.03.2009. 21:28:29 »
jel smijem staviti MTG-10 u victory caci s obzirom da je on klon metabox-a3.?

Van mreže scoobydoo

• Globalni moderator
  • Super clan
  • *

« Odgovor #27 poslato: 18.03.2009. 22:08:39 »
Samo naprijed kolega,bez straha. 8)
MTG ide a Metadream ni slučajno. ;)

Van mreže spaky