Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 19:56:20
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Ponovo..pitanje pocetnika?!  (Pročitano 4029 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže idvi

• Junior clan
  • *
  • Like: +2/-0

Ponovo..pitanje pocetnika?!
« poslato: 01.01.2008. 11:39:36 »
Svima sretna Nova 2008!

Dakle postavio bih par pitanja..makar vec jedno jesam ali posto citam najnovije postove nije mi dosta toga jasno.

1.. imam Metabox III sa vec ugradjenim dreamsoft 1.4.4.8 dali ga ipak moram update
    ili da se prebacim na metasoft..naravno da bih mogao ubacivat liste i...
2..posto citam da podrska za ubacivanje kljuceva (soft) je navodno gotova te da nema novih nadopuna
..dali se uopce isplati s time zafrkavati (kao pocetnik)
2..ako je moguce ubacuvat kljuceve i liste na moj postojeci Dreamsoft..pokusao sam rucno ali nista.
3..ako to sve radi koje programame bi lovio i dali se to iplati zafrkavati ..prema sadasnjem stanju!
...mislio sam na programe koji su gledljivi napr doc sex itd..?
4..na kraju ako prica sa tim kjlucevima je toliko slozena dali mi se isplati da samo ubacujem listu kanala..ili da to sve rijesavam rucno??

...hvala na razumjevanju i sory na moguca glupa pitanja..!
PS ima dosta postova u svezi ovih pitanja ali su dosta nevezani i za potpunog pocetnika nerazumni. :-X

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Pol: Muškarac
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: Ponovo..pitanje pocetnika?!
« Odgovor #1 poslato: 01.01.2008. 14:52:34 »
Ajmo polako:

1. Da bi ubacio metadream moraš prvo utvrditi da li je tvoj Metabox original ili klon ( ako je original ima hologramsku naljepnicu na vratancima gdje se ubacuje kartica ) jerbo klonovi ni slučajno ne rade s metadream softom i ako je klon i ubaciš metadream može se dogodit da rec ode u "vječna lovišta". Ako je original onda možeš ubacit metadream jerbo on otvara više kanala. Što se tiče lista kanala one se ubacuju neovisno o softu koji je u recu, dakle nema veze je li dreamsoft ili meatadream lista kanala će raditi.

2. Podrška za metabox u zadnje vrijeme jeste slabija, ali metabox i dalje otvara većinu kanala uz doduše dosta zafrkancije oko toga, ali otvara, pa možda i nije loše početi s njim jer je solidna osnova za ulazak u svijet satelitske televizije

3. I ključeve i liste je moguče ubaciti u Dreamsoft, ali dreamsoft u ovom trenutku otvara puno manje toga od metadreama

4. Koje programe bi lovio tj. otključao možeš naći ovdje

5. Malo mi je nejasno tvoje zadnje pitanje, ali pokušajmo ovako: Lista kanala ne služi za otključavanje kanala nego je ona kako i samo ime kaže lista odnosno grupiranje kanala u određene pakete kako bi se lakše snalazio u samom reciveru i pri traženju i gledanju kanala. Ključeve ubacuješ skup sa softom odnosno i dreamsoft i metadream sadrže ključeve u sebi koje kasnije možeš izmjenjivat preko daljinca. Svaki novi dreamsoft ili metadream imaju i nove ključeve, a da bi reciver mogao u potpunosti koristiti morat ćeš usavršiti i ubacivanje softa preko računala kao i izmjenu ključeva preko daljinca.

I odgovor na tvoj PS: činjenica je da sve skupa izgleda nepovezano i nerazumljivo, ali razine znanja svih članova foruma nisu iste, pa je to nažalost tako na svim forumima. Kako bi to izbjegao pročitaj malo i starije postove, a obvezno i stickye jerbo se tamo može naći puno odgovora na pitanja koja te muče i koja će te mučiti ubuduće, a kad zapne mi smo tu na raspolaganju.

Sretna ti Nova godina i glavu gore jerbo nije ništa komplicirano kako izgleda. ;)
« Poslednja izmena: 01.01.2008. 14:57:24 vvidak11 »

Van mreže idvi

• Junior clan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 01.01.2008. 17:16:07 »
Hvala na odgovoru!

Molio bih odgovor na prvo pitanje dali je moj sof koji se sada nalazi i koji sam dobio kupivši MetaboxIII
dovoljan da ubacim ikakav kjuc..jer nešto sam pokušavao (preko daljinca) citajuci upute ali ništa mi nije uspjelo..?!Dakle imam Metabox III sa naljepnicom i Dreamsoft 1.4.4.8
..To me zanima cisto da vidim dali se isplati saf trud ili kako bi u jednoj pjesmi rekli "da vidim efekat od tog"..  :-[

Ako to sve stima na ovom mom Dreamsoftu molim neki kod koji bih preko daljinca ubacio pa da se divim
novim mogucnostima mog receivera ::) ;D

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 01.01.2008. 18:15:30 »
Koje satelite loviš?

Van mreže Ivek

• Junior clan
  • *
  • Like: +3/-0

« Odgovor #4 poslato: 01.01.2008. 19:55:50 »
Ako si kupio risiwer sa orginal SW onda ga moraš promjeniti ako ne znaš dali je orginal onda ubaci Dreamsoft 1,4,4,8 ne možeš pogrješiti i ništa se neće desiti loše.U meniju moraš imat Edit key.Svaki SW koji skineš(NAJNOVIJI) u sebi ima ubačene ključeve najnovije.I kad ga staviš u risiver moraš otići pod edit key i resetirat ključeve sa crvenom tipkom na daljinskom i to potvrditi sa ok da bih mogao gledati ono što je gledljivo u ovom trenutku sa tim SW.Pročitaj uputstvo od moderatora koje je postavio.Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Van mreže idvi

• Junior clan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 01.01.2008. 19:57:30 »
Koje satelite loviš?

Astru i Hot...

Van mreže idvi

• Junior clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 01.01.2008. 20:03:10 »
Ako si kupio risiwer sa orginal SW onda ga moraš promjeniti ako ne znaš dali je orginal onda ubaci Dreamsoft 1,4,4,8 ne možeš pogrješiti i ništa se neće desiti loše.U meniju moraš imat Edit key.Svaki SW koji skineš(NAJNOVIJI) u sebi ima ubačene ključeve najnovije.I kad ga staviš u risiver moraš otići pod edit key i resetirat ključeve sa crvenom tipkom na daljinskom i to potvrditi sa ok da bih mogao gledati ono što je gledljivo u ovom trenutku sa tim SW.Pročitaj uputstvo od moderatora koje je postavio.Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

e sad mi se pocelo malo razbistrivati..znaci novi soft ima odmah i kljuceve i nema veze sto je verzija ista kao i moj bitan je datum...?! (mislim softa) jer ja to gledam kao neki (pomalo9 znalac PC-a verzija softa
je napr 1.2..  a sljedeca je 1.201 itd..jesam li u pravu..jer napominjem imam verziju Dreamsofta 1.4.4.8
a koliko chitam to je kao zadnja verzija..??? ??? :-X

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #7 poslato: 01.01.2008. 20:24:02 »
1.4.4.8 je zadnja verzija Dreamsofta, ali moraš gledati i datum kad je izbačen, jerbo se posljednjih par mjeseci sam soft nije mjenjao, ali se mjenjaju ključevi u njemu. Tako da sa Dreamsoftom 1.4.4.8 od npr. 01.09.2007. sad nećeš ništa otvoriti. Nego bi trebao ubaciti soft s najnovijim datumom.