Najpre bih želeo da se nadovežem na post kolege "amerm",naime... što se tiče moga iskustva sa signalom na DigiTv,kod mene radi sve
do signala 63% ČAK 
,tek ispod toga počinje da šteka,secka,prekida... naravno... signal kod mene je veći od toga (kao što napisah prethodno od 70-80% u zavisnosti od transpondera),ali da opet napomenem SVE lepo radi kada je signal npr. i 64%

!!!
Druga stvar... zbunjuje me to kako samo na tom jednom transponderu imaš problema sa signalom a na ostalima je sve u redu

!!!???
Ja sam relativno nedavno imao sličan problem,zaključujem da je bilo do softa,što se kasnije ispostavilo tačnim jer je učitavanjem novog softa problem bio otklonjen,naime radilo se o sledećem:
odjednom mi je nakon pa... 10-ak dana korišćenja tog softa (a koristim isključivo Dreamsoft 1.4.4.8 i to od Lunatika2x) počeo signal da varira,par procentnih poena gore-dole,sve je još uvek (te varijeacije) bilo u zelenom,ali program je seckao,ton pucao... bezveze... pretpostavljam da je i kod tebe isto,samo što se to kod mene dešavalo na SVIM programima,i to ne samo na DigiTv paketu i na Thoru0.8°w nego i na ostalim satelitima,najpre sam pomislio da probam sa "signal reanimation" programom za moj reciver,ali rekoh si da najpre probam sa novim softom,možda problem nestane (takođe soft Dreamsoft 1.4.4.8 od Lunatika2x,samo novija verzija) i problem je zaista nestao!!! Posle toga je sve radilo koa i pre.
Eto... poučem tim mojim iskustvom ti savetujem da i ti probaš noviji soft pa da vidiš šta će da bude,a što se tiče tvog null modem kabla,pa... tu ti ne mogu pomoći... probaj nekako da ga popraviš pa stavi novi soft u rec,možda ti (nadam se) otkloni problem,a ako ne onda ti nikada nije kasno da probaš nešto ozbiljnije kao npr. signal reanimation i druge softove (metadream,MTG).
Pozdrav

!