Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 08:54:31
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: G-box na MB3  (Pročitano 5915 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

G-box na MB3
« poslato: 14.11.2008. 15:18:19 »
Pozdrav svima !
Več  cjelo  vrjeme  proučavam  , kako  bi  mogao   da  napravim  CS   na  mom  MB3   sa  G-box -om  , međutim  te  Meta -softove 1.8.3 , 1.8.9 , 1.9.0
ne   nađem  nigdje  , mada  sam  cjeli  forum  več  pročešljao (jer  to  bi  trebao  da  bude gore , tako  vladix  preporučuje ) , gdje  se  nađu  ti  softovi
molim  vas  pomognite ! Ja  sad  imam  Metadream 1923  gore , jel  to  ne  odgovara  za  g-box  ?  Mada  u  meni za  installaciju , nema  G-box , ali  treba
otspojit  F kabal  pa  restartovat  rec , i  ponovo  spojit  kabal  i  pojavit  če  se  G-box  u  meni  , jel  to  točno  ovako ?
Ono  ostalo  , mislim  da  ču  valjda  uspet  uradit  , ako  točno  pratim  upute  tutorijala  .
Pozz

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: G-box na MB3
« Odgovor #1 poslato: 14.11.2008. 22:07:36 »
Ovako Metadream 1.9.2.3 može radit CS, dakle, isključi antenski kabl, nađi opciju gbox i aktiviraj ju, reciver će se sam restartat, kad se restarta priključi antenski kabl i to je to

Van mreže veca

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +66/-0

« Odgovor #2 poslato: 14.11.2008. 23:19:03 »

Van mreže amerm

• Junior clan
  • *
  • Like: +5/-0

« Odgovor #3 poslato: 15.11.2008. 20:54:44 »
ta opcija sa iskljucivanjem antenskog (f-koaksial) kabla nije bas potrebna. moze i drugi nacin. Menu->Key Edit->SHARE & Dongle potrebno je samo uci u share & dongle i nista ne odabrati. zatim resetovati risiver i pojavice se Gbox. ja svaki put tako radi jer cim udjem u edit kljuceva Gbox opcija se iskljuci i moram ponovo.

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 15.11.2008. 21:27:28 »
e ovo je odlično saznanje, inače jesi ti zadovoljan s ovim do sad?

Van mreže amerm

• Junior clan
  • *
  • Like: +5/-0

« Odgovor #5 poslato: 15.11.2008. 22:42:43 »
e ovo je odlično saznanje, inače jesi ti zadovoljan s ovim do sad?

ja jesam. inace gledam samo domace kanale, a posto ih nema puno (naravno osim Digija) nije ni problem resetovati risiver. dnevnik, ponekad film i to je to. vazno je da ne sjecka i ne zamrzne skroz slika. inece imam malo poveci ping (do provider naravno), ali ni to mi ne predstavlja problem.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 17.11.2008. 00:27:58 »
Pozz  ljudi !
Ja  se  zahebavam  več  treči  dan  sa  gboxom  , i  nikako da  dobijem  vezu ! Napravio  i  statičnu  ip-adresu  , i dobio  od  t-coma  2 DNS adresse  pa  na
kraju  primetim  , da  ovaj  jebeni  modem  "Thomson ST 780WL "  ne  da  se  konfigurirat  , samo  mi  piše  pod  meni " Dinamički  DNS  " Disabled  , a  nema
nikakav   meni  , gdje  bi  se  mogao  aktivirati !!  A  kad  ulazim  u  help  meni  , (u  routeru )  opisan  je  sasvim    drugi  meni  za  podešavanje , sa  mnogo
više  opcija  , ali  naravno  preko  toga  se  ne  da  uraditi  ništa !!Ovi  t-com- ovci  su  nas  pošteno  zajebali ! Ja  nazvao  u  t-com , i  kaže  mi  ona  mala ,
jer  možete  da  otvorite  internet  stranicu  u  browseru  , pa  onda  što  bih  ja  htio , oni  su  mi  dali  modem  da  bi  mogao  da  koristim  internet !!!!!!
Samo  što  nije  rekla  , ako  hočeš  više  , onda  si  kupi  drugi  router !
Ali  , ono  što  je  najgadnije  , je , ako  testiram  Network  connectiviti  , sa  win xp-om , stalno  mi  pokazuje  FAILED , mada  u  PC-u  sve  u  redu . Znači  ne  mogu  uspostavit  normalnu  vezu  preko  interneta , preko  DNS  servere  , jer  ih  router  ne  da  kofigurirati  , pa  nezna  što  je   to  u  stvari !!!
Stavio  sam  i gbox  u  router  , kofigurirao  portove  na  12000  (to  sam  uzeo  iz  tutorijala  za Gbox  iz  Vladix - foruma )  I  opciju   New games  and  Applcations u  routeru   izabrao  , pa  valjda  nisam  pogrešio  ? !!  Volio  bi  da  mi  dajete  neki  tip  , kako  bi  dalje  ili  bolje  , što  bih  još  mogao  da 
napravim  , da  več  jednom  proradi  taj  gbox !!??
Uglavnom , več  sve  linije  imam  koje  su  potrebne  , za  početak  bi  bilo  dovoljno  , da  se  barem  isproba  i  da  radi . :'(

Puno  pozdrava  od  izmučene  gbox-duše

Van mreže trucker

• Moderator
  • Forum pomocnik
  • *
  • Like: +30/-0

« Odgovor #7 poslato: 17.11.2008. 01:21:09 »
ima ona:strpljen-spašen
ja sam siguran da ce ti se uskoro javiti doktor za te stvari...ne brini, i meni je sve rijesio

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 17.11.2008. 07:41:59 »
Pozz  ljudi !
Ja  se  zahebavam  več  treči  dan  sa  gboxom  , i  nikako da  dobijem  vezu ! Napravio  i  statičnu  ip-adresu  , i dobio  od  t-coma  2 DNS adresse  pa  na
kraju  primetim  , da  ovaj  jebeni  modem  "Thomson ST 780WL "  ne  da  se  konfigurirat  , samo  mi  piše  pod  meni " Dinamički  DNS  " Disabled  , a  nema
nikakav   meni  , gdje  bi  se  mogao  aktivirati !!  A  kad  ulazim  u  help  meni  , (u  routeru )  opisan  je  sasvim    drugi  meni  za  podešavanje , sa  mnogo
više  opcija  , ali  naravno  preko  toga  se  ne  da  uraditi  ništa !!Ovi  t-com- ovci  su  nas  pošteno  zajebali ! Ja  nazvao  u  t-com , i  kaže  mi  ona  mala ,
jer  možete  da  otvorite  internet  stranicu  u  browseru  , pa  onda  što  bih  ja  htio , oni  su  mi  dali  modem  da  bi  mogao  da  koristim  internet !!!!!!
Samo  što  nije  rekla  , ako  hočeš  više  , onda  si  kupi  drugi  router !
Ali  , ono  što  je  najgadnije  , je , ako  testiram  Network  connectiviti  , sa  win xp-om , stalno  mi  pokazuje  FAILED , mada  u  PC-u  sve  u  redu . Znači  ne  mogu  uspostavit  normalnu  vezu  preko  interneta , preko  DNS  servere  , jer  ih  router  ne  da  kofigurirati  , pa  nezna  što  je   to  u  stvari !!!
Stavio  sam  i gbox  u  router  , kofigurirao  portove  na  12000  (to  sam  uzeo  iz  tutorijala  za Gbox  iz  Vladix - foruma )  I  opciju   New games  and  Applcations u  routeru   izabrao  , pa  valjda  nisam  pogrešio  ? !!  Volio  bi  da  mi  dajete  neki  tip  , kako  bi  dalje  ili  bolje  , što  bih  još  mogao  da 
napravim  , da  več  jednom  proradi  taj  gbox !!??
Uglavnom , več  sve  linije  imam  koje  su  potrebne  , za  početak  bi  bilo  dovoljno  , da  se  barem  isproba  i  da  radi . :'(

Puno  pozdrava  od  izmučene  gbox-duše

Ovako, Thomson je solidan router, ali ti se možeš logat samo kao power user iliti okljaštreni menu. Da bi se ulogao u router kao admin koristi slijedeće username: administrator ; password: !M1PhoIAD2
Kad se ulogaš s ovim userom i passom otvorit će ti se mnogobrojne opcije kao adminu routera, između ostalog i postavke za dyndns.
Što se tiče otvaranja porta, na dobrom si putu, dakle kad u onom Aplications and games formiraš port trebaš ga dodijeliti ( assign ) nekoj mac adresi. U ovom slučaju to je adresa računala na kojem će raditi gboxwell ili gbox control. ;)

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #9 poslato: 17.11.2008. 09:09:21 »
Vidače , budi  pozdravljen  , hvala  ti  več  unapred  , ako  misliš  na  adressu  gdje  gbox  is  runnig  , a  to  mi  je Statična  IP  , jeli ?

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #10 poslato: 17.11.2008. 09:29:35 »
E , probao  sam  Pass  i  Username  koji  si  dao  Vido , ali  DNS-e  još  uvjek  ne  da  modificirati !  Prvi  meni  se  (speedtouch)  za  jedan  post  proširio ,
ali  to je  več  i  sve !
Znaš  kada  otvorim  meni  za  ostvarit  Internet  connection , pritisnem  connect , i  internet  mi  se  uključi  , piše  connected , onda  mi  navede na  kraju
te  liste  i  oba  DNS  kanala  , ali  pod  meni  Dinamični  DNS  serveri  opet  piše  da  je  disabled  !

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 17.11.2008. 10:27:12 »
Moraš ga konfigurirati ( dyndns ) dakle kad ti se otvore one ikone u meniu odi na dyndns, pa gore u desnom kutu imaš configure, ako ne budeš uspio javi se večeras na msn, pa ću ti ja to nabrzinu riješit. Što se tiče mac adrese to je adreasa tvog kompa jerbo će ti gbox radit na njemu, dakle kad si napravio podešenja za otvorit određeni port ( koji da te podsjetim mora bit po udp protokolu ) moraš to povezati s mac adreseom tvog kompa ( assign ). Dakle sve ovo o čemu govorimo može, ( taj router imam i ja ) i radi bez greške, meni čka bolje nego na nekim puno razvikanijim routerima. I mislim da su podešenja za dyndns u toolboxu na routeru.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #12 poslato: 17.11.2008. 10:55:29 »
Da , dobro  kažeš  da  je  to  u  toolboxu , ali  kod  mene  se  ne  da  podesiti , to  je   i  u  stvari  naajbitniji  problem !
Ali  , ako  nemam  drugog  izbora  , onda  ču  da  se  vratim  dinamički  IP  adressu  , i  to  bi  mogla  rješit  stvar !
pozz

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #13 poslato: 17.11.2008. 11:34:50 »
Ajde ti se javi meni na msn večeras i ja ću ti to podesit ;)

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #14 poslato: 17.11.2008. 12:04:07 »
Ok