Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

09.06.2026. 17:12:30
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: polsat ne radi na metabox 3  (Pročitano 2442 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bali002

• Novi na forumu.
  • *
  • Like: +0/-0

polsat ne radi na metabox 3
« poslato: 14.10.2008. 11:39:57 »
zdravo svima
ja imam resiver metabox 3, dreamsoft 1.4.4.8 ( od maja 2006 nije promenjen)
ja sam uspeo rucnom ubacivanjem kljuca da otvorim premiere i digitv pakete, ali nisam uspeo da otvorim polsat paket, ne znam gde je problem iako imam nove kljuceve,
procedura za premiere i digitv koju sam ja probao je: menu- edit key- lozinka 0000, a potom CAS yes, a zatim nagravision yes, a onda ponovo key edit ok,
posle toga se jave kljucevi, sa zutom gumom pronadem nagravion-cryptoworks, i tu bacim kljuc za premieere i digitv
ALI POLSAT NE radi

Treba mi pomoc
hvala unapred!!!

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1
  • Pol: Muškarac

Odg: polsat ne radi na metabox 3
« Odgovor #1 poslato: 14.10.2008. 11:57:18 »
ako imaš kabal kojim povezuješ mb i komp najlakše ubaciti preko filesendera,ako ne skini tutorijale tu imaš sve detaljno objašnjeno
http://users.teol.net/~dukavb/VlaDiXsajt/SS/metabox2_tutorijal.zip

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +25/-0
  • Pol: Muškarac

Odg: polsat ne radi na metabox 3
« Odgovor #2 poslato: 15.10.2008. 07:17:26 »
Kolega , ako  ti   je  original MB3 , savjetujem  ti  da  ubaciš Metadream 1923 , preko Rs232 kabla  , pa  češ  mnogo  više
kanala  Pre****e  da  otvoriš , npr. imat češ  i  sve  kanale  Direkt-a ! Ne znam  koloiko  ti  sad  možeš  sa  Dreamsoftom otvarat ,
ali  ja  imam  isto  Mb3 orig. , kad  sam  imao  Dreamsoft 1448  gore , nije  mi  otvorio  niti  jedan  Prem. Direkt  kanal !
Prije  nego  što  ubaciš  novi  Soft  , pročitaj  na forumu :Problemi , pod  naslovom  "za početnike MB3 " što  sam  napisao , da
ne  dobiješ   , neke  iznenadne  probleme !!
Za  Polosat  ubacivat , sljedeče : Oni  uglavnom  menjaju  kodove , otprilike  svakih  dva  dana , tako  da  na  forumu :
ključevi  i  softcam  , pod  "polsat" imaš  najnovije ključeve , i  to  malo  ranije  no  što  naš  "hero" lunatic napravi  novi  SW
za najnovije  dekodiranje !
A  da  bi  stavio  ključ  za  Polsat (u  slučaju  da si  stavio Metadream 1923  kao  SW) ideš  ovako :

Gumb  "meni "  , pa  ideš  "key editor"  utipkaš  pin 0000  (ako  ti  rec  zatraži )  i  tipka  "ok" !
Pa  gledaj  da  ti " cas"  bude  yes  ili  on  , pa  za  EMU  također !
Onda  gumb  "key editor"   pritisni  "ok"  !
Pa  sljedeči  potez  ti  je  , sa  sivom  tipkom  , gdje  ti  piše  "epg"  gore , pritisneš  dok  ne  dođeš  do Nagravision >Cryptowork
Pa  na  daljinskom  imaš  dugme  , gdje  ti  piše  "page"  to  su  ona  dva  dugmad  , sa  strjelicama  prema  gore i prema dole !
Pritiskaš  strijelicu  prema  dole ( kod  Lunatic-ovog  SW- a  , je  to  redni  broj  121   ) 
Ali  najbitnije  ti  je  da stigneš  do  pozicije   007101 !!    N  IDEA  !
Ako  si  to  pronašao , vidjet  češ  da  ovaj  ključ  se  sastoji  od  jednog  00  i  od  jednog 01  ključa !!!
Ovisno o  tome koji  treba  "key"  da  se  dodaje (sa lunaticovim  SW-om uneseš  več  te  ključeve ) samo , vidjet  češ pod
Polsat gdje  imaš  najnovije  ključeve , da  ti  piše  "add" !!!  A  to  ti  znači  da  moraš  taj  ljuč  dodavat  , ovisno  o  tome ,
dali  se  radi  o  ključu  : 00  ili  01  !  To  češ  več  da  vidiš  , jer  , jednom  dodaješ  ključ  00 , pa  sljedi  01  itd. !!
Nadam  se  da  ti  nije  toliko  komplicirano , jer  sam  ti  sad  stvarno  jako  detaljno  opisao  kako  se  ovo  izvede !
Ja  sam  trebao   dosta  vremena  dok  sam  bez  problema uneo  te  ključeve !

Recimo  trebaš  dodati  ključ   00     !
Trebaš  poziciju  :  007101     N IDEA   00
Ako  je  imaš  , pritisneš  "zeleni gumb"  gdje  ti  je  simbol  za "pausu"  gore , to  je  za  obrađivanje ( jer  tu  ne  moraš  više  da  uneseš  Provider nit  Typ  niti  Index , jer  ti  več  sve  stoji  tamo  , samo  uneseš  ključeve !!! Preko  tutorijala znaš  koje  su  ti
tipke , za  slova  unijet ! Ako  si  uneo  ključ , pritisni  "ok"  !!!
A  sad  se  moraš  ponovo  vratiti  na  tu  poziciju  , pritisneš  Sivi  gumb , sve  dok  ne  dođeš  opet  do  nagravision !
Sada  češ  da  vidiš  , da  si  uneo  prvi  red , pa  treba  da  uneseš  drugi  red !
Ideš  na  drugi  red , i  ponovo  pritisneš  zeleno  dugme  , za  obrađovanje  ključeva , ako si  uneo  i  drugi  red  ključeva
pritisneš  ponovo "ok" , pa  "exit"  da  izlaziš  iz  meni -a  !! Ako  si  sve  dobro  napravio , treba  da  ti  Polsat  ide !!!

Želim  ti  mnogo  uspjeha !