Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

23.05.2012. 08:25:02
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Help wanted !  (Pročitano 300 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže robit

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +24/-0
  • Pol: Muškarac

Help wanted !
« poslato: 03.10.2008. 00:09:23 »
Halo  dobri  ljudi !
Imam  još  uvijek  isti  problem : Metabox 3  mi  je  zaglavio  na  "on" ! Htio  sam jtag  napravit , ali  nekako  nisam  mogao  uspostavit
konatakt  između  rec-a  i  PC-a ! Moj  MB3  je  original  (barem  , vjerujem , da  je ) jer  svi  znakovi  to  potvrđuju !
Ima  hologram  , a  ima  i  naljepnicu  CATV -a ! Jtag  kabal  sam  pravio  prema  nacrtu  iz  foruma , i  kontakti  su  u  redu , testirao
sam  ohm-metrom  , i  sve  je  ok !  Jedino  što  ne  radi !
Pa  bi  vas  zamolio , ako  neko  ima  pristup šemi , ili  ima  nacrt  uređaja  Metabox 3 (šemu  ploče )  da  mi  pomgne i pošalje  sliku
na  forum  ili  slično , da  bi  mogao  da  vidim  ,kako  je  taj  jtag  konektor  spojen  na  MPU  , jer  sumnjam  u  to , da  je  kod
mene  na  MB-u  redosljed  malo  promjenjen  ! Moram  još  da  kažem  , da  nije  ni  bilo  stavljeno (podnožje  Jtag  connectora ) 
U  uređaj  , pa  sam  ja  morao  stavljat ! A  to  što  je  najsumnjivije  : Na  konektoru je  ground (masa)  20.noga  a  u  mom
uređaju  je  to  noga : 19  !  Pa  sad  nisam  ubeđen  u  to  , da  je  to  ispravno !!
Molim  vas  pomozite  mi , ako  možete  , jer  sam  več  totalno  razočaran   , jer  dosad  mi  niko  nije  mogao  pomoč !!

Mnogo  pozdrava     "robit "