Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

10.06.2026. 03:17:19
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Diseq1.3 (USALS)  (Pročitano 3882 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +26/-4
  • Pol: Muškarac
  • Burning ring of fire...

Diseq1.3 (USALS)
« poslato: 28.08.2008. 11:36:46 »
Moze li mi neko reci nesto vise o tome,vidim da moj reciver (Metabox II) to podrzava,a ja sam odlucio da IPAK uzem motor,a ne zanm da li motor koji podrzava Diseq 1.2 podrzava i 1.3!? U uputstvima za rec pise da ako se koristi ta opcija Diseq1.3 ili USALS (Univerzal Satelte Automatic Location System) da onda treba "samo" postaviti antenu u nulti polozaj,odnosno usmeriti je prema referentnom satelitu (mislim da bi za moju geo. duzinu to trebala biti Asra 19.2) i pustiti reciver da SAM odradi posao lociranja i memorisanja ostalih satelita!!!

Znam da ovo zvuci previse idealno da bi bilo istinito i da sigurno postoji neka "kvaka",pa ako neko zna da mi kaze u cemu je ta "kvaka",odnosno...      pretpostavljam da motor koji podrzava 1.2 ne podrzava i 1.3 (ili USALS,sto je isto),a da su ovi drugi koji to podrzavaju pre skupi,ili...       mozda i ne,mozda i nisam u pravu,pa...        Timu,da vas cujem ko zna nesto vise o tome!

Unapred zahvalan na odgovorima i savetima!!!
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: Diseq1.3 (USALS)
« Odgovor #1 poslato: 28.08.2008. 12:11:43 »
Postoji kvaka, morat ćeš ručno sve podesit

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #2 poslato: 28.08.2008. 12:24:34 »
Rucno,ha :D :D :D!?

Pa koji ce im onda  ;) ono "Automatic" u nazivu,mislim...     samo lazu narod >:(.
A da ja onda u postavkama recivera stavim Diseq1.2 ili 1.3!? Sta je bolje (lakse) ili je to sve isto!? :D

Znaci ne gine mi satelit po satelit...   jedan po jedan...    polako........    mic po mic...     joj :(!!!
I moze li nesto vise informacija o Diseq1.3 protokolu.

Pozdrav!!!  ;)

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

« Odgovor #3 poslato: 28.08.2008. 12:30:44 »
Taj protokol ti govori motoru pozicije satelita dakle idi na tu i tu poziciju, ali je problem što nitko od nas ne uštima 100% nultu poziciju pa dolazi do problema, napravi ovako, za 0 stavi astru ili satelit koji ti je najbliže i onda voziš motor ručno dakle s onim gumbom u lijevu i desnu stranu dok ne izpronalaziš sve satelite, tako je barem na dreamboxu, a za metabox nisam siguran jerbo nisam imao motor i metabox zajedno. Većina motora memorira pozicije, pa treba mudro odlučit koje satelite selektirat i tako i poredat.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #4 poslato: 28.08.2008. 12:40:17 »
Znaci dovoljno mi je samo jendom da se popnem na krov i da usmerim antenu prema Astri,a sve ostalo mogu iz fotelje ;D ;D,pa i ne zvuci toliko lose 8),a sto se tice Metaboxa,nesto sam gledao i mislim da je isto kao na Dreamu,samo na daljinskom levo-desno i on bi trebao da pomera antenu,ne znam da li moze i gore-dole?, jer kazu da za Thor antena treba da bude za 1* niza nego za ostale satelite!? No videcu to jos kada si uzmem motor,a trebao bi da ga uzmem do sledeceg vikenda,pa onda za vikend na krov!!! (samo da ne bude kise ili vetra....     joj ;))

Pozdrav :)!!!

Van mreže SuhiJr

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +11/-1
    • Portfolio

« Odgovor #5 poslato: 28.08.2008. 12:52:50 »
Sve ti je to slično, ak ti nebude kaj štimalo javi se na pm, ja imam motor i štimal sam sa metaboxom to sve, prvi put je malo teže, a onda poslje ide ko od šale.
Prvo bi ti prporućil da nađeš na svakom satelitu neku frekvencijeu(transponder) za koji si ziher da ima dobar signal. onada samo lijevo desno dok traka za signal ne pozeleni to bi trebalo biti to, onda provjeriš el ima i na ostalim trensponderima signala(da nisi slučajno našo krivi satelit) itd....

Savjet: za neke udaljene satelite od referentnog npr. thor, amos itd. u njihovu listu transpondera si dodaj jedan transponder sa nekog satelita između referentnog (Astre) i npr Thora a to je recimo Sirius kojeg si prije našo, tak da ne lutaš u nedogled. budeš to skužil