Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

11.06.2026. 20:59:37
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: Wave Frontier Torodial T90  (Pročitano 12438 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *
  • Like: +26/-4
  • Pol: Muškarac
  • Burning ring of fire...

Wave Frontier Torodial T90
« poslato: 19.08.2008. 09:33:08 »
Da li ova(kva) antena ima da se nabavi u Hrvatskoj,gde i za koliko para,zna li neko!?
Ima je u Srbiji ali mi se cini (pre)skupa,kosta oko 180 EURA!!! I to sama antena bez LNB-ova,i sa 5 nosaca (a na nju moze da stane do 16 LNB-ova)
« Poslednja izmena: 19.08.2008. 11:28:00 marre »
Metabox 2 original,antena 90cm,LNB 0.1db.+ motor

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +135/-9
  • Semper Fidelis...Without Fear

Odg: Wave Frontier Torodial T90
« Odgovor #1 poslato: 19.08.2008. 22:51:15 »
Jel nije motor za 50€ bolja solucija?

Van mreže novi

• Junior clan
  • *
  • Like: +1/-0

« Odgovor #2 poslato: 20.08.2008. 19:51:24 »
imaš na stranicama mke.hr   i cijena je 910,00 kn.  I ja sam razmišljao o nabavci pa ako je tko ima neka iznese svoje dojmove. Što se tiče jeftinije varijante sa motorom, njega sam imao ali je stalno trebalo vrtit  čas na jedan satelit čas na drugi - zato mi je i rikno motor i od onda sam rekao više nikad! Sad imam 2 lnb-a  na astri i hotbirdu i to je puno bolje rješenje. A s ovim tanjurom bi moji zahtjevi bili skroz ispunjeni

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #3 poslato: 20.08.2008. 20:11:22 »
Ma ni meni se nesto ne svidja resenje sa motorom,mislim...    da uzmem neki jeftiniji motor (cca 50 Eura),bojim se da ce da mi rikne jer ovde ume kosava po nekada da duva bas jako,a i imam celicni tanjir,a kazu da je bolje za motor imati aluminijumski jer je laksi pa se motor manje "muci",a alu tanjir je jos 50 Eura,ma...      iskalkulisao sam ja to uzduz i popreko,i k tome jos i cekanje dok se antena okrene,pa moze samo jedan reciver,a sto ako pozelim jos jedan tv da spojim...     itd.
I tako dodjoh do tog tanjura za 16 LNB-ova koji pokriva 40*,ma BOMBONA!!! Kada mi zatreba koji novi sat. samo uzmen jos jedan LNB,ugradim ga i nista lakse,naravno...     uzmem si ja to kada si budem mogao nesto takvo priustiti,a svidja mi se cinjenica da je u HR jeftiniji nego ovde,pa...     za jedno 30%,onda kada bude-bice,a do tada Astra i Hotbird!!!

Van mreže st-slavonac

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +28/-2
    • Card Sharing forum SAT-HR

« Odgovor #4 poslato: 20.08.2008. 20:30:38 »
Pa naravno kolega, pare su gotovo uvijek određivale mogućnosti.
Ali i za malo para i mrvicu improvizacije dade se napraviti nešto ovako

ili  ovako

btw- ova slika pokazuje kako je jedan naš kolega napravio sam sebi
Pozdrav

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #5 poslato: 21.08.2008. 19:34:59 »
He,he,he :D...    sto bi rekao Mickey Maus:"Jednim udarcem ubio sam ih SEDAM!!! ;D" He,he,he :D :D...   
A sada salu na stranu,pa...    svidja mi se ovo resenje,za relativno malo (manje) novca pristojan broj satelita! Znaci meni bi trebala ta kriva "sipka",nosaci za LNB-e,LNB-i i sklopka 8/1,puuuuno F-konektora,par metera kabla,hmmm...     da,i naravno puuuuuuno "visenja" na krovu i nerviranja,ali...       uboo bi ih valjda nekako...     (mislim na satelite).
Hmmmm...     zaista si me ozbiljno zaintrigirao...     ako negde naletim na to sve sto mi treba,a cena bude "primamljiva",pa...    mozda to i uzmem,videcemo jos...   
A jedno pitanje za nekoga iz Osijeka,da li negde u Osijeku ima da se nabave te "sitnice" koje bi mi trebale da i ja sebi napravim jednog ovakvog "Frenkensteina" :( od Antene ;)!!!???
Pozdrav svima ;D!!!

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #6 poslato: 22.08.2008. 10:12:45 »
He,he,he :D...    sto bi rekao Mickey Maus:"Jednim udarcem ubio sam ih SEDAM!!! ;D" He,he,he :D :D...   
A sada salu na stranu,pa...    svidja mi se ovo resenje,za relativno malo (manje) novca pristojan broj satelita! Znaci meni bi trebala ta kriva "sipka",nosaci za LNB-e,LNB-i i sklopka 8/1,puuuuno F-konektora,par metera kabla,hmmm...     da,i naravno puuuuuuno "visenja" na krovu i nerviranja,ali...       uboo bi ih valjda nekako...     (mislim na satelite).
Hmmmm...     zaista si me ozbiljno zaintrigirao...     ako negde naletim na to sve sto mi treba,a cena bude "primamljiva",pa...    mozda to i uzmem,videcemo jos...   
A jedno pitanje za nekoga iz Osijeka,da li negde u Osijeku ima da se nabave te "sitnice" koje bi mi trebale da i ja sebi napravim jednog ovakvog "Frenkensteina" :( od Antene ;)!!!???
Pozdrav svima ;D!!!

Ljudi marre je potpisao da je naš čovjek. Marre dobro došao u krug svakodnevnih "jašitelja antena"  ;D ;D ;D

Van mreže milenko61

• Globalni moderator
  • VIP extra clan
  • *
  • Like: +149/-12

« Odgovor #7 poslato: 22.08.2008. 10:34:31 »
Jednom majstoru treba dan da montira ovu antenu,a nama vjerovatno dva.Radi se od 16 lnb-eova.
« Poslednja izmena: 22.08.2008. 10:37:58 mmaslane »

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #8 poslato: 22.08.2008. 12:44:45 »
Jednom majstoru treba dan da montira ovu antenu,a nama vjerovatno dva.Radi se od 16 lnb-eova.

Čuj meni je za motor trebalo par dana, ali se radilo doslovce o podešavanju u mikron, jerbo me patio BER na nekim data kanalima na 21.6E i sad samo došao do BER 1.3, i bolje od toga neide. I takav mali ber smeta na data providerima, pa sam danas bocnuo i LNB od 0.1 db koji ću montirat večeras. Toplo se nadam da će to pomoći da se ukloni taj hebeni ber koji mi je dušu opaklio.
Btw. pored mene stanuje starica od kojih 80 i kusur godina i gleda me ko munjenog gdje svako veče jašam po anteni. Inače kćerka joj živi u Kanadi i pita ti baka mene šta je to, reko satelitska antena, a za čeg je to, pa reko za satelitsku televiziju, za programe iz cijelog svijeta, i pazi sad pita mene baka jel bi ona kako preko tog mogla vidjet svoju kćerku u Kanadi. E kad nisam s lojtri pao.  ;D ;D ;D

No to je off topic, da se vratimo štimanju: mislim da je to muka za naštelat, ko prvi proba nek javi dojmove.
« Poslednja izmena: 22.08.2008. 12:48:18 vvidak11 »

Van mreže VLADIX

• www.vladix.net
  • Administrator
  • Super clan
  • *
  • Like: +96/-4
    • VLADIX.NET

« Odgovor #9 poslato: 22.08.2008. 12:47:56 »

neću uopšte da pričam o ovakvim slučajevima, 16 lnb-s, mnogo bespotrebnih podešavanja...ili ovo na slici gore, za te pare se može kupiti 2 ili više motora lako podesiti i gledati od 40E-45W bez problema i naravno kod mene su ogromni udari vjetra i nikad ništa + čelični tanjir. Jednom kada je vjetar kod mene lomio stabla morao sam ga resetovati zato što su se pobrkale pozicije.

I za mene je potpuni apsurd stavljati više od 3 LNB-a, al gledajmo to i ovako, 3lnb x 7 EUR (min.) = 21 EUR + diseqC 15 EUR (min) i eto ga već 26 EUR za te pare se može kupiti motor bilo gdje.
« Poslednja izmena: 22.08.2008. 12:50:21 vladix_prosoft »

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

« Odgovor #10 poslato: 22.08.2008. 12:57:34 »
ljudi jel de vi sjećate crnog reca morgan i analogije,kad mi se pomakne pozicija samo šutnem tanjur i evo hotbirda,astre ili eutelsata 8),a sad ,ne smiješ da prostite prnuti kad riktaš thor ili eutelsat da se ne pomakne :'(,vvidak11 zamalo nije pao s lojtri :D i penje se vjerujem ko oni iz a je to crtanog :D da napravi a ja ima popijem litru šljive kad budem riktao motor da mi pozicije budu na mjestu ;D

Van mreže Maverick

• Admin 2
  • Super clan
  • *

« Odgovor #11 poslato: 22.08.2008. 13:00:48 »

Pozdrav svima ;D!!!

Nisam iz Osijeka, ali ga dosta dobro poznajem. Pogledat u Pevecu ( tamo je problem snaći se jerbo je dućan ogroman, a kad tražiš prodavača isto ko i dobit na lotu ) i u Chipoteci. Chipoteka ti je u centru blizu Pedagoškog faksa. Isto tako možeš pogledat u Vemilu i Hgspotu, Vemil blizu Zrinjevca ( mislim Gundulićeva ulica ) a HGspot pojma nemam gdje je.

Ali i dalje mislim da je to preskupa investicija, jerbo te samo 8 kom LNB-a izađe više od 50€ a onda još i multiholder i konektori i kabal, i ako ti je parabola manja od 120 pitanje što ćeš uspit uhvatit.

Van mreže mix

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +36/-2
    • sat-hr forum

« Odgovor #12 poslato: 22.08.2008. 15:11:18 »
ljudi jel de vi sjećate crnog reca morgan i analogije,kad mi se pomakne pozicija samo šutnem tanjur i evo hotbirda,astre ili eutelsata 8),a sad ,ne smiješ da prostite prnuti kad riktaš thor ili eutelsat da se ne pomakne :'(,vvidak11 zamalo nije pao s lojtri :D i penje se vjerujem ko oni iz a je to crtanog :D da napravi a ja ima popijem litru šljive kad budem riktao motor da mi pozicije budu na mjestu ;D
Imao je moj stari jedan analogni morgans receiver. Analogni sa automatskim motorom. Naštimao je to, niti on sam be zna kako i radilo je super, samo što svaki put kad se receiver isključi iz struje motor ode u desni kraj i ostane blokiran. Heh, toliko o motorima. Danas je situacija mnogo bolja i može se motor montirati uz malo muke.
Kathrein UFS910 HD (HDD 80GB)
SkyStar2

Van mreže marre

• Moderator
  • Iskusan
  • *

« Odgovor #13 poslato: 22.08.2008. 15:49:43 »
Hvala puuuuno Vvidak 11 na informacijama ;D,31. idem za OS pa cu da pogledam,zna gde su sva ta mesta,ja sam svoju antenu kupio u Emezzeti,SVE za 699 kuna,Metabox II original (koji sam u Pevecu kosta 645!!! >:(),antenu 90 cm i monoblok 6*.A meni bi za pocetak bilo dovoljno 3 obicna i 1 Alpsov (uski) LNB,drzac za njih,i skolopka 4/1,a posle ce mo da vidimo sta bi jos moglo tu da se stavi ;),a sto se antene tice,je da je 90 cm,ali videcu jos,verovatno cu da uzmem jednu od 120,moj buraz uzeo total tv pa svoju bacio,stoji mu iza kuce i truli,pa cu uzmem od njega tu vecu i da vidim jos sta bih mogao sa njom,a razmisljam jos nesto,kazu da monoblok LNB sa razmakom 6* (koji ja imam i moracu da ga menjam ako zelim i 16*),kazu da sa njim moze da se uhvati 23.5* i 28.2*  ??? ???!? Video ja to da se reklamira ovde kod nas da sa njim moze da se hvata Astra i Hot i ova dva satelita,mada ja sumljam,ali...    mozda i probam,zna li neko je li to zaista moguce ta dva satelita uhvatiti sa monoblokom 6*,za Thor i Nilesat nije,znam probao sam,joj...     :-X
Pozdrav svima ;D!!!
P.S. ove dve slike gore sa po 7 LNB-ova mi se JAAAAAKO svidjaju pa bih i ja probao ovakvo nesto...     jednoga dana...    nadam se...     mozda...     he,he,he ;)...   
« Poslednja izmena: 22.08.2008. 15:51:28 marre »

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1

« Odgovor #14 poslato: 24.08.2008. 21:46:36 »

OFS090TOWA
Satelitska antena promjera 90cm, Wavefrontier/toroidal

* ANTENA DOLAZI BEZ LNB-ova (LNB-ovi na slici nisu uključeni u cijenu)

Frekvencija 10.7-12.75 GHz, LNB distanca 3°, uz antenu dolazi 5 nosača za LNB (do 16 moguće)
Dimenzije (š/v/d): Glavni reflektor visina 97cm širina 109cm, Sub reflektor visina 36cm širina 84cm
Masa: 24 Kg

MPC (sa PDV-om): 1.187,67 Kn