Molim vas da se prijavite ili se registrujete.
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

VLADIX SAT forum

23.05.2012. 07:12:02
Vijesti: Sve što Vam treba, tu smo mi !

Autor Tema: metabox II usb to serial problem  (Pročitano 1455 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže guns n roses

• Admin 2
  • Super clan
  • *
  • Like: +105/-1
  • Pol: Muškarac

Odg: metabox II usb to serial problem
« Odgovor #30 poslato: 28.07.2008. 16:09:57 »
 ??? ??? svaka čast imaš vladix upute i polako i nećeš pogrešiti-sretno

Van mreže antema

• Junior clan
  • *
  • Like: +2/-0

« Odgovor #31 poslato: 28.07.2008. 16:17:24 »
sve ja to kužim po uputama sam me zajebava taj adapter usb na serial mislim da zato nece tak da vjerovatno i sa novim cu imat isti problem...

Van mreže antema

• Junior clan
  • *

« Odgovor #32 poslato: 28.07.2008. 21:08:00 »
niš otišo sam kod frenda koji ima com port na kompu i kod njega iz prve prebacio sw. znači sa usb to serial adapterom nejde i nejde.
a ti miklav si pitao zašto nestavim dreamsoft; zato kaj sam ga imao i nisu radili premiere direct kanali a sad rade...
pozdrav i hvala na pomoći.

Van mreže st-slavonac

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +28/-2
    • Card Sharing forum SAT-HR

« Odgovor #33 poslato: 28.07.2008. 21:37:13 »
Jel imaš koji prazan PCI slot u kompu, ako imaš trk u dućan kupi serijski PCI adapter to RS232 kojega prištekaš na ploču i deri rođo.
Ako nema u dućanu, probaj nać neki servis jer ti adapteri su se prije dobijali sa micro matičnim pločama.
Ja sam imao problema sa usb to rs232 ali na laptopu, ako ti može to pomoći javi pa da stavim ovdje drivere.
Pozdrav.

Van mreže KVADRY

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +32/-8
  • don't touch my dial!

« Odgovor #34 poslato: 29.07.2008. 13:08:23 »
Jel imaš koji prazan PCI slot u kompu, ako imaš trk u dućan kupi serijski PCI adapter to RS232 kojega prištekaš na ploču i deri rođo.
Ako nema u dućanu, probaj nać neki servis jer ti adapteri su se prije dobijali sa micro matičnim pločama.
Ja sam imao problema sa usb to rs232 ali na laptopu, ako ti može to pomoći javi pa da stavim ovdje drivere.
Pozdrav.

mislim da i ima adapter...nema laptop...no negdje na internetu sam čitao da nepravilno spajanje adaptera i receivera može pregorit comport, nadam se da to nije tako ovdje...mislim da je greška u postavkama u kompu, i loš filesender...
po mom mišljenju treba učiniti ovo:
1. postavke sredit
2. pustit load
3. loader obično odbrojava do 1470
jer ako mu piše load znači da kontakt postoji s mbII, neka on svoje odbroji i sve će bit u redu... :-[
metabox2
samsung 9500

Van mreže antema

• Junior clan
  • *

« Odgovor #35 poslato: 29.07.2008. 19:52:51 »
ništa od toga kupit cu pci adapter i amen. još to moram probat jer sam vidio kako to lijepo radi kad postoji normalan com port na računalu. a što se tiče drivera za ovaj usb adapter imam ih i instaliro sam ih,  sve postavke sam podesio tri miliona puta i probao dve verzije filesendera i nece. valjda bu išlo s pci adapterom. javim...

Van mreže KVADRY

• VIP
  • Iskusan
  • *
  • Like: +32/-8
  • don't touch my dial!

« Odgovor #36 poslato: 29.07.2008. 23:43:20 »
ništa od toga kupit cu pci adapter i amen. još to moram probat jer sam vidio kako to lijepo radi kad postoji normalan com port na računalu. a što se tiče drivera za ovaj usb adapter imam ih i instaliro sam ih,  sve postavke sam podesio tri miliona puta i probao dve verzije filesendera i nece. valjda bu išlo s pci adapterom. javim...

stari, držim ti fige... ;)
metabox2
samsung 9500

Van mreže SuhiJr

• VIP
  • Senior clan
  • *
  • Like: +11/-1
    • Portfolio

« Odgovor #37 poslato: 31.07.2008. 19:39:45 »
Ja sam imo isti problem, na kompu sam ga uspio rješit, ali ni dan danas neznam kak. Dok na laptopu nikak nemrem ni sa FileSenderom ni sa STB Wizardom ...
Nisam baš siguran ali ovak nekak:
Na kompu sam nešto mućko prvo sam probo sa FileSenderom i nije išlo jer nije pronašo reciever ni na jednom od com portova (1, 2, 3, 4). Nakon toga sam instaliro STBWizard i spojio prek njega i on mi je našo reciever na com3, ali sa STBWizardom nisam uspjel poslat software. Nego sam pono sa filesenderom prvo 2000+ nije išlo, ali 2006 i 2007 je i uacio sam soft.
S lapropa sam pokušavo sve i svašta i nisam uspijo